noodles volos banner

Του έλειψαν οι φάσεις και έμεινε στο μηδέν ο Ολυμπιακός

«Άσφαιρος» ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με την Οσμανλισπόρ, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για τη φάση των «32» του Europa League κι αυτό κάνει αρκετά δύσκολη την αποστολή του ενόψει της ρεβάνς στην Άγκυρα, σε μια εβδομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες στο τελευταίο 20λεπτο, λόγω αποβολής του Βιάνα στο 74'.

Με το κλασσικό 4-2-3-1 και χωρίς εκπλήξεις παρέταξε ο Πάουλο Μπέντο τον Ολυμπιακό. Ο Λεάλι ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Σισοκό να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Ο Ρέτσος ήταν δίπλα στον Μαρτίνς, ο Ανδρούτσος με τον Σεμπά στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Φορτούνης πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καρντόσο. 

Ίδια διάταξη και από τον Μουσταφά Ακτσάι. Ο Καρτσεμάρσκας ανέλαβε την υπεράσπιση της εστίας και οι Βρσάγιεβιτς, Τσουρούσκου, Προχάτσκα, Πίντο ήταν στην τετράδα της άμυνας. Κάρλος και Τσαγκιράν το δίδυμο στα χαφ, με τους Τσαγκιράν, Μπιφουμά, Εντιαγέ, Ρεγκατέν να αποτελούν την τριάδα πίσω από τον Ντελάρζ. 

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος σε όλο το α' ημίχρονο, είχε τον έλεγχο των κινήσεων, αλλά ήταν και προσεκτικός πίσω για να μη μένει εκτεθειμένος στις συχνές αντεπιθέσεις που επιχειρούσε η τουρκική ομάδα. ΄Έτσι, μόνο μια φορά ανησύχησε, στο 44', όταν ο Ντελάρζ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Μποτία με προβολή του έκοψε το σουτ.

Αυτό που έλειπε από τον Ολυμπιακό ήταν οι φάσεις. Είχε τον έλεγχο, αλλά με δυσκολία έφτανε σε θέση βολής. Ξεκίνησε στο 3ο λεπτό με ένα φάουλ «κεραυνό» του Φορτούνη που έφυγε άουτ και είχε άλλες δύο ευκαιρίες μέσα σε ένα δίλεπτο στο τέλος του ημιχρόνου. Στο 41' με σουτ του Μποτία από το ύψος της μικρής περιοχής και στο 42' με τον Καρντόσο να παίρνει την μπάλα από το λάθος γύρισμα του Κάρλος και να σουτάρει, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Καρτσεμαρσκάς αντέδρασε σωστά. 

Ο Λιθουανός τερματοφύλακας συνέχισε να είναι σε ετοιμότητα και στο σουτ του Σεμπά στο 55' και στο μακρινό σουτ του Μάρτινς στο 57', όπου «απογειώθηκε» και έδιωξε σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, όμως στο 74' και σε μια αψιμαχία με τον Προχάτσκα, ο Βιάνα τον κλότησε και ο Μπουκέ του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα, αλλά και χωρίς σέντερ φορ, αφού ο Μπέντο προτίμησε να «θυσιάσει» τον Καρντόσο για να καλύψει την απώλεια στην άμυνα. Μοιραία τα λεπτά κύλησαν με τους «ερυθρόλευκους» να προσέχουν, τουλάχιστον να μην δεχθούν γκολ. Έτσι παρέμεινε το 0-0, που αφήνει ανοιχτούς τους λογαριασμούς για τις δύο ομάδες. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Σισοκό, Μποτία, Βιάνα, Ρέτσος, Μάρτινς (87' Ανσαριφάρντ), Ανδρούτσος, Σεμπά, Φορτούνης (72' Μανθάτης), Καρντόσο (76' Ρομαό). 
ΟΣΜΑΝΛΙΣΠΟΡ (Μουσταφά Ακτσάι): Καρτσεμάρσκας, Βρσάγιεβιτς, Εντιαγέ, Πίντο, Ρεγκατίν, Λουίς Κάρλος (87' Μάιερ), Προχάτσκα, Ντελάρζ (81' Ρουσέσκου), Τσαγκιράν, Μπιφουμά (93' Γκουβέν), Τσουρουκσού.