noodles volos banner

Δε θα αφαιρεθούν βαθμοί από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Μπορεί να έγιναν τα μύρια όσα στον τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό, ωστόσο ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών, όσο απίστευτο και αν φαίνεται.

Οι παρατηρητές του αγώνα Βακάλης και Διακοφώτης κατέγραψαν τα πάντα με λεπτομέρειες και κάνουν λόγο για εκτεταμένα επεισόδια και οπαδούς και των δύο ομάδων, που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν ως το κόρνερ και το πλάγιο. Η ποινή για τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές είναι 2 με 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 3 βαθμών. Με μία σημαντική λεπτομέρεια ωστόσο. Η αφαίρεση προβλέπεται σε περίπτωση που οι αντίπαλες ομάδες βρίσκονται στο γήπεδο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, τα επεισόδια έγιναν στις 18:20, με τις ομάδες να φτάνουν στο γήπεδο στις 19:00. Ο ΚΑΠ προβλέπει ότι τα σωματεία ευθύνονται από τη στιγμή που οι ομάδες φτάνουν στο γήπεδο, ενώ δε φέρουν καμία ευθύνη για όσα έχουν διαδραματιστεί νωρίτερα.

Αποτέλεσμα; Η πειθαρχική δίωξη που θα ασκηθεί σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα είναι για εκτεταμένα επεισόδια στα πέριξ του αγωνιστικού χώρου και στις κερκίδες, ενώ η ποινή που προβλέπεται είναι 1 με 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο μέχρι 120 χιλιάδες ευρώ.

Last modified onSunday, 07 May 2017 22:59