noodles volos banner

"Η ενεργοποίηση ΠΑΟΚ θα διαψεύσει τις φήμες για συμμαχία με Ολυμπιακό"

Για τα όσα έγιναν μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο Κύπελλο και την τιμωρία με την οποία κινδυνεύει ο Ολυμπιακός μίλησε ο Γιώργος Παναγόπουλος στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα».

 Ο γνωστός δικηγόρος υποστήριξε ότι τα άρθρα είναι συγκεκριμένα γι’ αυτή την υπόθεση και μιλούν ακόμη και για αφαίρεση έξι βαθμών, τονίζοντας παράλληλα ότι μπορεί να επιβάλλει ποινή από την πλευρά του και ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Επιπλέον, επισήμανε ότι ο Ολυμπιακός έχει πανικοβληθεί και κάνει άστοχες κινήσεις.

Τέλος, υποστήριξε ότι θα πρέπει τόσο η ΑΕΚ, που ήταν παρούσα στον αγώνα, αλλά και ο ΠΑΟΚ, που έχει έννομο συμφέρον να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, ενώ τόνισε ότι η απόφαση θα πρέπει να παρθεί γρήγορα. Μάλιστα σημειώνει ότι η ενεργοποίηση του ΠΑΟΚ, προκειμένου να διεκδικήσει την τιμωρία του Ολυμπιακού για το ματς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, θα διαψεύσει και τις φήμες για την ετερόκλητη συμμαχία Σαββίδη-Μαρινάκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει έγγραφη καταγγελία από τον Πλατανιά, αφού έγιναν κάποια γεγονότα που θάφτηκαν από τη μεγαλύτερη μερίδα του Τύπου. Υπήρξε ανακοίνωση από τον Πλατανιά, αλλά το θέμα είναι εάν υπήρξε καταγγελία. Γιατί ο Πλατανιάς προσέφυγε δικαστικά εναντίον του Παναθηναϊκού για την οικονομική διαφορά που υπήρχε για τις μεταγραφές. Περιμένω εάν θα κινηθεί αναλόγως και στην αντίστοιχη Επιτροπή. Εφόσον έχει κάνει την ανακοίνωση, θα έπρεπε να κάνει και καταγγελία εγγράφως στην αρμόδια Επιτροπή και στον Αθλητικό Εισαγγελέα.

Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε επανάληψη των γεγονότων, γιατί η ιστορία κάνει κύκλους και πρέπει να τιμωρεί, με όσα έγιναν στον ημιτελικό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό και στον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, όπου η δικαιοσύνη κινήθηκε αστραπιαία, επέβαλε βαρύτατες κυρώσεις που είχε φτιάξει στον κανονισμό του ΚΑΠ και στον πειθαρχικό κώδικα η εγκληματική οργάνωση, για να εξοντώνουν τους αντιπάλους με το παραμικρό. Ο ΠΑΟΚ είχε χάσει βαθμούς στα πλέι οφ, είχε υποστεί πολλές τιμωρίες στα χαρτιά και να μην πάει πιο πίσω που έχασε την Ευρώπη. Υπάρχουν περιπτώσεις που ο ΠΑΟΚ έχει αδικηθεί. Αυτή τη στιγμή χαίρομαι εάν ο ΠΑΟΚ ενεργοποιείται, γιατί πληροφορούμαι ότι ενδιαφέρεται.

Θα με χαροποιήσει ιδιαιτέρως, γιατί έτσι θα διαψευστούν πλήρως οι φήμες που υπάρχουν στο λεκανοπέδιο και όχι μόνο ότι υπάρχει ετερόκλητη συμμαχία Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Κάτι που δε θα ενοχλούσε υπό άλλες συνθήκες, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει εγκληματική οργάνωση και ο κ. Μαρινάκης δεν έχει απαλλαγεί και γίνονται τόσα, δε θα μπορέσει να χωνέψει κανείς ότι υπάρχει παρασκηνιακή συμμαχία εναντίον του Μελισσανίδη.

Με την έγκριτη νομική υπηρεσία και τους ανθρώπους που έχει ο ΠΑΟΚ στο στελεχιακό δυναμικό του, θα εκφραστεί. Διότι πέρυσι δεν εκφράστηκε για τους μείον τρεις βαθμούς, γιατί φώναζα ότι ναι μεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να έκανε την κίνηση που έκανε, αλλά είχα προτείνει με ποιον τρόπο θα μπορούσε να διεκδικήσει αυτούς τους τρεις βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ τους άφησε όμως τους τρεις βαθμούς. Δε συγκρούστηκε, αλλά αυτοί οι τρεις βαθμοί θα μπορούσαν να παίξουν κάποιο ρόλο.

Είναι καθαρές οι περιπτώσεις για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, γιατί τα άρθρα στον ΚΑΠ είναι συγκεκριμένα. Έχουμε ποινές και αφαίρεση βαθμών και στο ένα αναφέρεται και αφαίρεση έξι βαθμών. Είναι ρητή η ποινή. Εμείς δε θα αντικαταστήσουμε το ρόλο της Πειθαρχικής Επιτροπής. Είναι προφανές ότι ο Ολυμπιακός έχει πανικοβληθεί και κάνει κινήσεις άστοχες αντίστοιχες με εκείνες που έκαναν ο  Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ και γελούσαν όλοι. Αναφέρομαι την καταγγελία κατά της Προσωρινής Διοικούσας επιτροπής και της ΚΕΔ σε FIFA και UEFA.

