noodles volos banner

Νέα απειλή αφαίρεσης βαθμών λόγω Μοντεστό

Τα όσα αναφέρει στην έκθεσή του ο παρατηρητής της ρεβάνς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό για τον Μοντέστο είναι πιθανό να φέρουν άλλη μια τιμωρία για τους ερυθρόλευκους.  Από τη στιγμή που το περιστατικό και η «επίθεση» έχει καταγραφεί στην έκθεση, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ θα καλέσουν εκ νέου τους ερυθρόλευκους αλλά και τον Μοντέστο. Ο Γάλλος αθλητικός διευθυντής των ερυθρόλευκων μετά το τέλος της ρεβάνς με την Ένωση στο ΟΑΚΑ απείλησε τον Κώστα Βρακά και όπως φέρεται να έχει γράψει ο παρατηρητής στην έκθεσή του, τον έχει πιάσει από το πρόσωπο και του είπε «θα δεις τι θα πάθεις».

Τα όσα περιγράφονται από τον Κώστα Βρακά εμπίπτουν στο άρθρο 28 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Σε αυτό προβλέπονται ποινές για τον Μοντέστο και, εφόσον κριθεί και η ομάδα υπαίτια, τότε κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας, αλλά και με αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμό. 

Αναλυτικά αναφέρει το άρθρο: 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε: ΕΙΔΙΚΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ 
Άρθρο 28: Απειλές 
«Οποιοσδήποτε ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 20.000 ευρώ τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από 1 έως 3 έτη. 
Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος: 
α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, 
β. αφαίρεσης βαθμών και 
γ. υποβιβασμός ομάδας.