noodles volos banner

Τέλος ο Μπέντο, προσωρινός ο Βούζας στον Ολυμπιακό

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Πάουλο Μπέντο. Νέος τεχνικός αναλαμβάνει προσωρινά ο προπονητής της ομάδας Νέων Βασίλης Βούζας, ο οποίος θα έχει και την βοήθεια του Αριέλ Ιμπαγάσα. Τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα (οι τρεις ήττες από ΑΕΚ, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ), αλλά και οι απαξιωτικές δηλώσεις του προπονητή, μετά το ματς της Τούμπας για το ρόστερ της ομάδας, έφεραν τον Πορτογάλο στην πόρτα της εξόδου.

Ο Βασίλης Βούζας γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου 1966. Είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, έχοντας μάλιστα κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του συλλόγου. Με τον Ολυμπιακό υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και παρέμεινε στους Πειραιώτες έως το 1992, κατακτώντας το πρωτάθλημα Ελλάδας του 1987, αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας, το 1992. Εκτός από τον Ολυμπιακό, είχε αγωνιστεί και σε Προοδευτική, Δόξα Δράμας, Ιωνικό, Εδεσσαϊκό. Όταν τελείωσε η ποδοσφαιρική του καριέρα, άρχισε να ασχολείται με την προπονητική. Πρώτος «σταθμός» ήταν το Χαϊδάρι, στο οποίο παρέμεινε για τρία χρόνια (2005-2008).

Το 2009 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ατρόμητου, ενώ η επόμενη σεζόν τον βρήκε στον πάγκο του Ιωνικού. Έχει καθίσει στον πάγκο ακόμα του Αιγάλεω, του Λεβαδειακού, της Παναχαϊκής, του Ηρακλή Ψαχνών και του Πανηλειακού. Από την ομάδα του Πύργου αποχώρησε το 2014, για να αναλάβει την πόστο προπονητή στην ομάδα Κ 20 του Ολυμπιακού,με την οποία πανηγύρισε πρωτάθλημα την περσινή περιόδο.

 Τον Ιούνιο του 2016 παρακολούθησε το συνέδριο «Periodisation Mentorship 2016» που διοργάνωσε η WFA (World Football Academy). Ο Έλληνας τεχνικός έρχεται να προσθέσει το όνομα του σε μια μεγάλη αλλά και πολύ τιμητική για τον ίδιο λίστα καθώς γίνεται ο 76ος προπονητής που αναλαμβάνει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας των Πειραιωτών