noodles volos banner

Λασκαράκης: Φοβήθηκα για τη ζωή μου στο Καραϊσκάκης

Ο πρόεδρος της ΕΣΠΘ και β' παρατηρητής του Ολυμπιακός-ΑΕΚ, Περικλής Λασκαράκης, κατήγγειλε σήμερα στην κατάθεσή του στην Πειθαρχική της ΕΠΟ στο πλαίσιο της εκδίκασης των επεισοδίων στο Καραϊσκάκης στο ματς Κυπέλλου, λεκτική και σωματική επίθεση από ανθρώπους των «ερυθρολεύκων» και μάλιστα ανέφερε ότι εκείνη τη στιγμή σοκαρίστηκε και φοβόταν για τη ζωή του! 

Η κατάθεση του Περικλή Λασκαράκη έχει ως εξής: «Στο ημίχρονο του αγώνα, ευρισκόμενος στον χώρο όπου έπρεπε να είμαι, υπήρχαν δύο διπλές πόρτες. Η μία οδηγεί στα αποδυτήρια της γηπεδούχου. Η άλλη στα αποδυτήρια των διαιτητών. Ζήτησα να είναι ανοιχτές οι πόρτες. Η πόρτα, όμως, που ήταν προς τα αποδυτήρια των διαιτητών ήταν κλειστή. Ζήτησα να την ανοίξουν, αλλά αρνήθηκε αυτός που ήταν στην πόρτα. Το ζήτησα και από τον αστυνομικό που ήταν εκεί. Όταν μετά από αρκετά χτυπήματα στην πόρτα από τον αστυνομικό η πόρτα άνοιξε, μπήκαν, δεν ξέρω ποσά άτομα, και μου επιτέθηκαν. Υπήρχαν και αστυνομικοί εκεί. Μου επιτέθηκαν οι άνθρωποι που μπήκαν στο χώρο και άρχισαν να με σπρώχνουν, να με βρίζουν», ανέφερε αρχικά.

«Μου είπαν ''μαλ…α, παλιοπ…η θα δεις τι θα πάθεις. Ήρθες εδώ να μας γ…σεις''. Μου τραβούσαν τη γραβάτα, έφαγα και μερικές κλωτσιές. Η αστυνομία με πήρε και με πήγε στο γραφείο. Ήμουν και είμαι ακόμα σε κατάσταση σοκ. Μπήκα στο γραφείο και πέρασε η ανάπαυλα. Παρόντες στο περιστατικό ήταν και ο παρατηρητής αγώνα και νομίζω και της ΔΕΑΒ. Ήταν και άνθρωποι της γηπεδούχου και φορούσαν διακριτικά της ομάδας φόρμες κλπ», πρόσθεσε ο κ. Λασκαράκης και συνέχισε:

«Στο τέλος του παιχνιδιού εισήλθαν από τη φυσούνα οι αποστολές των ομάδων. Εισερχόμενοι μαζί με κάποιους αστυνομικούς, μπήκαμε και οι παρατηρητές και ο γιατρός του αγώνα. Μέσα ήταν και μια διμοιρία ΜΑΤ. Αυτό που είδαμε ήταν μια εκτεταμένη συμπλοκή στον προθάλαμο των αποδυτηρίων. Δεν είδα διαιτητές και ποδοσφαιριστές. Είδα ΜΑΤ, ανθρώπους της γηπεδούχου ομάδας, κάποιοι είχαν διακριτικά της γηπεδούχου και κάποιοι όχι και ήταν και δυο-τρεις της ΑΕΚ. Οι αστυνομικοί απώθησαν αυτούς που επιτέθηκαν στους ανθρώπους της ΑΕΚ. Εκεί άρχισε συμπλοκή με τα ΜΑΤ».

Ακολούθως, είπε: «Εκεί, διαπιστώνω ότι τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους ανθρώπους που είχαν επιτεθεί νωρίτερα. Ο Παρατηρητής Ραδιοτηλεοπτικού μού είπε αργότερα ότι ο ίδιος τράβηξε τον αρχηγό του Ολυμπιακού, τον Μποτία. Σχετικά με τα όσα έχει γράψει ο διαιτητής δεν μπορώ να σας βοηθήσω, γιατί όταν μπήκα εγώ είχαν ήδη μπει στα αποδυτήρια. Εγώ υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό με τα ΜΑΤ που σας ανέφερα».

Για τα καπνογόνα, ο κ. Λασκαράκης τόνισε:

 «Δεν γνωρίζω τι ακριβώς έχει γράψει ο παρατηρητής στην έκθεσή του, το παιχνίδι ήταν τηλεοπτικό, άρα ο καθένας μπορεί να δει».

