noodles volos banner

Εσωστρέφεια και αναταράξεις στην ΑΕΛ

Εντονες αναταράξεις διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στην ΑΕΛ, ίσως στη χειρότερη χρονική συγκυρία. Η ΠΑΕ «τρέχει» να προλάβει τις νέες, πιο πιεστικές, διορίες για την διαδικασία αδειοδότησης, ενώ τη Δευτέρα η ομάδα δίνει το ματς της χρονιάς, καθώς με νίκη επί του Λεβαδειακού σφραγίζει κατά 99% την παραμονή. 

Η ηρεμία που είναι απαραίτηση υπό τέτοιες συνθήκες, δεν έχει διασφαλιστεί τουλάχιστον προς το παρόν. Γίνονται προσπάθειες από όλες τις πλευρές να πέσουν οι τόνοι μέχρι να περάσει ο μήνας και στη συνέχεια να μπουν σε σειρά όλα τα ζητήματα. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει το ρεπορτάζ και παρουσιάζει τη θέση όλων των εμπλεκόμενων. 

Κατ΄αρχάς τα προβλήματα που ενέσκηψαν τις τελευταίες ημέρες συνοψίζονται στα εξής:
- Η ερασιτεχνική ΑΕΛ ζητάει επίμονα έκτακτη ΓΣ, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια ότι πουλάει τις μετοχές του
- Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ανασκευάζει, λέγοντας ότι αποφάσισε να μην πουλήσει
- Δημοσίευμα φέρνει τον Κώστα Πηλαδάκη να συνεργάζεται με τον Γιώργο Δώνη για να αναλάβουν ξανά τα ηνία του συλλόγου
- Ο Αλ. Κούγιας επιτίθεται με προσωπική του δήλωση τόσο στην ερασιτεχνική όσο και στον Πηλαδάκη και ακολουθεί «χαρτοπόλεμος» ανακοινώσεων

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ

ΠΑΕ ΑΕΛ: Στα γραφεία της ΠΑΕ επικρατεί αναβρασμός, όχι τόσο για τα συγκεκριμένα προβλήματα αλλά κυρίως για την αδειοδότηση. Πιο δύσκολα τα πράγματα εφέτος, πιο πιεστικές οι ημερομηνίες και μέσα σε όλα υπάρχει και το ματς με τον Λεβαδειακό. 
«Γιατί τώρα; Γιατί τόση εσωστρέφεια» είναι το ερώτημα που τίθεται από την ΠΑΕ σχετικά με το timing που επέλεξε η ερασιτεχνική για να δημοσιοποιήσει το αίτημα έκτακτης Γ.Σ. «Θα μπορούσαν να περιμένουν να περάσει αυτή η δύσκολη περίοδος και μετά ας γίνονταν όλα όπως πρέπει. Η άμεση δημοσιοποίηση δεν εξυπηρετεί κανέναν, παρά μόνο επικοινωνιακούς λόγους. Αφού είχαμε στα χέρια μας την επιστολή, ποιος ο λόγος να την προωθήσουν και στις εφημερίδες». 

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕΛ
Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, Αντώνης Τσαγκάλης, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ΠΑΕ, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η "διαρροή" της επιστολής προήλθε από τη δική του πλευρά. Το θέμα δημοσιοποιήθηκε με διαφορά λίγων ωρών από την ανακοίνωση-επίθεση του Αλέξη Κούγια.

«Ο ίδιος ο Αλ. Κούγιας ήταν αυτός που καθόρισε το timing της δημοσιοποίησης. Να ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι. Εμείς έχουμε νόμιμο δικαίωμα να ζητήσουμε ενημέρωση από τη στιγμή που δεν υπάρχει εκπρόσωπός μας στο ΔΣ και ο ιδιοκτήτης λέει ότι "πουλάει". Σύμφωνα με το νόμο, η ΓΣ πρέπει να γίνει μέσα σε διάστημα 10 ημερών από την επιστολή μας. Εμείς όμως, σεβόμενοι την ιδιαιτερότητα της στιγμής, συμφωνήσαμε με τα παιδιά της ΠΑΕ να γίνει μετά και το ματς με τον Λεβαδειακό. Παράτυπα το κάναμε, για να διευκολύνουμε την ΠΑΕ, αφού ο νόμος λέει ότι η ΓΣ πρέπει να γίνει μέσα σε 10 μέρες.

