noodles volos banner

"Χ"άθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό

Τα δύο γκολ του Ιμπάρμπο δεν ήταν αρκετά για να χαρίσουν μια ιστορική νίκη στον Παναθηναϊκό στην Λιέγη. Το «τριφύλλι» τα έκανε όλα σωστά στην αρχή του αγώνα με τη Σταντάρ, προηγήθηκε με δύο υπέροχα γκολ του Κολομβιανού στράϊκερ με 0-2, αλλά στο τέλος πάλι δε χαμογέλασε.

Οι Βέλγοι μείωσαν σε κρίσιμο σημείο, δηλαδη στο 45', με τραβηγμένο πέναλτι και έφεραν το ματς στα ίσια λίγο πριν το τέλος, αφήνοντας τους «πράσινους» με την πίκρα της καλής (και πάλι) εμφάνισης που δε συνοδεύτηκε με τρίποντο.

Ο Αντρέα Στραματσόνι κατέβασε την ομάδα του με συνταγή Ισπανίας. Τρεις στην άμυνα, δύο στα άκρα τρεις στο κέντρο και μπροστά στην θέση του Μπεργκ (που δεν μπόρεσε λόγω του πυρετού που ανέβασε να βοηθήσει την ομάδα), τον Λέτο δίπλα στον Ιμπάρμπο. Ο Αργεντίνος όσο άντεξε, δηλαδή για ένα 45λεπτο, ήταν εξαιρετικός.

Αυτός πάντως που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Ιμπάρμπο. Ο Κολομβιανός φορ, με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια και φαλτσαριστό σουτ άνοιξε το σκορ νωρίς-νωρίς, μόλις στο 12', ενώ με μια βολίδα έξω από την περιοχή διπλασίασε στο 36ο λεπτό τα τέρματα τα προσωπικά και της ομάδας του, δίνοντας το έναυσμα για πανηγύρια στην γωνιά που βρίσκονταν οι περίπου 500 φίλοι της ομάδας.

Ο διαιτητής Στεφάνσκι με μια τραβηγμένη απόφαση (και ενώ οι γηπεδούχοι δεν είχαν απειλήσει), όταν ο Κουτρουμπής αγκάλιασε τον αντίπαλο του σε μια φάση που δε... μύριζε γκολ, έδωσε το δικαίωμα στη Σταντάρ να μπει στο παιχνίδι και μάλιστα σε ένα σημείο κομβικό, στο 45'. Το πέναλτι έγινε γκολ και οι Βέλγοι μπήκαν με άλλη ψυχολογία στο δεύτερο μέρος (1-2).

Η κούραση έκανε την εμφάνιση της στη επανάληψη στους φιλοξενούμενους, οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση τους και το «τριφύλλι» πάλι λύγισε στο τέλος. Μια εκτέλεση φάουλ, μια... τρύπα στο τείχος, μια αργή αντίδραση από τον Στιλ και το 2-2 ήταν γεγονός οχτώ λεπτά πριν την συμπλήρωση των ενενήντα.

Ο Παναθηναϊκός κλώτσησε την ευκαιρία να πάρει ένα τρίποντο που θα του έδινε μεγάλες ελπίδες πρόκρισης, έχασε τους Ζέκα και Βιγιαφάνες (συμπλήρωσαν κάρτες), ενόψει του επαναληπτικού και το μέλλον στους ομίλους μοιάζει πλέον δυσοίωνο.

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ (Γιάνκοβιτς) : Ζιλέτ, Ντοσεβί (63΄λ.τρ. Μπενζά), Σολζ, Εντμίλσον, Τρέμπελ, Αντράντε, Φάι, Λαΐφη, Σισέ (71'Ενό), Σα, Μπελφοντίλ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Μολέδο, Σάμπα (46' λ.τρ. Ιβάνοφ), Κουτρουμπής, Ζέκα (79' λ.τρ Εμποκού), Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Λέτο (74' Λουντ)