Logo
Print this page

Η γιορτή έγινε κηδεία στην Τούμπα, 0-3 η Σάλκε

Ένας τραγικός ΠΑΟΚ, δίχως αρχή, μέση και τέλος από το 20' και μετά και με τους παίκτες-κλειδιά του να... παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση, ηττήθηκε με το βαρύ 3-0 από τη Σάλκε στην Τούμπα και το όνειρο για πρόκριση στους «16» του Europa League, ουσιαστικά, έσβησε…

Κρίμα για τον κόσμο του «δικεφάλου», που γέμισε ασφυκτικά το γήπεδο, δημιουργώντας τρομερή ατμόσφαιρα, αλλά έφυγε πικραμένος, βλέποντας τη γιορτή να μετατρέπεται σε κηδεία.

Τα γκολ για τους «βασιλικούς μπλε» πέτυχαν οι Μπουργκσντάλερ (27’), Μάιερ (82’) και Χούντελαρ (90’). Δοκάρι με τον Μάτος είχαν στο 5’ οι γηπεδούχοι και αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία τους φάση στο ματς…

Το ματς

Με… φτερά στα πόδια, από την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ατμόσφαιρα στην Τούμπα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και παραλίγο να προκαλέσουν… σεισμό στη Θεσσαλονίκη! Μόλις στο 5’, ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο, Γιάννης Μυστακίδης, έβγαλε τη συρτή σέντρα, αλλά ο επερχόμενος, από δεξιά, Μάτος, έστειλε την μπάλα, με το δυνατό πλασέ στην κίνηση, που επιχείρησε, στη ρίζα του δοκαριού και άουτ!

Μέχρι τη συμπλήρωση των πρώτων 20’, ο «δικέφαλος» είχε προλάβει να δημιουργήσει άλλες δύο φάσεις στην καλύτερη άμυνα του Europa League, αλλά ο πρωταγωνιστής και των δύο, Μάριν Λέοβατς, «προδόθηκε» από το κοντρόλ του στην πρώτη (12’) και δεν έφερε σε σωστή ισορροπία το κορμί του στη δεύτερη (19’).

Από εκεί και πέρα, όμως, η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς «έκατσε», με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών. Το 3-5-2 σταμάτησε να αποδίδει επιθετικά και η Σάλκε ανέλαβε τα «ηνία» του αγώνα, φτάνοντας την κατοχή μπάλας στο 67%.

Και παρότι ο Μαλεζάς (ο μόνος διασωθείς από τους γηπεδούχους) «καθάριζε» τα πάντα πίσω, στο 27’ οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» την Τούμπα… Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Νάλντο έκανε την κεφαλιά, ο Γλύκος απέκρουσε, αλλά η άμυνα... κοιμήθηκε και ο Μπουργκσντάλερ πήρε το «ριμπάουντ», ανοίγοντας το σκορ για τους «βασιλικούς μπλε». Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, τίποτα αξιόλογο δε σημειώθηκε, με τους Γερμανούς να πηγαίνουν με το υπέρ τους 1-0 στα αποδυτήρια.

Η πρώτη κίνηση του Ίβιτς ήταν η είσοδος του Τζάλμα Κάμπος στο παιχνίδι, αντί του Μυστακίδη, στο 55ο λεπτό χωρίς να αλλάξει κάτι στην αγωνιστική προσέγγιση και φιλοσοφία του «Δικεφάλου».

Ο Σέρβος τεχνικός έριξε στο 77’ και τον Πέδρο Ενρίκε, στη θέση του Μπίσεσβαρ, αλλά δεν κατόρθωσε να κάνει ούτε μια ευκαιρία σ’ ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. Ήρθε και το διπλό χτύπημα από την Σάλκε, με τα δύο γκολ από τον Μέγιερ με κεφαλιά στο 82ο λεπτό μετά τη σέντρα του Χέβεντες (0-2) και τον Χούντελαρ (90’) με σουτ στην κίνηση μετά από ασταθές διώξιμο του Γλύκου, να ρίξει τον ΠΑΟΚ στα τάρταρα και να κάνει τη γερμανική ομάδα απόλυτο αφεντικό για την πρόκριση. 

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (76’ Ενρίκε), Μυστακίδης (55’ Κάμπος), Αθανασιάδης (85’ Ουάρντα).

Σάλκε (Μάρκους Βάιντσιρλ): Φέρμαν, Νάσταζιτς, Χέβεντες, Νάλντο, Κολάζινατς, Σεπφ (46’ Κέρερ), Σταμπουλί, Γκορέτσκα, Μάιερ, Καλιγκούρι (78’ Κονοπλιάνκα), Μπουργκσντάλερ (84’ Χούντελααρ).

Last modified onFriday, 17 February 2017 00:25
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]