Αν εμείς θέλαμε να κινήσουμε το θέμα για επικοινωνιακούς λόγους, γιατί δεν δώσαμε την επιστολή στις εφημερίδες από την περασμένη Παρασκευή (10/2) όταν έγινε η συνάντηση; Ήταν ένα εσωτερικό έγγραφο και όταν φύγαμε από τη συνάντηση θεωρήσαμε ότι έχουν ρυθμιστεί τα πάντα. Επίσης, είναι σε όλους γνωστό ότι με την εφημερίδα που δημοσιοποίησε το θέμα, δεν έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις».

Από τη στιγμή που ο κ. Κούγιας άλλαξε άποψη και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να πουλήσει τις μετοχές του, μήπως ακυρώνεται και η αίτηση της ερασιτεχνικής; «Οχι, σε καμία περίπτωση. Εμείς δε ζητήσαμε μόνο ενημέρωση για το θέμα της πώλησης, αλλά και οικονομικό έλεγχο. Εχουμε αποχρώσες ενδείξεις ότι η δήλωση "δε χρωστάω" του μεγαλομετόχου, δεν ισχύει. Σε εμάς χρωστάει. Χρωστάει μια εκκαθάριση (σ.σ. η Ερασιτεχνική δικαιούται το 10% των κερδών από τις εισπράξεις των εισιτηρίων), που δεν έχει γίνει από την αρχή της σεζόν, κι ας είναι και μηδενική». 

Η ΠΛΕΥΡΑ ΠΗΛΑΔΑΚΗ
Η κόντρα με τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΛ έχει να κάνει με το AEL FC ARENA, το οποίο ανήκει στην εταιρία «ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Α.Ε.» ιδιοκτησίας Πηλαδάκη. Η συμφωνία που υπήρχε από την αρχή της σεζόν αφορούσε τα έξοδα του γηπέδου συν κάποιες οφειλές από πέρσι. Συνολικά 572.000, τα οποία ο Πηλαδάκης φρόντισε να διασφαλίσει με εκχώρηση του τηλεοπτικού συμβολαίου της NOVA. 

Από τα χρήματα αυτά οι 172.000 αφορούν εκκρεμότητες από πέρσι για τις οποίες έχουν κοπεί τιμολόγια, με ΦΠΑ τον οποίον έχει επιβαρυνθεί η «ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ». Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η πλευρά Πηλαδάκη, η ΠΑΕ ΑΕΛ και ο Αλέξης Κούγιας προσπάθησαν να βρουν τρόπο να απεμπλακούν από την εκχώρηση, ώστε να εισπράττουν όλο το ποσό και στη συνέχεια να πληρώνουν την «ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ». Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει δεκτό μέχρι τώρα, παρότι υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες η εταιρία του γηπέδου έδειξε ελαστικότητα. Δηλαδή δέχτηκε για κάποιους μήνες να πάρει η ΠΑΕ περισσότερα χρήματα από το τηλεοπτικό, προκειμένου να καλυφθούν τρέχουσες υποχρεώσεις.

Οσον αφορά την επάνοδό του στα διοικητικά της ΑΕΛ, ο Κώστας Πηλαδάκης μόνο ως φάρσα την εκλαμβάνει. «Οσα έχασα, έχασα» είναι η μόνιμη ατάκα του, ενώ διευκρινίζει πως δεν υπάρχει περίπτωση να εμπλακεί ξανά στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τα ισχύοντα δεδομένα.

πηγή: praktoreio-sport.gr