Ακολούθησε η εξέταση του μάρτυρα από την πλευρά του ΠΑΟΚ:

Ποσά άτομα βγήκαν από την κλειδωμένη πόρτα των αποδυτηρίων;

«Περίπου δέκα νομίζω»

Σας επιτέθηκαν όλοι;

«Δεν κράτησα ημερολόγιο, φοβόμουν για τη ζωή μου. Με έφτυναν με κλώτσησαν. Με τραβούσαν από τη γραβάτα. Τρομοκρατήθηκα, φοβήθηκα για τη σωματική μου ακεραιότητα. Παρόντες ήταν και ο παρατηρητής αγώνα και ο παρατηρητής του ραδιοτηλεοπτικού αλλα και της ΔΕΑΒ. Με επισκέφτηκε ο κ. Δημητριάδης και με ρώτησε αν χτύπησα».

Ερώτηση από τον πρόεδρο: Για ποιο λόγο έγινε η επίθεση;

«Είμαι πρόεδρος της Ένωσης περίπου μία διετία και νομίζω ότι σε όσους αγώνες κλήθηκα να εκτελέσω τα καθήκοντά μου, το έκανα. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα σε άλλους αγώνες. Νομίζω ότι δέχτηκα την επίθεση, επειδή μάλλον ζήτησα να ανοίξει η πόρτα».

Στη συνέχεια, εξετάστηκε από τον δικηγόρο του Ολυμπιακού, Βασίλη Δημακόπουλο:

Υπήρχαν αστυνομικοί στο περιστατικό;

«Ναι»

«Άρα θα έχει καταγράφει στην έκθεση της αστυνομίας», του είπε ο κ. Δημακόπουλος, διαβάζοντάς του την έκθεση της ΔΕΑΒ: «Ο παρατηρητής λέει ότι υπάρχει εξύβριση» είναι αληθή αυτά;

«Ναι»

Δημακόπουλος: «Δεν λέει τίποτα για απώθηση και μένει μόνο στην εξύβριση, μπορείτε να μας πείτε γιατί δεν αναγράφεται;»

«Όχι, δε γνωρίζω. Εγώ στον παρατηρητή είπα ότι ''είδες τι έγινε, δε θα σου πω τι να γράψεις''», ήταν η απάντηση του κ. Λασκαράκη.

Συνομιλούσατε με κάποιους παράγοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός;

«Ναι, η δική μου συμπεριφορά ήταν όπως θα έπρεπε να είναι. Δυστυχώς, υπήρχαν κάποιοι που δεν είχαν την καλύτερη συμπεριφορά, συνέχιζαν να μου αποδίδουν κατηγορίες ότι είμαι στημένος και ότι είμαι τσιράκι του Μπέου. Φυσικά, κάποιοι είχαν μια χαρά συμπεριφορά».

Οι ύβρεις προς τους διαιτητές είναι συνηθισμένο γεγονός;

«Είναι, αλλά εδώ ήταν πολύ έντονη και επιφέρει ποινές».

Ακολούθησε η εξέτασή του από τον έτερο δικηγόρο του Ολυμπιακού, κ. Λίβα:

Μετά από πόση ώρα έγινε η επίθεση;

«Η επίθεση έγινε περίπου 3-4 λεπτά».

Ο κ. Λίβας του είπε ότι ο παρατηρητής γράφει πως ''η εξύβριση έγινε κατά την είσοδό τους στον χώρο''.

«Είπατε ότι δέχτηκαν επίθεση η αποστολή και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ…»

«Εγώ είδα ανθρώπους από την αποστολή της ΑΕΚ να απωθούνται και έτρεξα να φύγω», ήταν η απάντηση του Περικλή Λασκαράκη.

Λίβας: «Το αποτέλεσμα στο ημίχρονο ήταν ισοπαλία, ενώ στο τέλος η γηπεδούχος είχε χάσει, άρα η ένταση ήταν μεγαλύτερη στο τέλος. Είχατε κανένα πρόβλημα στο τέλος;».

«Αισθανόμουν σούπερ! Μα είναι δυνατόν; Φυσικά φοβόμουν και φοβάμαι ακόμα», απάντησε ο Λασκαράκης.

Υπήρχε παρεμπόδιση στο έργο σας μισή ώρα μετά το παιχνίδι;

«Όχι, δε με παρεμπόδισε κανένας. Αλλά το έκαναν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα».

 

 

 

Last modified onFriday, 21 April 2017 15:52