noodles volos banner

Με αμφισβητούμενο πέναλτι 1-0 τον Πανιώνιο ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έβαλε φρένο στη φετινή ξέφρενη πορεία του Πανιωνίου, καθώς τον υποχρέωσε σε ήττα με 1-0 στη Λεωφόρο. Η νίκη αυτή των «πρασίνων» τους έφερε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, στην οποία ισοβαθμούν με τους «κυανέρυθρους» με 51 βαθμούς, έναν λιγότερο από το δεύτερο ΠΑΟΚ.

Η αναμέτρηση δε διακρίθηκε από υψηλής ποιότητας θέαμα. Τα πρώτα 15' ήταν αρκετά νευρικά, με λάθη στη μεσαία γραμμή και κλειστές άμυνες. Μοναδική όαση ο Λούκας Βιγιαφάνιες, που είχε μπει κεφάτος και ταλαιπωρούσε με τις ατομικές του ενέργειες τους παίκτες του Πανιωνίου. Μάλιστα, στο 17’ ο ίδιος έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα, όταν βγήκε τετ α τετ με τον Γιαννιώτη και πλάσαρε στην απέναντι γωνία από τη θέση μέσα δεξιά, όμως είδε την προσπάθειά του να καταλήγει στο δοκάρι. Στο 18’ ο Μπεργκ ζήτησε πέναλτι για κράτημά του στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά μάλλον δεν είχε δίκαιο. Στο 28' ο Σουηδός είχε τη δεύτερη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό, αλλά το τελείωμά του, παρότι βρέθηκε σε καλή θέση, ήταν κακό, ενώ στο 32’ το πλασέ του Εμποκού, που είχε πάρει κατεύθυνση στην εστία, κόντραρε σε αμυντικό.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως έληξε το πρώτο, με λάθη και κακό θέαμα από τους δύο αντιπάλους. Όσο περνούσε η ώρα, ο Πανιώνιος έπαιρνε τα... ηνία του αγώνα και ο Παναθηναϊκός έδειχνε κουρασμένος και χωρίς δυνάμεις από τα συνεχή παιχνίδια. Στο 58' ο Πανιώνιος είχε μια τελική με τον Μασούντ να σουτάρει από μακριά, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Μπεργκ έχασε την ευκαιρία του αγώνα, καθώς εξαπέλυσε τρομερό σουτ, όμως ο Γιαννιώτης του είπε όχι, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Στο 73' ο Λέτο κέρδισε πέναλτι μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου από μαρκάρισμα του Τασουλή, φάση στην οποία υπάρχει μεν επαφή, αλλά μοιάζει ο Λέτο περισσότερο να πέφτει πάνω στο πόδι του αντιπάλου του παρά το αντίθετο. Ο Μπεργκ ευστόχησε από την άσπρη βούλα και άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν οπισθοχώρησε αλλά συνέχισε να πιέζει ως το τελικό σφύριγμα, το οποίο ανέδειξε νικητή τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Λουντ (46' Ρέις), Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Εμποκού (65' Λέτο), Κλωναρίδης (75' Βλαχοδήμος Π.), Μπεργκ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Κόρμπος, Μασούρας (87' Σαββίδης), Σιώπης, Μπεν, Βλάχος, Ρισβάνης, Γεσίλ (65' Λάμπρου), Μασούντ.