noodles volos banner

Συμπληρώνει 500 ματς στην Α' Εθνική ο Παράσχος

Ο τεχνικός του Πλατανιά, Γιώργος Παράσχος, μετρά 499 παιχνίδια στην Α' Εθνική, με 14 διαφορετικές ομάδες και το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό έχει ξεχωριστή σημασία για τον ίδιο, αφού θα συμπληρώσει 500 ματς στους πάγκους των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας.

Αναμφίβολα ο κ. Παράσχος έχει... φάει τους πάγκους με το κουτάλι. Μπορεί να μην έχει κατακτήσει τίτλους, αλλά έχει κερδίσει την αναγνώριση με τη διαδρομή και το ήθος του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο 64χρονος προπονητής έχει αφήσει έργο στις περισσότερες από τις 14 ομάδες Α' Εθνικής, τις οποίες ανέλαβε στην καριέρα του. Πανηγύρισε μεγάλες νίκες, αγαπήθηκε από τον κόσμο και έβγαλε δεκάδες ποδοσφαιριστές. Ο Παράσχος ήθελε (και θέλει) από τις ομάδες στις οποίες δούλεψε να παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Ουδέποτε ασχολήθηκε με τις δημόσιες σχέσεις, παρά μόνο με τη δουλειά του και τα αποδυτήρια των ομάδων του.

Ο Παράσχος είναι 1ος σε παιχνίδια από τους εν ενεργεία κόουτς (έχει αφήσει πίσω του τον Γιάννη Ματζουράκη και τον Αγγελο Αναστασιάδη, που βρίσκονται στην 2η και στην 3η θέση με 423 και 352 ματς αντίστοιχα) και 4ος συνολικά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο Α' Εθνικής.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Ντούσαν Μπάγεβιτς (647), στη δεύτερη ο Ευγένιος Γκέραρντ (523) και στην τρίτη ο Βασίλης Δανιήλ (513). Ο Καβαλιώτης κόουτς θα προσπεράσει αργά ή γρήγορα τους δύο τελευταίους.

Στα 24 χρόνια της προπονητικής του θητείας μετρά 181 νίκες, 131 ισοπαλίες και 187 ήττες, ενώ σε όλες τις διοργανώσεις (στην ευρώπη μετρά έξι παιχνίδια, όλα με τον Ατρόμητο) και κατηγορίες έχει κοουτσάρει 675 φορές (275 Ν-165 Ι-235 Η). Ο μακροβιότερος τεχνικός στην ιστορία του Πλατανιά στην πρώτη τη τάξει κατηγορία έχει καθοδηγήσει από δύο φορές τις Καβάλα, Ηρακλή, Ατρόμητο, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Ξάνθη και Πανιώνιο και από μία τους ΠΑΟΚ, Αρη, Πανηλειακό, Ακράτητο, Χαλκηδόνα και Λεβαδειακό.

Μόνο ο Νίκος Αλέφαντος έχει δουλέψει σε περισσότερες ομάδες από τον Παράσχο και συγκεκριμένα σε 18.

Πηγή: a-sports