noodles volos banner

Απάντησε ο Μάντζιος, του συμπαρίσταται ο Λεβαδειακός

Ο Βαγγέλης Μάντζιος βρέθηκε θετικός σε ντόπινγκ κοντρόλ, όπως κοινοποιήθηκε με κάθε επισημότητα την Παρασκευή (17/3). Συγκεκριμένα, ο νομικός εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή, Γιάννης Μαρακάκης τόνισε ότι ο πελάτης του ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή με τον σχετικό έλεγχο να πραγματοποιείται στις 4/12/2016 και την αναμέτρηση Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 4-0. Κάτι τέτοιο συνέβη, διότι ο πολύπειρος επιθετικός ταλαιπωρείται από ένα χρόνιο πρόβλημα στην αριστερή ποδοκνημική που επιδεινώθηκε τον περασμένο Μάιο.

Αναλυτικά, η δήλωση:

«Η είδηση ότι ο κ. Μάντζιος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ έχει ξαφνιάσει, αλλά κυρίως συγκλονίσει και τον ίδιο και την οικογένειά του. Εδώ και αρκετές ημέρες ωστόσο, μετά την ενημέρωση από το ΕΣΚΑΝ για το πρώτο δείγμα, έγινε ένας αγώνας δρόμου για να διαπιστωθεί το είδος, οι ιδιότητες και κυρίως η προέλευση της συγκεκριμένης ουσίας που βρέθηκε στα ούρα του αθλητή και του ήταν παντελώς άγνωστη.

Θερμοπαρακαλούμε λοιπόν τους έγκριτους δημοσιογράφους αλλά κυρίως το φίλαθλο κόσμο να μη βιαστεί να βγάλει οριζόντια συμπεράσματα. Υπογραμμίζουμε ότι ο έλεγχος ντόπινγκ διενεργήθηκε την 4-12-2016 και τα αποτελέσματα του ελέγχου ανακοινώθηκαν στον αθλητή μετά τα μέσα Φεβρουαρίου του 2017.

Για όσους εξ υμών παρακολουθούσατε τον κ. Μάντζιο και τη διαδρομή του, θα γνωρίζετε ότι τα τελευταία δύο χρόνια βασανιζόταν από ένα σοβαρό τραυματισμό-κάταγμα στην αριστερή ποδοκνημική. Ο τραυματισμός αυτός το Μάιο του 2016 επιδεινώθηκε. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος 2015-2016, ο αθλητής υπό το φόβο αλλά και τις προειδοποιήσεις των γιατρών η πάθησή του να καταστεί χρόνια, ξεκίνησε επειγόντως εντατικό ιατρικό πρόγραμμα αποκατάστασης σε Αθήνα και Λιβαδειά.

Στο πλαίσιο αυτής της ιατρικής αγωγής και μετά από ειδική σύσταση ιατρών, τον Ιούνιο του 2016 του χορηγήθηκε μεταξύ άλλων και ένα φάρμακο, τη σύσταση του οποίου δε γνώριζε και στην οποία οφείλεται, όπως αποδείχτηκε, το αντικανονικό δείγμα.

Στο παράδοξο της εμφάνισης έξι μήνες μετά τη χορήγηση μιας ουσίας στο πλαίσιο ιατροφαρμακευτικής αγωγής σε δείγμα ούρων του αθλητή το Δεκέμβριο του 2016 απάντησαν οι ειδικοί, οι οποίοι μας πιστοποίησαν ότι η εν λόγω ουσία μπορεί να εμφανιστεί σε δείγμα ούρων ακόμη και δεκαοκτώ μήνες μετά τη χορήγησή της.

Η χρήση αυτή δε συνιστά ντόπινγκ και ούτε κατά διάνοια δεν έδωσε κάποιο αγωνιστικό πλεονέκτημα στον αθλητή, δεδομένου μάλιστα ότι έγινε σε περίοδο εκτός αγώνων και για αποκλειστικά ιατρικό σκοπό. Ο Βαγγέλης Μάντζιος ήταν και παραμένει ένας μεγάλος αθλητής που έχει ακόμα να προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εντός των ημερών ο αθλητής αναμένει να κληθεί και να καταθέσει με έγγραφα και εκθέσεις όλα τα ως άνω στην αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή του ΕΣΚΑΝ, ώστε να μπει μια τελεία στις φημολογίες και κυρίως να αποκατασταθεί η αλήθεια στο φίλαθλο κόσμο.

Για το Βαγγέλη Μάντζιο

Με τιμή, Γιάννης Μαρακάκης»

 Συμπαρίσταται ο Λεβαδειακός

Αργά το βράδυ της Παρασκευής (17/3) οι Βοιωτοί εξέδωσαν ανακοίνωση συμπαράστασης στον 33χρονο επιθετικό, εκφράζοντας τη βεβαιότητά τους ότι θα δικαιωθεί και θα επιστρέψει σύντομα στη δράση.

Αναλυτικά: «Συμπαριστάμεθα ηθικά στον ποδοσφαιριστή μας Βαγγέλη Μάντζιο στην περιπέτεια που περνά και εκφράζουμε την πεποίθησή μας ότι σύντομα θα επιστρέψει δικαιωμένος στους αγωνιστικούς χώρους, όπου έχει διαπρέψει επί σειρά ετών στην Ελλάδα, στο εξωτερικό και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».