noodles volos banner

Τα δοκάρια ο Ολυμπιακός, τη νίκη ο ΑΠΟΕΛ

Ο Ολυμπιακός πέταξε στα σκουπίδια το διπλό που πήρε στην Ελβετία πριν από 15 ημέρες γνωρίζοντας την ήττα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με 1-0 από τον ΑΠΟΕΛ.

Η ομάδα του Μπέντο δεν μπόρεσε να σκοράρει για δεύτερο σερί παιχνίδι κι έχασε με το ίδιο σκορ (1-0) μέσα σε λίγες μέρες. Μπορεί η εικόνα των «ερυθρόλευκων» να ήταν σαφώς καλύτερη σε σχέση με αυτή στη Λάρισα αλλά στο τέλος είναι το αποτέλεσμα που μετράει. Οι «ερυθρόλευκοι» τελείωσαν το ματς με 21 (!) τελικές και τρία δοκάρια και προφανώς δεν παίρνουν αυτό που άξιζαν από το συγκεκριμένο ματς. Ομως και πάλι δεν μπήκαν καλά στο παιχνίδι έδωσαν γκολ στον ΑΠΟΕΛ (στο 10' με Σωτηρίου) και αύξησε την πίεση και το άγχος. Σε παίκτες και προπονητή.

Εκεί που ο Ολυμπιακός με νίκη θα... καθάριζε τον όμιλο (ειδικά μετά την ισοπαλία της Αστάνα με την Γιουνγκ Μπόις) πλέον έχει θέματα και στην Ευρώπη.

Γι' ακόμα ένα ματς ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο ματς. Ακόμα και κόντρα στη Βέροια η ομάδα του Πάουλο Μπέντο αρχίζει να φορτσάρει μετά το 20'. Η νωχελικότητα του Ολυμπιακού έδωσε θάρρος στον ούτως ή άλλως θρασύ ΑΠΟΕΛ και οι Κύπριοι έβαλαν από νωρίς δύσκολα στους «ερυθρόλευκους».

Στο 10' οι Κύπριοι αποδιοργάνωσαν πολύ εύκολα την άμυνα του Ολυμπιακού και με τρεις πάσες άνοιξαν το σκορ. Σε αυτό βοήθησε όλη η τραγική αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» και η κακή έξοδος του Λεάλι. Ο Μιχαΐλοφ έβγαλε ανενόχλητος την σέντρα και ο Σωτηρίου άνοιξε το σκορ.

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός αντέδρασε μετά το γκολ κι έχασε αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει πριν βγει το ημίχρονο. Αφού ακυρώθηκε (σωστά) το γκολ του Ιντέγε οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δοκάρι μετά από απευθείας κόρνερ του Φορτούνη ενώ ο Ελληνας μέσος έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αλλά το πλασέ του κόντραρε στα σώματα (28').

Ο Ολυμπιακός, αφού γλίτωσε το δεύτερο γκολ (ξανά από τον Σωτηρίου) στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πίεσε πολύ την εστία του Βάτερμαν, ωστόσο ήταν άτυχος, άστοχος και με κακές επιλογές.

Στο 48' ο Σεμπά με σέντρα είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και στο 66’ η κεφαλιά του Ιντέγε κόπηκε πάνω στη γραμμή από τον Βάντερ, βρίσκοντας στη συνέχεια στο δοκάρι. Στο 80' ο Ελιουνούσι βγήκε απέναντι από τον Βάτερμαν, παρόλ’ αυτά η προβολή του αποκρούστηκε και στο 85' η κεφαλιά του Καρντόζο πέρασε άουτ.

Ο Μπέντο ξέχασε στον πάγκο τον Τσόρι, έγινε μπέρδεμα στην αλλαγή του Φορτούνη (σηκώθηκε αρχικά το νούμερο του Μάριν) και γενικά φαινόταν να έχει αγχωθεί και ο Πορτογάλος τεχνικός για το πώς θα γυρίσει το παιχνίδι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (68' Μάρτινς), Φορτούνης (64' Ελιουνούσι), Μαρίν (78' Καρντόσο), Σεμπά, Ιντέγε

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Λάγο, Νούνο Μοράις, Βινίσιους, Μπερτόγλιο (65' Αρτυματάς), Γιαννιώτας (82' Αστίθ), Βάντερ (67' Εφραίμ), Σωτηρίου