noodles volos banner

Πολυεθνική η ΑΕΛ με παίκτες από 16 διαφορετικές χώρες

Βυσσινί φροντιστήριο ξένων γλωσών. Μετά την απόκτηση του Αζέρου Αμίτ Γκουλουζάντε, τα αποδυτήρια της θεσσαλικής ομάδας απαρτίζονται με ποδοσφαιριστές δεκαέξι διαφορετικών εθνικοτήτων.

Το ρόστερ της ΑΕΛ λοιπόν έχει ποδοσφαιριστές από δεκαέξι διαφορετικές χώρες, υπολογίζοντας την καταγωγή τους. Ελληνικά, ισπανικά, πορτογαλικά, αγγλικά, γαλλικά, σερβικά, σλοβακικά, αλβανικά, αφρικάανς, λετονικά και αζέρικα . Σύνολο έντεκα διαφορετικές μητρικές γλώσσες, δίχως να υπολογίζουμε τα γεωργιανά και τα ρώσικα, που γνωρίζει ο Γκενάντι Ξενοδόχοφ (γεννήθηκε στην Τιφλίδα, ο πατέρας του είναι Ρώσος και ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 7 ετών), αλλά και τα σουηδικά που ξέρει ο Τζέιμς Ευμορφίδης (η μητέρα του είναι από τη Σουηδία). 

Εχουμε και λέμε: Τσίμο Ναβάρο, Πάμπλο Γκαγιέγο (Ισπανία), Ιμπραχίμ Κειτά (Γαλλική Γουιάνα), Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς, Μίλος Ντέλετιτς (Σερβία), Λουίς Ντοντό (Βραζιλία), Πολ Ουρτάδο (Βενεζουέλα), Γιανς Ικάουνιεκς (Λετονία), Μασαλέσα (Ν. Αφρική), Νίκο Βαρέλα (Ουρουγουάη), Οβόσου Γκόντορ (Γκάνα), Ανδρέας Αβραάμ (Κύπρος), Αμίτ Γκουλουζάντε (Αζερμπαϊτζάν), Στίβεν Τίκο (Γαλλία), Πάβελ Φάρκας (Σλοβακία), Αντονι Φατιόν, Γκέρντιν Χοτζάλι (Αλβανία), Γκενάντι Ξενοδόχοφ (Γεωργία), Τζέιμς Ευμορφίδης, Ζαχαρίας Καβουσάκης, Κώστας Θεοδωρόπουλος, Απόστολος Κουτογλίδης, Μανώλης Μονιάκης, Νίκος Γκόλιας, Βασίλης Ρέντζας, Γιάννης Μασούρας, Αγγελος Καρατάσιος, Δημήτρης Σουλιώτης, Γιάννης Ποτουρίδης, Νίκος Αναστασόπουλος, Βασίλης Κουτσιανικούλης, Κώστας Γεωργακόπουλος, Ανδρέας Λαμπρόπουλος, Θωμάς Ναζλίδης, Δημήτρης Κάπος, Κώστας Μακρής (Ελλάδα).

Η συννενόηση στους βυσσινί δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα του κόσμου, αν και η γλώσσα του ποδοσφαίρου είναι μία, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Με ένα πότ-πουρί αγγλικών, ισπανικών, ελληνικών και νοημάτων και με καλή διάθεση ο Σάκης Τσιώλης θα μεταφέρει τα θέλω και τις οδηγίες του στους παίκτες του...

πηγή: a-sports