noodles volos banner

Διακοπή στη Λεωφόρο, "μπαμ" στο ΟΑΚΑ

Ένα ματς μα τι ματς διεξήχθη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, όσο το επέτρεψαν οι συνθήκες. Ποδόσφαιρο παίχτηκε για 54', στα οποία υπήρξε ένα γκολ, ένα δοκάρι, 2 κόκκινες και πολλά νεύρα, τα οποία οδήγησαν σε αψιμαχίες ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων και 

Οι «πράσινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς και προηγήθηκαν στο 10' με τον Μπεργκ, αλλά στο 20' το σκηνικό του αγώνα άλλαξε άρδην. Αιτία γι΄ αυτό στάθηκε η αποβολή του γκολκίπερ των γηπεδούχων Οδυσσέα Βλαχοδήμου, ο οποίος έξω από την περιοχή ανέτρεψε τον Πέδρο Ενρίκε. Ορθώς ο Κομίνης υπέδειξε το φάουλ, αλλά λανθασμένα έστειλε στ΄ αποδυτήρια τον τερματοφύλακα των «πρασίνων», καθώς ο Ενρίκε ούτε σε προφανή θέση για γκολ ήταν, ενώ η μπάλα πήγαινε πλάγια και δίπλα ακολουθούσε ο Μολέδο. Από τη φάση αυτή προήλθε η πρώτη μεγάλη φάση του «Δικεφάλου του Βορρά». Το φάουλ που εκτέλεσε ο Κάτσε άφησε «άγαλμα» τον Στιλ, αλλά η μπάλα «τράνταξε» το αριστερό δοκάρι κι απομακρύνθηκε.

Λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 ο Παναθηναϊκός στο 33', με τη γυριστή κεφαλιά του Μπεργκ να απομακρύνει σωτήρια ο Γλύκος. Στο 35' ο Ίβιτς έβγαλε από το ματς τον Ενρίκε, πριν τον αποβάλει ο Κομίνης, αφού ο Ισπανός ήταν πολύ εκνευρισμένος μετά την κάρτα που δέχτηκε και έτσι όπως έπαιζε ήταν θέμα χρόνου να έβλεπε και τη δεύτερη. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι του χαρίστηκε σε μαρκάρισμα στον Εμποκού στο 32', στο οποίο θα μπορούσε να του έχει δείξει δεύτερη κίτρινη.

Το ημίχρονο έκλεισε με τη νέα κλασική ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Πρίγιοβιτς αντί να πλασάρει τον Στιλ προτίμησε να γυρίσει κάθετα τη μπάλα χωρίς να ακολουθεί κάποιος συμπαίκτης του.

Τα νεύρα που υπήρχαν από το πρώτο μέρος, κυρίως από τους παίκτες του Παναθηναϊκού μετά την αποβολή του Βλαχοδήμου, δεν επέτρεψαν να παιχτεί ποδόσφαιρο στην επανάληψη.

Η αριθμητική ισορροπία του ματς αποκαταστάθηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με νέα λανθασμένη απόφαση του Κομίνη. Αυτή την φορά ο ρέφερι από τη Θεσπρωτία απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ουάρντα για φάουλ στον Κλωναρίδη. Ο έμπειρος διαιτητής προσπάθησε να διορθώσει το λάθος του με νέο λάθος, που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη εκνευρισμό μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η κατάσταση ξέφυγε οριστικά στο 54΄ με αφορμή την εκτός φάσης κλωτσιά του Κρέσπο στον Στιλ, ενώ ο Βρετανός είχε μπλοκάρει τη μπάλα. Ο Μπεργκ έσπρωξε τον αμυντικό του ΠΑΟΚ κι έπεσαν κάτω με τους υπόλοιπους παίκτες των δύο ομάδων να γίνονται ένα κουβάρι και να πέφτει ξύλο.

Ο Κουλιμπαλί χαστούκισε τον Σάκχοφ, ανταπέδωσε ο παίκτης του ΠΑΟΚ στον Εμποκού και η κατάσταση είχε ξεφύγει τελείως. Δευτερόλεπτα μετά ένα κουτάκι μπύρας «προσγειώθηκε» στο κεφάλι του Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος έπεσε στο έδαφος και μεταφέρθηκε στ' αποδυτήρια για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ λίγο αργότερα διακομίστηκε με καροτσάκι στον «Ευαγγελισμό» για περαιτέρω εξετάσεις.

Μπροστά σε αυτό το απαράδεκτο σκηνικό ο διαιτητής Κομίνης πήρε τους συνεργάτες του και μπήκαν στ΄ αποδυτήρια, απ' όπου δεν επέστρεψαν ποτέ...

