noodles volos banner

Η Nova κλείνει τη στρόφιγγα στη Σούπερ Λιγκ

Η NOVA ενημέρωσε τη Super League ότι δεν προτίθεται να καταβάλει το 1,2 εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούν στην δόση του Οκτωβρίου για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Το συνδρομητικό κανάλι «αιμοδοτεί» ετησίως με περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ  το πρωτάθλημα της Super League για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και δε θέλει να βλέπει τα χρήματά του να πηγαίνουν στο... βρόντο. Έτσι, ενημέρωσε σε συνάντηση που έγινε την προηγούμενη Τετάρτη 16/11 τους ανθρώπους της Λίγκας, ότι δεν προτίθεται να καταβάλει την δόση Οκτωβρίου που προβλέπεται στο τηλεοπτικό συμβόλαιο, και ανέρχεται σε 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Η NOVA επικαλείται απώλεια συνδρομητών από τις αλλεπάλληλες διακοπές στο περσινό αλλά και στο φετινό πρωτάθλημα, για τις οποίες μάλιστα έχει ενεργοποιήσει ή θα ενεργοποιήσει συγκεκριμένες ρήτρες:

Α) 1,2 εκατομμύρια ευρώ για τα play offs του περασμένου Μαϊου που δεν είχαν γίνει την προγραμματισμένη ημερομηνία εξαιτίας της αναβολής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Β) 2,8 εκατομμύρια ευρώ για τις δύο πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος που αναβλήθηκαν με απόφαση του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή και θα γίνουν τον Γενάρη.

Γ) Επιπλέον 2,8 εκατομμύρια ευρώ για την 11η αγωνιστική που επρόκειτο να γίνει το επόμενο τριήμερο αλλά αναβλήθηκε.

Μάλιστα, όταν έγινε η σύσκεψη, δεν είχε ανακοινωθεί ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει ξανά στις 22 Νοεμβρίου. Ο πονοκέφαλος λοιπόν, για τους «16» της Super League είναι τεράστιος, αφού θα πρέπει να βρουν άλλη πηγή εσόδων, για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ να σημειωθεί ότι η επόμενη δόση του τηλεοπτικού συμβολαίου από το συνδρομητικό είναι τον Φεβρουάριο.