noodles volos banner

Πικρό αντίο από το Europa League για τον Ολυμπιακό

Βαριά ήττα με 4-1 γνώρισε ο Ολυμπιακός στη Κωνσταντινούπολη από την Μπεσίκτας στη ρεβάνς της φάσης των «16» του Europa League και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση. Χαρακτηριστικό της αποτυχίας των ερυθρόλευκων το γεγονός ότι από το 39’ και ενώ το σκορ ήταν 2-1, οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Αμπουμπακάρ. Οι ελπίδες του Ολυμπιακού όμως εξανεμίστηκαν στο τρίτο γκολ των γηπεδούχων στο 75’ και έσβησαν τελείως στο 84’, όταν διαμορφώθηκε το τελικό 4-1.

Κακός ήταν ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του ματς με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να ανοίγουν το σκορ στο 10’. Ο Ταλίκα έβγαλε τη σέντρα και ο Αμπουμπακάρ με κεφαλιά νίκησε τον Λεάλι για το 1-0. Στο 22’ ο Μπάμπελ με δυνατό σουτ έξω από τη περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Ωστόσο εννιά λεπτά αργότερα (31’) οι φιλοξενούμενοι ξαναμπήκαν στο παιχνίδι Ελιονούσι να πετυχαίνει ένα εκπληκτικό τέρμα, μειώνοντας σε 2-1 και στο 39’ η Μπεσίκτας έμεινε με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Αμπουμπακάρ χτύπησε τον Ρέτσο εκτός φάσης και είδε την κόκκινη κάρτα. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν για την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους χωρίς όμως να κάνουν τη μεγάλη φάση.

Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στο δεύτερο μέρος, για να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την εδαφική υπεροχή του. Στο 75’ ο Μπάμπελ με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1 βάζοντας ουσιαστικά «ταφόπλακα» στις ελπίδες του Ολυμπιακού. Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με το τέταρτο γκολ των γηπεδούχων που ήρθε στο 84’ από το πλασέ του Τοσούν (4-1).

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σενιόλ Γκουνές): Φάμπρι, Μίτροβιτς, Τόσιτς, Αντριάνο, Γκιονούλ, Χάτσινσον, Οζακιούπ (60′ Ουισάλ), Ταλίσκα (91′ Ινλέρ), Μπάμπελ, Κουαρέσμα (82′ Τοσούν), Αμπουμπακάρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Σισοκό, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Καμπιάσο (68′ Μάριν), Ρομαό (76′ Μάρτινς), Μανθάτης (56′ Σεμπά), Ελιουνούσι, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ.