noodles volos banner

Λύτρωσαν τους δικέφαλους Λάζαρος και Πρίγιοβιτς

Η λαϊκή ρήση «στους τυφλούς, "βασιλεύει" ο μονόφθαλμος» αποδίδει πλήρως τα όσα (δεν) έγιναν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ σε μια αναμέτρηση που ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, ως σύνολα, δεν μπορούσαν. Έτσι, μια ατομική ενέργεια καθόρισε το αποτέλεσμα. Ένας «κεραυνός» του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 85' έδωσε στην Ένωση τους τρεις βαθμούς και την επανέφερε στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας με 6 πόντους. Την ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 5, που αναμένεται να πάρει στα χαρτιά το τρίποντο με τον Παναθηναϊκό και να πάει αυτός πρώτος. Ο Πανιώνιος είναι στην τρίτη θέση με 4 πόντους και ο  Παναθηναϊκός τελευταίος με 2 βαθμούς. Οι «πράσινοι», σε συνδυασμό με τις απουσίες (λόγω τιμωριών και τραυματισμών) αλλά και τις πολύ πιθανές συνέπειες από τη διακοπή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, μάλλον «αποχαιρέτησαν» την πρώτη θέση.

Η επιλογή να μείνουν εκτός αποστολής οι Γκάλο, Πατίτο, Βάργκας δεν ήταν η μόνο έκπληξη του Μανόλο Χιμένεθ. Υπήρχε και αυτή να μείνει στον πάγκο ο Αραούχο και να αγωνιστεί ο Αλμέιδα.  Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε σημαντικές απουσίες, αφού δεν υπολόγιζε τους Μπεργκ, Κουλιμπαλί, Οδ. Βλαχοδήμο, Βιγιαφάνες, Κουρμπέλη.

Οι 22 παίκτες, στο πρώτο 45λεπτο, ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Έτσι, οι δύο προπονητές είχαν αρκετά παράπονα και έκαναν συνεχώς παρατηρήσεις, προσπαθώντας να διορθώσουν τα (πολλά) κακώς κείμενα, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός είχαν ασθενική ανάπτυξη και ανύπαρκτη δημιουργία. Αρκεί μόνο ένα στοιχείο, για να κατανοήσει κάποιος την εικόνα. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν 6 τελικές, καμιά από αυτές στην εστία... Οι «πράσινοι» είχαν μόλις 1 τελική, αλλά στην εστία. 

Με αυτά τα δεδομένα, δεν είναι παράξενο που οι δύο ομάδες είχαν - ουσιαστικά - μόνο από μια ευκαιρία. Οι φιλοξενούμενοι στο 34', όταν ο Εμποκού εκτέλεσε απευθείας φάουλ και μπλόκαρε ο Ανέστης και οι γηπεδούχοι στο 44'. Ο Ντίντακ, από αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Μάνταλος - λίγο πιο μπροστά από το πέναλτι - πρόλαβε τον Μολέδο και έκανε την κεφαλιά (σχεδόν μόνος), αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Στιλ. Πέραν τούτου, στην πραγματικότητα, ουδέν.

Καθ' οδόν για τα αποδυτήρια, οι «κιτρινόμαυροι» διαμαρτυρήθηκαν ήπια για τρεις υποδείξεις οφ σάιντ από το βοηθό Μπαλτά και δικαιολογημένα για τις δύο από αυτές, με πιο χαρακτηριστική αυτή του 28ου λεπτού, όταν ο Ντίντακ είχε μπει μόνος από πλάγια αριστερά στην περιοχή και κακώς ο βοηθός σταμάτησε τη φάση, αφού τον Ισπανό κάλυπτε ο Μαρινάκης.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με σημαντικότατη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Στο 47' ο Μπακάκης έκανε συρτή σέντρα από δεξιά. Μολέδο και Κουτρουμπής δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο Αλμέιδα, μόνος μπροστά στη δεξιά γωνία της κενής εστίας κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Στιλ.

Για μικρό χρονικό διάστημα ο Παναθηναϊκός έδειξε να «πατάει» καλύτερα και να προσπαθεί να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Ανέστη. Όμως δεν το κατάφερε και στη συνέχεια  επέστρεψε στη μετριότητα, τη στιγμή που ούτε η Ένωση βελτίωσε την απόδοση της. Όσο περνούσε η ώρα - και σε συνδυασμό με τη βροχή που δυνάμωνε - το κακό θέαμα έγινε ακόμα χειρότερο. Κυριάρχησαν τα πολλά λάθη και η αδυναμία μιας ολοκληρωμένης προσπάθειας.