Σίγουρη πλέον πρέπει να θεωρείται η αφαίρεση βαθμών στον Παναθηναϊκό τόσο από τα πλέι οφ όσο και από την επόμενη σεζόν. Οι «πράσινοι» κινδυνεύουν με -3 από το τρέχον πρωτάθλημα (στα playoffs) και -2 από το επόμενο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέδο, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ρέις, Μαρινάκης, Εμποκού, Μόλινς (23' Στιλ), Κλωναρίδης, Μπεργκ

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Κίτσιου, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάτσε (46' Μπίσεσβαρ), Σάκχοφ, Ουάρντα, Ενρίκε (35' Κάμπος), Πρίγιοβιτς

Το μπαμ ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος με γκολ από τον Σαμέντ Γεσίλ στο 7ο λεπτό νίκησε την ΑΕΚ 1-0 στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ κι έφερε νέα δεδομένα. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έφθασε στους 4β., περιμένοντας, ενώ η ΑΕΚ έμεινε στους 3β., πετώντας στα σκουπίδια τη νίκη της επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές, η ΑΕΚ απογοήτευσε, παρότι η ψυχολογία βρισκόταν στα ύψη, μετά το τρίποντο στη Θεσσαλονίκη, στην πρεμιέρα των πλέι οφ.

Από την άλλη, ο Πανιώνιος εντυπωσίασε για άλλη μια φορά, με πολύ καλή οργάνωση στο αμυντικό κομμάτι, μπόρεσε να βρει γκολ πολύ γρήγορα, βάζοντας τους δικούς του όρους στον αγώνα.

Οι επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ, σε σύστημα 4-3-3, όχι απλώς δεν βγήκαν, αλλά δημιούργησαν πολλά προβλήματα στο ανασταλτικό παιχνίδι των γηπεδούχων. Οι «πάνθηρες» όσες φορές βγήκαν οργανωμένα από την περιοχή τους έβρισκαν πολύ ανοιχτούς χώρους για να κινηθούν.

Και σε μια τέτοια περίπτωση, στο 7ο λεπτό, έπειτα από κόρνερ της ΑΕΚ, ο Μπεν διέσχισε ανενόχλητα τη δεξιά πλευρά του γηπέδου, έδωσε την μπάλα στον Γεσίλ και ο 23χρονος Γερμανός επιθετικό με δεξί πλασέ, από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Μπάρκα.

Οι γηπεδούχοι φορτώθηκαν με άγχος, και σε όλο το υπόλοιπο χρόνο του α' μέρους, αναλώθηκαν σε ανούσιο παιχνίδι, με βαθιές σέντρες, και χωρίς κίνηση από τα πλάγια. Το σουτ στην κίνηση από τον Γκάλο, στο 38', που έδιωξε ο Γιαννιώτης, ήταν η μόνη άξια αναφοράς στιγμή.

Με τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Αϊντάρεβιτς και τον Πατίτο στη θέση του Βάργκας, η ΑΕΚ άλλαξε τακτική με την έναρξη του β' μέρους.

Ο Χιμένεθ επέλεξε 4-3-3 με τον Πέκχαρτ στην κορυφή, που λίγο μετά έδωσε τη θέση του στον Αλμέιδα, εξ αιτίας προβλήματος τραυματισμού. Η αλλαγή έφερε μεγαλύτερη ζωντάνια στην ΑΕΚ, αλλά όχι και ουσία.

Ο Πανιώνιος αρκέστηκε να προσέχει στα μετόπισθεν και όσο περνούσαν τα λεπτά, απορροφούσε την πίεση των γηπεδούχων.

Η ΑΕΚ δεν πήρε βοήθειες από τα βαριά χαρτιά της και σε ελάχιστες στιγμές απείλησε. Στο 52' σε κεφαλιά του Βράνιες η μπάλα πέρασε άουτ, στο 79' ο Γκάλο εξαπέλυσε μακρινό σουτ, με τον Γιαννιώτη αρχικά και τον Ρισβάνη στη συνέχεια να διώχνουν την μπάλα, ενώ «άγγιξε» την ισοφάριση από καραμπόλα στο 89': Ο Σιμόες έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Οικονόμου και με την τροχιά που πήρε, χτύπησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Πανιώνιου.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (46' Χριστοδουλόπουλος), Βάργκας (46' Πατίτο), Πέκχαρτ (62' Αλμέιδα), Αραούχο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιλογέβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος (57' Γκιοατά), Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν (87' Ταπόκο), Μασούντ, Μασούρας, Γεσίλ (75' Λάμπρου)

πηγή: sentragοal