noodles volos banner

Βασιλειάδης: «Πού πήγαν 15 εκ. ευρώ στην ΕΠΟ»;

«Βόμβες» εξαπέλυσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού Ν.Δ. Άννας Καραμανλή έκανε λόγο για διαφθορά στην ΕΠΟ καθώς όπως είπε: «…από το 2004 μέχρι το 2016 είχε τζίρους 300 εκατομμύρια ευρώ και αυτή τη στιγμή οι ελεγκτές βρίσκουν έλλειμμα 15 εκατομμύρια. Που πήγαν αυτά τα χρήματα;»

Ο υφυπουργός μεταξύ άλλων έδωσε ενδιαφέρουσες απαντήσεις για μια σειρά από θέματα σε ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ΕΠΟ και τις εξελίξεις στα διοικητικά της, τη διαιτησία, τη βία και άλλα.

Για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή στην ΕΠΟ τόνισε:

«Ο ορισμός της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής ήταν αποτέλεσμα όχι μόνο των γνωστών παθογενειών της FIFA και της UEFA και του συστήματος που κατέληξε στις δικαστικές αίθουσες, αλλά και των διαδικασιών που κίνησε η ελληνική Πολιτεία και έθεσε το πρόβλημα στην ουσία στις διεθνείς Συνομοσπονδίες.

Γιατί άλλοτε δεν είχε παρέμβει η FIFA και η UEFA; Το πρόβλημα δε γεννήθηκε χθες, αλλά σοβεί εδώ και δεκαετίες. Υπήρχε αδιαφάνεια και η FIFA και η UEFA δεν έκαναν τίποτα. Αυτή η κυβέρνηση και ο προκάτοχός μου είναι που έθεσαν την ατζέντα και προχώρησαν στον ορισμό της ΠΔΕ, είτε μας αρέσει είτε όχι.

Διότι πρέπει να δούμε τι είχαμε στην ΕΠΟ. Είχαμε έναν οργανισμό, ο οποίος από το 2004 μέχρι το 2016 είχε τζίρους 300 εκατομμύρια ευρώ και αυτή τη στιγμή οι ελεγκτές βρίσκουν έλλειμμα 15 εκατομμύρια. Πού πήγαν αυτά τα χρήματα; Χωρίς από αυτά τα ποσά να πέσει ένα ευρώ στις τοπικές Ενώσεις, στα σωματεία, στις υποδομές. Ούτε ένα γήπεδο 5Χ5 δεν έφτιαξαν. Ακόμη και οι δικές της εγκαταστάσεις φτιάχτηκαν με χρήματα της FIFA και της UEFA».

Για το που βρισκόμαστε σήμερα:

«Έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες της ΠΔΕ, έχει ολοκληρωθεί ο κανονισμός του πειθαρχικού ελέγχου, έχει ολοκληρωθεί, από ότι με έχουν πληροφορήσει, ο κανονισμός Δεοντολογίας, έχουν βρει οι άνθρωποι της FIFA και της UEFA σε συνεργασία με την ΠΔΕ, ανήκουστα νομικά πράγματα που ίσχυαν στη χώρα, έρχονται και νομιμοποιούν πρωτοβουλίες που πήρε αυτή η κυβέρνηση με τους τακτικούς δικαστές στα δικαιοδοτικά όργανα της ομοσπονδίας και όχι μόνο αποδέχονται το νομικό πλαίσιο που τέθηκε σε ισχύ, αλλά ζητούν και επέκτασή του με την ανανέωση των θητειών των τακτικών δικαστών. Με την τοποθέτηση τακτικών δικαστών θα έχουμε και μια εξομάλυνση στην απονομή της αθλητικής δικαιοσύνης.

Ταυτόχρονα δε, αίρονται τα ανήκουστα πράγματα, όπως η μονοετής παραγραφή των αδικημάτων. Αυτό δεν ισχύει πουθενά. Είναι ακόμη πιο προκλητικό και από το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Μονοετής παραγραφή που έφερνε η προηγούμενη διοίκηση και έριχνε στο καλάθι των αχρήστων όλες αυτές τις υποθέσεις, που σήμερα βγαίνουν στο φως, των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Είναι οι υποθέσεις της TravelPlan, της κάρτας Υγείας που έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και πόσα άλλα ακόμη βρίσκουν. Η Deloitte έχει μπει μέσα για να κάνει τυπικό έλεγχο και βρίσκονται πραγματικά σε πανικό από τα νούμερα, τα στοιχεία και τους σκελετούς που βρίσκουν στις ντουλάπες της ΕΠΟ».

 

Last modified onSaturday, 11 February 2017 00:30