noodles volos banner

Δε βάζει πλέον εμπόδια ο Βασιλόπουλος για την Αγια-Σοφιά

Ορθάνοιχτος μοιάζει πλέον ο δρόμος της επιστροφής της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μετά τη νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε την Παρασκευή και αναμένεται να έχει ψηφιστεί ως τη Μεγάλη Τρίτη, αφαιρέθηκε από τον Δήμο η αρμοδιότητα έγκρισης της υψομετρικής. 

Μπορεί λοιπόν ο Άρης Βασιλόπουλος να τέθηκε εκτός παιχνιδιού, ωστόσο φαίνεται να λέει κι εκείνος πλέον το «ναι» για τη δημιουργία της «Αγιά-Σοφιάς».  Σύμφωνα με τη «Goal News», οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για συνολική ανάπλαση της περιοχής φαίνεται να έχουν αλλάξει τη στάση του δημάρχου. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα, ώστε να παρουσιάζεται θετικός πλέον στο να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι διαδικασίες. 

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, δόθηκαν διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υπογειοποίηση, πεζοδρομήσεις, αλλά και τη μεταφορά του αμαξοστασίου και του σταθμού μεταφόρτωσης από το άλσος χωρίς οικονομική επιβάρυνση του δήμου. 

Παράλληλα, εξασφαλίζονται θέσεις στάθμευσης, με τη δημιουργία πάρκινγκ 2.000 θέσεων σε άλλο χώρο (με χρηματοδότηση της ΑΕΚ), ενώ έχει οριστικοποιηθεί η επέκταση του μετρό και η δημιουργία σταθμού κοντά στο γήπεδο. Τέλος θα γίνουν και βελτιωτικά έργα στους κοντινούς σταθμούς του ηλεκτρικού (Περισσός, Πευκάκια) ώστε να δέχονται μεγαλύτερο όγκο επιβατών. 

Όλα αυτά (σε συνδυασμό με τη διαπίστωση ότι δεν μπορεί πλέον να κάνει κάτι άλλο για να καθυστερήσει το έργο) φέρονται να έχουν αλλάξει τη στάση του Βασιλόπουλου. Και να εξασφαλίζουν ότι δε θα προσφύγει εκ νέου εναντίον της τροπολογίας, αφού θα ήταν σαν να κοντράρει τις προαναφερόμενες παροχές για την πόλη του.