noodles volos banner

Τη ρεβάνς για τον τελικό η ΑΕΚ, "Χ" με δέκα ο ΠΑΟ

Με γκολ του Ντίντακ στο 10ο λεπτό η ΑΕΚ νίκησε στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ με 1-0 στην αυλαία των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκα και φιγουράρει πρώτη στη σχετική βαθμολογία.

Άτυπη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του Πανθεσσαλικού πήρε η ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ που μπήκε με το δεξί στα πλέι-οφ σπάζοντας την αρνητική παράδοση που έχει στο μίνι πρωτάθλημα αλλά ταυτόχρονα και την αρνητική παράδοση που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της στο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Η «Ένωση» μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο 7’ έχασε τη πρώτη καλή ευκαιρία με τον Χριστοδουλόπουλο που προσπάθησε να «κρεμάσει» με κεφαλιά τον Γλύκο αλλά πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ ο κίπερ του ΠΑΟΚ. Τρία λεπτά αργότερα (10’) ο Μάνταλος έδωσε στον Ντίντακ στη περιοχή και ο τελευταίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα 0-1.

Στο 14’ η ΑΕΚ έχασε νέα ευκαιρία με τον Αραούχο να βγαίνει τετ α τετ με τον Γλύκο και ο τελευταίος να αποκρούει σωτήρια, ενώ στο 16’ ο Γλύκος απομάκρυνε σε κόρνερ την προσπάθεια του Αραούχο μέσα στη περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε στο 17’ με το σουτ του Πέλκα που έφυγε έξω, ενώ οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ισορρόπησαν το παιχνίδι. Στο 33’ το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπίσεσβαρ έφυγε άουτ, ενώ στο 40’ ο Τσίμιροτ σούταρε αλλά ο Ανέστης μπλόκαρε.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε στο παιχνίδι κυριάρχησαν τα νεύρα, οι δυνατές κόντρες και τα σκληρά φάουλ με αποτέλεσμα ο Καλογερόπουλος να δείξει συνολικά 10 κίτρινες!  Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 58’ με το γυριστό σουτ του Πρίγιοβιτς αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ, ενώ στο 67’ ήταν σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει με τον Χριστοδουλόπουλο που σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω. Τελευταία φάση στο ματς για την ΑΕΚ στο 90’ με τον Γλύκο να αποκρούει στη κλειστή γωνία το πλασέ του Χριστοδουλόπουλου.

Κίτρινες: Μάτος, Κάμπος, Ενρίκε, Πέλκας-Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Ντίντακ. Μπακασέτας.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος (46′ Κίτσιου), Βαρέλα (67′ Μαλεζάς), Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας,Τσίμιροτ, Κάμπος (58′ Ενρίκε), Πέλκας, Μπίσεσβαρ και Πρίγιοβιτς

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Γαλανόπουλος (72΄ Μπακασέτας), Μάνταλος (72′ Γιόχανσον), Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (62′ Αλμέϊδα).

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1

Με τον βαθμό της ισοπαλίας 1-1 έφυγε από τη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Πανιώνιο στην αυλαία των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκα.

Ο Μπεργκ άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι» στο 38’, ενώ ο Πανιώνιος ισοφάρισε με τον Μασούρα στο 56’. Οι «πράσινοι» έπαιζαν από το 12’ με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Ζέκα με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (70΄ Λάμπρου), Μασούντ (90΄+5 Σαββίδης), Μπεν, Γεσίλ (81΄ Ταπόκο)

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Μέστο (75΄ Ρέις), Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Εμποκού, Βιγιαφάνιες (32΄ Μαρινάκης), Κλωναρίδης (62΄ Λέτο), Μπεργκ

Η βαθμολογία

ΑΕΚ  3

ΠΑΟΚ 2

Παναθηναϊκός 2

Πανιώνιος 1

Η 2η αγωνιστική (17/05)

ΑΕΚ-Πανιώνιος 18:15

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ  20:30