noodles volos banner

Δυναμιτίζεται το κλίμα πριν το ΑΕΛ-Ξάνθη με εκατέρωθεν ανακοινώσεις

Δυναμιτίζεται το κλίμα εν όψει της αναμέτρησης της ΑΕΛ με την Ξάνθη την Κυριακή (23/4, 19.00). Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια που εξέφρασε την ανησυχία του για τη διαιτητική αντιμετώπιση που μπορεί να έχει η ομάδα του στο συγκεκριμένο ματς, προκάλεσαν την οργή των Ακριτών, που σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «ψευτοτσαμπουκάδες».

«Οι αστειότητες, γελοιότητες, μικρότητες, οι εκ του ασφαλούς “ψευτοτσαμπουκάδες” και οι απειλές δεν αγγίζουν ούτε την Ξάνθη ούτε την ιστορία της. Επίσης, δεν αντιπροσωπεύουν την ιστορική ομάδα της Λάρισας, όπως και το φίλαθλο κοινό της, που και γνώση έχει και κρίση», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση δεν έμεινε αναπάντητη από την ΑΕΛ, που κατηγορεί τον Χρήστο Πανόπουλο ότι πυροδοτεί ένα αδιάφορο ματς και λειτουργεί ως εκπρόσωπος Τύπου του συλλόγου, αλλά και του προσάπτει αγνωμοσύνη προς τον Αλέξη Κούγια.

Αναλυτικά: «1. Η ΠΑΕ ΑΕΛ και προσωπικά ο κ. Κούγιας θέλουμε να δώσουμε τα προσωπικά μας συγχαρητήρια στον κ. Χρίστο Τζίκα για την ανάρτηση που δημοσιοποιήθηκε στο site SportLarissa και να του τονίσουμε ότι αυτή του η ανάρτηση και το περιεχόμενο της λέξη προς λέξη μας εκφράζουν όλους στην ΠΑΕ Α.Ε.Λ. από τον ιδιοκτήτη της ομάδας, τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές και μέχρι τον τελευταίο οπαδό.

2. Επειδή η πραγματική ιδιότητα του κ. Πανόπουλου στην ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ είναι αυτή του εκπροσώπου τύπου, αφού αυτός όλη την νύκτα γράφει τις "επί παντός επιστητού" ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ χιλιάδες ανακοινώσεις της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ, έχουμε να του συστήσουμε ότι όταν αναφέρεται στην ΑΕΛ και στην ιστορία της και συγχέει αυτές τις δύο έννοιες με ψευτομαγκιές και ψευτοτσαμπουκάδες, θα πρέπει ειδικά για τις δύο τελευταίες λέξεις "ψευτομαγκιές" και "ψευτοτσαμπουκάδες" να κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέπτη και να διαβάζει το περιεχόμενο των χιλιάδων ανακοινώσεων που έχει γράψει ο ίδιος.

Η ιστορία της ΑΕΛ με το πρωτάθλημα και τα δύο κύπελλα έχει γραφτεί με τον πλέον καθαρό και έντιμο τρόπο. Η δική του ιστορία και η ιστορία της ΞΑΝΘΗΣ στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αρχίσει να γράφεται, ΟΠΩΣ ΕΜΑΘΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ, από τις κασέτες του Θωμά Μητρόπουλου το 2002 που δημοσιοποίησε ο Μάκης Τριανταφυλόπουλος  μέσα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Πανόπουλου για τον Αθηναίο διαιτητή  Γιώργο Κορκοβίρη, ο οποίος διαιτήτευε το κρίσιμο παιχνίδι της Ξάνθης, στο οποίο εάν έχανε κινδύνευε με υποβιβασμό. Αλήθεια ποια ομάδα με πραγματική ιστορία υποβιβάσθηκε αντί για την ΞΑΝΘΗ εκείνη τη χρονιά;

Ο κ. Πανόπουλος με την ανακοίνωση του επιβεβαιώνει ότι είναι και ένας εντελώς αγνώμων άνθρωπος προς τον κ. Κούγια, γιατί αυτός ο αληθινός μάγκας και όχι ψευτόμαγκας και αυτός ο αληθινός τσαμπουκάς και όχι ψευτοτσαμπουκάς αποφάσισε να πυροδοτήσει ένα αδιάφορο για την ΞΑΝΘΗ παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΛ που ο αγώνας με την αδιάφορη ΞΑΝΘΗ αποτελεί αγώνα επιβίωσης, ξεχνώντας ότι για να σωθεί εκείνη την εποχή από τις ποινικές και πειθαρχικές επιπτώσεις των όσων συμφωνούσε με τα τηλεφωνήματα που δημοσιοποιήθηκαν, έφερε με ελικόπτερο από τη Νάξο που είχε δικαστήριο τον κ. Κούγια για δύο μόνο ώρες στα γραφεία της ΒΙΑΜΑΡ και τον επέστρεψε πάλι με ελικόπτερο, για να συνεχίσει το δικαστήριό του.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν αντιλαμβάνεται τι λόγο είχε ο Πανόπουλος  να εκδώσει αυτή την ανακοίνωση, όταν οι δηλώσεις του κ. Κούγια αφορούσαν μόνο τη διαιτησία και όχι την ΞΑΝΘΗ, εκτός εάν ο κ. Πανόπουλος μαζί με το alterego του, εντιμότατο διαιτητή του παρελθόντος, Γιώργο Κασναφέρη, στις δηλώσεις του κ. Κούγια για τη διαιτησία είδαν να φωτογραφίζονται και γι' αυτό εξέδωσαν αυτή την ανακοίνωση.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ δε θα επανέλθει με οποιαδήποτε ανακοίνωση - απάντηση, ακόμη και αν προκληθεί, και για όλα και για όλους θα μιλήσουμε μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Εμείς και οι οπαδοί μας την Κυριακή θα τους υποδεχθούμε με τον πλέον φιλόξενο τρόπο, όπως έχουμε υποδεχθεί και όλες τις ομάδες τις οποίες φιλοξενήσαμε στο AEL FC ARENA, και ελπίζουμε να μας ζητήσουν συγγνώμη μετά το τέλος του αγώνα για την ανακοίνωση που χωρίς κανένα λόγο εξέδωσαν.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ σήμερα απέναντι στο βρώμικο παρασκήνιο που την κατέστρεψε στο παρελθόν μετά από πρωτάθλημα και κύπελλα δύο φορές δεν έχει μόνο την ιστορία της αλλά έχει και ανθρώπους με γνώση, δύναμη και ανεξαρτησία, για να την προστατέψουν από όλους τους εχθρούς».