Εδώ έχουμε το εξής περίεργο, έχουμε μια προσωρινή διοικούσα επιτροπή, που δεν είναι η νόμιμη διοίκηση που θα πρέπει να ασκεί την εξουσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παρόλα αυτά η Επιτροπή αυτή προσπαθεί να βάλει κάποια πράγματα σε τάξη, εάν και εγώ δεν της έχω εμπιστοσύνη.

Η Πολιτεία κάνει πίσω στη νομοθεσία, τις εκλογές δεν τις προκηρύσσει η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή. Δε δείχνει μια εικόνα ότι θα προσπαθήσει να ανατρέψει τα πράγματα συν το ότι μέσα στην Επιτροπή ο ΠΑΟΚ έχει δικό του άνθρωπο, η ΑΕΚ έχει δικό της άνθρωπο. Υπάρχει μια ισορροπία δυνάμεων. Ο Ολυμπιακός έχει χάσει την εξουσία, δεν μπορεί να βάλει τους παρατηρητές και τους διαιτητές που ήθελε και εκεί ξεκινάει το κακό. Η ΑΕΚ του Μελισανίδη δεν είναι κανένα παιδάκι, δεν είναι καμία άπειρη ομάδα, για να πάει σαν πρόβατο επί σφαγή. Τα γεγονότα αυτά εάν δεν μπορεί να τα τεκμηριώσει ο Πλατανιάς, η ΑΕΚ μπορεί να τα τεκμηριώσει. Δεν μπορεί να μην είδαν.

Ο κ. Βασιλειάδης λέει ότι ενώ ήταν παρών στο γήπεδο δεν είδε τίποτα και περιμένει τις ανακοινώσεις. Όταν πάρει τις ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΒ, της αστυνομίας, του παρατηρητή και της διαιτησίας, θα δει τα όσα έχουν γίνει σε πολλαπλό επίπεδο. Ο διαιτητής τα στρογγύλεψε και τα έχει γράψει πολύ περιεκτικά. Έχει κάνει μια περιληψούλα. Πέντε γραμμές υπάρχουν στο φύλλο αγώνα μόνο εκτός και εάν κάνει συμπληρωματική αναφορά. Έχει δικαίωμα να κινηθεί αυτεπάγγελτα και να επιβάλει κυρώσεις ο Βασιλειάδης. Η Επιτροπή και η Εφέσεων θα πρέπει να προβλέπει και την αφαίρεση βαθμών. Το θεωρώ ακραίο, αλλά δεν μπορεί να μη θεωρηθεί υπαίτια μια ΠΑΕ, όταν γίνονται αυτά τα φοβερά γεγονότα μέσα στα αποδυτήρια.

Το να βάλεις τους παίκτες να πουν ότι χτυπήθηκαν, εγώ δεν είδα όμως καμία ιατρική γνωμάτευση που να λέει ότι πήγαν στο νοσοκομείο Ντομίνγκες και Ρέτσος. Το θεωρώ απίστευτο να χτυπήθηκαν οι παίκτες. Το θέμα είναι γιατί μπήκαν μέσα. Κάτι έγινε και πήγαν να προστατεύσουν κάποιους. Υπάρχουν βίντεο και ηχογραφημένα στοιχεία που δείχνουν τι έχει γίνει.  

 Αυτή τη εβδομάδα θα πρέπει να κληθούν από την Πειθαρχική Επιτροπή. Θα πρέπει να κριθεί το θέμα γρήγορα, γιατί έχει σημασία για τα πλέι οφ. Εκεί θα πρέπει να δούμε και την επίσημη αντίδραση του ΠΑΟΚ, γιατί το παρακολουθεί το θέμα και θα πρέπει να κάνει και τις αντίστοιχες κινήσεις. Κάτι που περιμένω και από την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ δεν έχει άμεσο συμφέρον, γιατί δε διεκδικεί το πρωτάθλημα, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει και το στόχο του πρωταθλήματος. Είναι κοντά και έχει έννομο συμφέρον να παρακολουθήσει.

Εάν βγάλουν μετά το τέλος του πρωταθλήματος απόφαση, τότε χαιρετίσματα. Ο ΠΑΟΚ έχει έμπειρους ανθρώπους που θα παρακολουθήσουν την κατάσταση και θα δουν τι γίνεται και εδώ είναι ο ρόλος της Διοικούσας εάν θα αφήσουν τους τακτικούς δικαστές να ενεργήσουν. Θα είναι σκάνδαλο να επιτρέψουμε να γίνονται τέτοια γεγονότα μέσα στα αποδυτήρια. Είναι θέμα δικαιοσύνης εάν οι τακτικοί διαιτητές θα ενεργήσουν με τον ίδιο τρόπο, όπως και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις».

 

 

 

Last modified onTuesday, 18 April 2017 16:52