noodles volos banner

Μπέος για Σπανό: «Φορέστε χειροπέδες στον κύριο»!

Σπαρταριστοί διάλογοι στο Koriopolis, με σόου Μπέου την ώρα που κατέθετε ο Γιώργος Σπανός και τον Σοφοκλή Πιλάβιο να γίνεται έξαλλος ακούγοντας από την έδρα: «Δεν μας διαφωτίσατε και πολύ κ. πρόεδρε»!

Σοφότερο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν έγινε ούτε την Πέμπτη 16/2 στη δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011, ωστόσο η μέρα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν, ήταν και ο Γιώργος Σπανός, με τον μεγαλομέτοχο του Ατρομήτου να ερωτάται για τα παιχνίδια Διαγόρας-Ατρόμητος 0-1 (2011), Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος 1-1 (2009) και Ιωνικός-Ατρόμητος 0-1 (2009), για τα οποία είχε στείλει εκθέσεις η UEFA με ενδείξεις χειραγώγησης.

Ο κ. Σπανός υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα ήταν απολύτως φυσιολογικά και πως δεν έχει πληροφόρηση ότι κάποιοι χειραγώγησαν τα συγκεκριμένα παιχνίδια.

Αναφορικά με τις σχέσεις του με ορισμένους εκ των κατηγορουμένων, ο ισχυρός άνδρας του Ατρομήτου, είπε: «Είχα καλή σχέση με τον Μπέο, σχέση εκτίμησης και σεβασμού. Τον Τσακογιάννη δεν τον γνωρίζω καθόλου. Με τον Κομπότη δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις».

Στο σημείο εκείνο, ο Αχιλλέας Μπέος έκανε ερωτήσεις στον Γιώργο Σπανό σχετικά με τον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος 1-1 και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Μπέος: «Αυτό το παιχνίδι το στήσαμε εμείς κύριε Σπανέ;».

Σπανός: «Όχι βέβαια!».

Μπέος: «Το κατηγορητήριο λέει όμως ότι ήταν στημένο. Πώς γίνεται να είμαι εγώ κατηγορούμενος κι εσύ μάρτυρας; Είναι άδικο αυτό! Αφού μαζί το στήσαμε! Πώς γίνονται αυτά;».

Ο πρόεδρος του Ατρομήτου είχε μείνει άλαλος, με τον Αχιλλέα Μπέο να συνεχίζει:

«Ελάτε καθίστε εδώ, στο εδώλιο κύριε Σπανέ! Φορέστε χειροπέδες στον κύριο! Δεν γίνονται αυτά! Πάω κάθε μέρα σπίτι μου και παίρνω χάπια και κλαίω με αυτά που βλέπω! Οι παράγοντες μόνοι τους δεν μπορούν να στήσουν ένα παιχνίδι. Οι παίκτες μόνοι τους μπορούν! Όλοι οι μάρτυρες λένε ότι χωρίς ποδοσφαιριστές δεν στήνεται αγώνας».

Ο Γιώργος Σπανός ανέφερε στο τέλος: «Θέλω να πω ότι δεν πρέπει να σπιλώνονται άνθρωποι με στοιχεία που είναι πρόχειρα φτιαγμένα».

«Δεν με απείλησε, ούτε με φόβισε ο Μπέος»!

Ως μάρτυρας στη συνεδρίαση του δικαστηρίου την Πέμπτη, κατέθεσε και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος να θυμίσουμε ότι είναι κατηγορούμενος για ψευδορκία από την πρώτη δίκη των στημένων αγώνων («μικρό Koriopolis»), καθώς και κακουργηματικά κατηγορούμενος για το σκάνδαλο με την «κάρτα υγείας» της ΕΠΟ.

Ο κ. Πιλάβιος ρωτήθηκε για τη συνομιλία που είχε με τον Αχιλλέα Μπέο στις 3-3-2011, όπου ο δεύτερος λέει στον πρώτο: «Πρόεδρε, είναι να τρελαίνεσαι μαζί σου, πραγματικά σου μιλάω! Καλά, δε σου είπα ότι τον Ζαχαριάδη δεν θέλω να μου τον ξαναβάλεις ούτε σε φιλικό παιχνίδι;», και τον πρώτο να του απαντά: «Όχι, δε μου το είπες. Άμα μου το έλεγες...».

Για τον εν λόγω διάλογο, ο κ. Πιλάβιος απάντησε:

«Οι συνομιλίες με προέδρους ήταν σύνηθες φαινόμενο. Καθημερινό. Τις περισσότερες φορές για να διαμαρτυρηθούν. Και ο Μπέος μου παραπονέθηκε μετά από τον ορισμό του διαιτητή. Δεν αισθάνθηκα φόβο, ούτε ότι με απειλεί. Ο Μπέος είναι ο Μπέος, αλλά δεν με έχει απειλήσει».

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ σημείωσε πως «ένα παράλογο αποτέλεσμα δεν σημαίνει ότι είναι στημένος ο αγώνας», ενώ υποστήριξε για πολλοστή φορά ότι χάρη σε εκείνον αποκαλύφθηκαν τα ύποπτα ματς καθώς ήταν ο πρώτος που ζήτησε τους φακέλους από την UEFA.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την κατάθεση του Κυριάκου Θωμαΐδη ότι χάρη στα ΜΜΕ αναδείχτηκε η υπόθεση και πως η ΕΠΟ έκρυβε τους φακέλους στο συρτάρι της, ο κ. Πιλάβιος απάντησε: «Είναι εντελώς ψευδές αυτό που είπε ο Θωμαΐδης για τους φακέλους της UEFA. Ποιος τα έφερε στην Ελλάδα; Εγώ τα έφερα!»

Όταν ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, η πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν επικριτική απέναντι στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ:

«Κύριε Πιλάβιε δεν μας διαφωτίσατε και πολύ. Δεν βοηθήσατε»!

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος απάντησε: «Δεν μου άρεσε αυτό που είπατε. Δηλαδή τι πρέπει να πω; Ότι κάποιοι έπαιξαν στοίχημα ή ότι ο Μπέος έκανε το ένα ή το άλλο;».

«Μα πρόεδρος της ΕΠΟ ήσασταν!», του απάντησαν από την έδρα, για να προσθέσει εκείνος: «Και τι να κάνω; Να μπω στα αποδυτήρια να δω αν στήνουν το ματς;».

Εκτός από Πιλάβιο και Σπανό, στο δικαστήριο την Πέμπτη κατέθεσαν ως μάρτυρες και οι δημοσιογράφοι Μιχάλης Μορφονιός, Βασίλης Σαμπράκος και Άρης Γάτας.

Η δίκη θα συνεχιστεί την 1η Μαρτίου, με την κατάθεση του βασικού μάρτυρα της υπόθεσης, Αλέξη Κούγια.

 

Πηγή: sdna.gr