noodles volos banner

Καταρρέει κι άλλο πλέον δεν μπορεί η ΑΕΚ

Το παλιό τραγούδι του Β. Παπακωνσταντίνου «καταρρέω κι άλλο πλέον δεν μπορώ» θα πρέπει να αρχίσουν να τραγουδάνε στην ΑΕΚ. Η Ένωση ξεπέρασε τον κακό εαυτό της, αφού αυτή τη φορά δεν κατάφερε να πάρει ούτε το αγαπημένο της αποτέλεσμα, την ισοπαλία, και κατάφερε να χάσει από τον Αστέρα στην Τρίπολη με 3-2, ήττα που ήταν η πρώτη από τις 30 Οκτώβρη, όταν είχε φύγει με το εις βάρος της 1-0 από την Τούμπα.

Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική ο δικέφαλος έμεινε μακριά από τις νίκες, ισοβαθμώντας έτσι στην 5η θέση με τον Ατρόμητο στους 21 βαθμούς. Αντιθέτως, νίκη μετά από πέντε «άγονες» αγωνιστικές σημείωσε η ομάδα του Ελευθερόπουλου (5/11 η τελευταία στα Γιάννενα), που ανέβηκε στους 15 πόντους και άφησε πίσω της 7 βαθμούς την επικίνδυνη ζώνη.

Τα αγωνιστικά πλάνα

Το 4-2-3-1 επέλεξε για τον Αστέρα Τρίπολης ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο Ντοναρούμ ήταν στην εστία, ενώ την άμυνα συμπλήρωναν οι Γιαννούλης Σίλβα (πλάγιοι), Σέλιν, Χαμντανί (κεντρικοί αμυντικοί). Τσουκαλάς και Δημούτσος ήταν το δίδυμο στα χαφ, με την τριάδα των Στανισάβλιεβιτς, Μάσα και Τσιλιανίδη (στον άξονα ο τελευταίος), να κινείται πίσω από τον Μανιά.

Με 4-3-3 παρέταξε την ΑΕΚ ο Ζοσέ Μοράις, έχοντας μπροστά από τον Μπάρκα, τους Ντίντακ, Βράνιες, Λαμπρόπουλο και Γκάλο. Αϊντάρεβιτς, Σιμέες και Γιόχανσον ήταν η τριάδα του κέντρου, με τους Χριστοδουλόπουλο και Μάνταλο στα πλάγια να πλαισιώνουν τον Πέκχαρτ.

Το ματς

Παρότι οι παίκτες των δύο ομάδων πατούσαν καλά στο χιονισμένο χορτάρι, οι ευκαιρίες ήταν είδος εν ανεπαρκεία στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Εάν προέκυπτε φάση, αυτή φαινόταν πως θα γινόταν μέσω κάποιας στημένης μπάλας, όπως συνέβη στο 25’. Ο Μπάρκας έκανε ασταθή επέμβαση στο φάουλ του Στανισαβλιεβιτς, αλλά ο Τσιλιανίδης στο «ριμπάουντ» δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Ο «δικέφαλος» απάντησε με τρεις ευκαιρίες σε τρία λεπτά, καταφέρνοντας να αξιοποιήσει τη μία και να πάρει το προβάδισμα. Πρωταγωνιστής σε όλες ο Τόμας Πέκχαρτ, που απέτυχε να σκοράρει αρχικά (34’) όντας σε πλεονεκτικότατη θέση μέσα στην περιοχή μετά από κόρνερ, σουτάροντας άουτ, ενώ στη συνέχεια (35’) σηκώθηκε ολομόναχος για κεφαλιά, χωρίς αποτέλεσμα και πάλι.

 

Στο 36’, ο Τσέχος ταρακούνησε τα δίχτυα του Ντοναρούμα, εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Ιταλού αλλά και τη σέντρα ακριβείας του Χριστοδουλόπουλου, για να κάνει με το κεφάλι το 0-1, πηδώντας πιο ψηλά και από τους κεντρικούς αμυντικούς του Αστέρα.

Ο Αστέρας μπήκε «ζεστός» στο δεύτερο ημίχρονο και μόλις στο 49’ έφερε το ματς στα ίσια με τον Στανισάβλιεβιτς, που από δεξιά στην περιοχή είδε τον Λαμπρόπουλο να τον μαρκάρει με τα μάτια και αιφνιδίασε τον Μπάρκα που δεν μπόρεσε να αντιδράσει για το 1-1.

Στο 54’ ο Μανιάς δεν μπόρεσε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, αφού παρότι έφυγε στην πλάτη των σέντερ μπακ, το πλασέ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, με την ΑΕΚ να απαντά άμεσα, χάρη σε όμορφο «1-2» Πέκχαρτ-Μάνταλου, με τον δεύτερο όμως να μην μπορεί να νικήσει στο κοντινό τετ-α-τετ τον Ντοναρούμα.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Μανιάς, το κατάφερε ο Ιγκόρ Σίλβα στο 66’. Και πάλι από δεξιά, ο Βραζιλιάνος έχοντας ως αντίπαλο τον Λαμπρόπουλο, που πάλι δε μάρκαρε σωστά, και με δυνατό σουτ έγραψε το 2-1 για τους γηπεδούχους.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Γιόχανσον έκλεψε έξω από την περιοχή από τον Στανισάβλιεβιτς, τροφοδότησε τον Πέκχαρτ που μόνος με τον Ντοναρούμα πλάσαρε σωστά για το 2-2!

Η Ένωση χάρηκε μόλις για τρία λεπτά. Κι αυτό γιατί ο Βράνιες αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα στο 71’, αφού σηκώθηκε για κεφαλιά με προτεταμένο τον αγκώνα του, αφήνοντας την ΑΕΚ με δέκα παίκτες. Η ομάδα του Ελευθερόπουλου εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή της και στο 80ο λεπτό έφτασε στο 3-2.

Ο Καλτσάς έφυγε στην πλάτη της άμυνας, σέντραρε από δεξιά για τον Τσουκαλά που με προβολή έγραψε το νικηφόρο αποτέλεσμα για την ομάδα του, βυθίζοντας την ΑΕΚ ακόμη περισσότερο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ίγκορ Σίλβα, Γιαννούλης, Σελίν, Χαμντανί, Τσουκαλάς, Δημούτσος (Ιγκλέσιας 46’), Μάσα, Τσιλιανίδης (Ιωαννίδης 75’), Στανισάβλιεβιτς (Καλτσάς 69’), Μανιάς.

ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (Αλμέιδα 86’), Αϊντάρεβιτς (Μπακασέτας 56’), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (Ροντρίκγεζ 65’), Πέκχαρτ.

Last modified onSunday, 08 January 2017 00:09