noodles volos banner

Μαλάτος: "Ή Ηρακλής ή Άρης στη Σούπερ Λίγκα"

Μία εκ των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης, Άρης και Ηρακλής, θα βρίσκεται στη Super League τη νέα σεζόν, όπως δήλωσε ο νομικός, καθηγητής αθλητικού δικαίου Ανδρέας Μαλάτος στον «Arena fm.

Αναλυτικά:

«Είναι νεφελώδης η κατάσταση και πιστεύω ότι σκόπιμα είναι έτσι. Αυτοί που έχουν την εξουσία στο ποδόσφαιρο θέλουν να είναι έτσι για το δικό τους συμφέρον. Η μη έκδοση πιστοποιητικού συμμετοχής σήμαινε απαγόρευση συμμετοχής της ομάδας ή και τη διακοπή της συμμετοχής από την Ε.Ε.Α. Αυτό άλλαξε και η μη έκδοσή άδειας συμμετοχής σήμαινε πλέον κάποιες απαγορεύσεις, όπως στις μεταγραφές. Τώρα έχουμε μια διαδικασία από την ΕΠΟ και είναι όλο το τοπίο κάπως αόριστο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ηρακλής δεν έχει αδειοδότηση. Οι συνέπειες θα κριθούν από τη Σούπερ Λιγκ. Αν αυτό συνεπάγεται αποκλεισμό από τη συμμετοχή ή κάποιες άλλες συνέπειες. Η μη αδειοδότηση όμως δε σημαίνει υποβιβασμό. Σημαίνει απαγόρευση συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Θα παίξει στη Β’ Εθνική. Δε σημαίνει όμως το ξαναλέω ότι θα υποβιβαστεί ο Ηρακλής. Ο Ηρακλής έχει πολλές ελπίδες στο διαιτητικό. Κανονικά θα έπρεπε να δικαιωθεί και στη Σούπερ Λιγκ που επιβάλλει κυρώσεις χωρίς να υπάρχει σε νομικό κείμενο γραμμένο.

Αν παίξει λοιπόν στη Β’ Εθνική, αφού δεν υποβιβάζεται, θα πέσουν κανονικά οι δύο που έχουν υποβιβαστεί. Άρα θα ανέβει ο τρίτος της Β’ Εθνικής. Η Θεσσαλονίκη δε θα πληγεί. Θα έχει έτσι κι αλλιώς μια ακόμα ομάδα στην πρώτη Εθνική. Είτε είναι ο Ηρακλής είτε ο Άρης».

πηγή: liganews

Last modified onWednesday, 07 June 2017 13:05