noodles volos banner

Η αναδιάρθωση στη Super League είναι γεγονός

Η αναδιάρθρωση της Σούπερ Λίγκας είναι γεγονός! Το Δ.Σ. της μεγάλης κατηγορίας αποφάσισε την Τετάρτη (29/3) να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές.

Έτσι, οι ομάδες μειώνονται και το πρωτάθλημα από τη σεζόν 2018-19 θα έχει 14 ΠΑΕ. Παράλληλα από του χρόνου η ανάδειξη του πρωταθλητή προβλέπεται να γίνεται μέσω πλέι οφ, στα οποία θα συμμετέχουν από τον 1ο έως τον 6ο της κανονικής περιόδου. Σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των δέκα αγωνιστικών, ωστόσο, θα μεταφέρεται η βαθμολογία της κανονικής περιόδου, ώστε ο πρώτος να διασφαλίζει την τυχόν διαφορά του από τους υπόλοιπους διεκδικητές και να έχει πλεονέκτημα για την κατάκτηση του τίτλου.

Σε ότι αφορά τη μείωση των ομάδων, η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, καθώς ΑΕΛ, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός είπαν «όχι», ενώ η ΕΠΟ ψήφισε «λευκό».

Από εκεί και πέρα, για να γίνει πράξη η μείωση των ομάδων από 16 σε 14, του χρόνου θα πέσουν απευθείας στη Β’ Εθνική οι δύο τελευταίοι της βαθμολογίας, ενώ ο 14ος και 13ος της Σούπερ Λίγκας θα παίξει μπαράζ για μια θέση στη μεγάλη κατηγορία με το δεύτερο της δεύτερης κατηγορίας (αντιθέτως ο πρωταθλητής της Β’ Εθνικής ανεβαίνει απευθείας).

Τέλος, δε συζητήθηκε η ανακατανομή των εσόδων, σύμφωνα με την πρόταση της Ξάνθης, ενώ ο Ολυμπιακός έθεσε ζήτημα για αυστηροποίηση του νόμου περί της μετοχικής σύνθεσης των ΠΑΕ. Κάτι που φάνηκε ενδιαφέρον και αποφασίσθηκε να τεθεί στην ημερήσια διάταξη σε επόμενο Δ.Σ.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αναφέρει τα ακόλουθα:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Αποφασίστηκε με ψήφους 13 υπέρ, 3 κατά και 1 λευκό (ΕΠΟ) η αναδιάρθρωση του Πρωταθλήματος της Super League, με τη συμμετοχή 14 ομάδων από την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

2. Το θέμα της αναδιανομής των εσόδων από την Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων συζητήθηκε εκτενώς, τέθηκαν διάφορες παράμετροι και οριστική απόφαση θα ληφθεί στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο.

3. Σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου η Super League θα αιτηθεί από την ΕΠΟ τα ακόλουθα:

α. Να επανέλθει η Α’ ΕΟΟΔ στη δικαιοδοσία της Super League.

β. Να καταργηθεί το παράβολο επικύρωσης επαγγελματικών συμβολαίων ποδοσφαιριστών.

γ. Να τροποποιηθεί η αναλογία διανομής των πειθαρχικών προστίμων από 60%-40%, σε 25%-75%.

δ. Να πραγματοποιηθεί συμψηφισμός οφειλής ΕΠΟ προς ΠΑΕ από το Solidarity της UEFA, με οφειλές της Super League για αμοιβές διαιτησίας».

πηγή: a-sports