noodles volos banner

Στο +12 ο Ολυμπιακός από τη δεύτερη θέση, 0-2 την Ξάνθη

Ο Ολυμπιακός πέρασε με 2-0 από την έδρα της Ξάνθης και ξέφυγε 12 βαθμούς από τους Ακρίτες και τον Πανιώνιο, φτάνοντας τους 37 βαθμούς έναντι 25 των δύο προαναφερθεισών ομάδων. Οι παίκτες του Πάολο Μπέντο με παιχνίδι κατοχής και γκολ από τους Ιντέγε με σουτ στο 38' και του Μιλιβόγεβιτς στο 89' με απευθείας φάουλ έκαναν «διπλό» τίτλου. Από την άλλη η Ξάνθη μετά από έντεκα σερί παιχνίδια χωρίς ήττα, πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Λεάλι.

Οι παίκτες του Πάολο Μπέντο ξεκίνησαν πολύ δυνατά την αναμέτρηση, πιέζοντας από την αρχή την άμυνα της Ξάνθης. Στο 7’ ο Ιντέγε, έπειτα από εξαιρετική πάσα του Φορτούνη, δεν κατάφερε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο 10’ οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν πέναλτι, όταν η κεφαλιά του Ιντέγε χτύπησε στο χέρι του Χατζητερζόγλου, αλλά ο Μάνταλος έδειξε «παίζετε».

Η Ξάνθη που είχε παθητικό ρόλο στον αγώνα είχε δώσει χώρο στον Ολυμπιακό, με στόχο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Στο 18ο λεπτό υστέρα από κόντρες μέσα στην περιοχή της Ξάνθης η μπάλα έφτασε τον Βιάνα, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου στόπερ πήγε στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς. Στα μέσα του πρώτου μέρους η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ του Ολυμπιακού με 73%, αλλά οι παίκτες του Μπέντο δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 38’ ωστόσο, ο Μιλιβόγεβιτς με σκαφτή μπαλιά «τρύπησε» την άμυνα της Ξάνθης, βρήκε τον Σεμπά, ο βραζιλιάνος έστρωσε στον Ιντέγε και ο φορ του Ολυμπιακού με αριστερό σουτ έγραψε το 0-1.

Η Ξάνθη θέλησε να απαντήσει, αλλά ο Γιούνες λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου αστόχησε από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, με τον Λεάλι απλώς να παρακολουθεί την μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Λουτσέσκου έψαξαν την ισοφάριση, αλλά στο 52’ ο Βασιλακάκης στην «καρδιά» της άμυνας του Ολυμπιακού, έπιασε την κεφαλιά, αλλά πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Λεάλι.

Στο 57’, το ήρεμο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες χάλασε, όταν ο Λισγάρας έκανε δολοφονικό τάκλιν στον Σεμπά, ο Βραζιλιάνος χτύπησε τον Σολτάνι και ο Μάνταλος έδειξε απευθείας κόκκινη στον αμυντικό της Ξάνθης για το φάουλ και στον εξτρέμ του Ολυμπιακού για εκτός φάσης χτύπημα. Από εκείνο το σημείο και μετά η εικόνα του αγώνα χάλασε, με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν κάτι το αξιοσημείωτο. Στο 84΄ο Μανθάτης που είχε περάσει στο παιχνίδι έκανε ωραία ενέργεια, αλλά το σουτ του νεαρού κόντραρε στην άμυνα της Ξάνθης. Ένα λεπτό πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, ο Μιλοβόγεβιτς με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Ζίβκοβιτς, κάνοντας το 0-2 και σφράγισε τη νίκη για τον Ολυμπιακό.

ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Τριάδης (70’ Νιέτο), Γιουνές, Σολτάνι, Λουσέρο, Χατζητερζόγλου, Βασιλακάκης (Ορφανίδης), Γουάλας (74’ Παπαστεριανός), Λισγάρας, Καμαρά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε Λα Μπέγια, Μαρτίνς (90+1’ Μπουχαλάκης) , Μιλιβόγεβιτς, Μάριν (66’ Μανθάτης), Φορτούνης (84΄Ανδρούτσος), Σεμπά, Ιντέγε

Last modified onSunday, 08 January 2017 22:09