Παρ όλα αυτά η ΑΕΚ πλησίασε το γκολ δύο φορές. Στο 70', όταν ο Μπακάκης έκανε από δεξιά τη σέντρα, αλλά ο Αραούχο - ανενόχλητος - έκανε κακή κεφαλιά και ο Στιλ μπλόκαρε εύκολα, αλλά και στο 82’, με τον Γαλανόπουλο, μέσα από την περιοχή, να κάνει το σουτ και τον Στιλ - πέφτοντας - να διώχνει.

Τρία λεπτά αργότερα, όμως, δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ο Ντίντακ έκανε τη σέντρα και ο Μολέδο (με κεφαλιά) έδιωξε την μπάλα. Αυτή έφτασε στον Χριστδουλόπουλο, ο οποίος - έξω από την περιοχή - εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» και την έστειλε στη δεξιά γωνία του Στιλ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

ΑΕΚ (Χιμένεθ):  Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος (82' Πέκχαρτ), Μάνταλος, Μπακασέτας (60' Χριστοδουλόπουλος), Αλμέιδα (60' Αραούχο)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Στιλ, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Ρέις, Ζέκα, Εμποκού (76' Στάικος), Βλαχοδήμος (68' Μπουμάλ), Μολίνς (60' Λέτο), Κλωναρίδης

Λύτρωσε τον ΠΑΟΚ ο Πρίγιοβιτς

Ο ΠΑΟΚ με υπέροχο γκολ του Πρίγιοβιτς στο 75' έκαμψε την αντίσταση του Πανιώνιου. Ο αγώνας ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τα ηνία και ο Πανιώνιος να παίζει το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν υπήρχε κάτι αξιοσημείωτο με τους «κυανέρυθρους» να κλείνουν όλους τους διαδρόμους.

Η πρώτη απειλή για την εστία του Γιαννιώτη έγινε στο 13ο λεπτό, όταν ο Μπίσεσβαρ προσπάθησε να βρει τον Μάτος, αλλά ο Βραζιλιάνος μπακ δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή. Όσο περνούσε η ώρα, οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη και φάουλ με αποτέλεσμα να λείπουν οι ευκαιρίες. Στο 22΄ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε το φάουλ, ο Πούγγουρας έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Πανιώνιος απείλησε για πρώτη φορά στο 25’, αλλά το δυνατό σουτ του Μασούρα είχε την ίδια κατάληξη.  Αυτή η ευκαιρία αφύπνισε τους φιλοξενούμενους και πέντε λεπτά αργότερα θα μπορούσαν να προηγηθούν στο σκορ, με τον Μασούρα στην αντεπίθεση να πασάρει στον Σιώπη, αλλά το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Γλύκου. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στην ευκαιρία του Πανιώνιου λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, με τον Μπίσεσβαρ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Γιαννιώτη.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει και τον Πανιώνιο να αμύνεται. Η πίεση του «δικεφάλου» λίγο έλειψε να αποφέρει καρπούς στο 54’, αλλά η πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Πέλκα, τράνταξε το δοκάρι του Πανιωνίου. Στο 61’ο Πανιώνιος ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μαλεζά στο Μπεν, αλλά ο Βάτσιος έδειξε «παίζετε».

 Ο Ίβιτς έπρεπε να αντιδράσει και στο 62΄πέρασε τον Πρίγιοβιτς στη θέση του Κλάους, για να τονώσει την επίθεση της ομάδας. Στο 68’ ο Μασούντ αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα από κει και έπειτα ο ΠΑΟΚ πίεσε αφόρητα για το γκολ. Λίγο αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 75’ ο Μάτος βρήκε τον Πρίγιοβιτς μέσα στην περιοχή και ο Σέρβος με ωραίο στοπάρισμα και τελείωμα νίκησε τον Γιαννιώτη για το 1-0.

Μετά το γκολ, ο Πανιώνιος βγήκε μπροστά για να βρει κάποιο τέρμα, αφήνοντας ωστόσο κενούς διαδρόμους. Στο 80’ Κάμπος-Μπίσεσβαρ συνδυάστηκαν άψογα, αλλά το πλασέ του τελευταίου το απομάκρυνε ο Γιαννιώτης.  Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι για το τελικό 1-0.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Λέοβατς (46’ Κίτσιου), Μάτος, Πούγγουρας Μαλεζάς, Τσίμιροτ, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Κάμπος (87' Κουλούρης), Αθανασιάδης (62’ Πρίγιοβιτς)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Αντωνιάδης, Οικονόμου, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης (46’ Ταπόκο), Μασούρας, Μασούντ, Καθάριος (66’ Σαββίδης), Μπεν (85' Βουκελάτος)

πηγή: sentragoal

 

 

 

Last modified onMonday, 22 May 2017 10:09