noodles volos banner

Με 4-4-2 και Μαρινάκη στην εντεκάδα ο Στραματσόνι στο Βίγκο!

Με τον πρώην ποδοσφαιριστή της Νίκης Βόλου, Νίκο Μαρινάκη, στο αρχικό σχήμα, στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα, σκέφτεται να ξεκινήσει ο Αντρέα Στραματσόνι στο Βίγκο, κόντρα στη Θέλτα, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οποιεσδήποτε σκέψεις και αν είχε ο Αντρέα Στραματσόνι για την τακτική που θα εφάρμοζε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τη Θέλτα, ανατράπηκαν με τις απουσίες του Μέστο και του Χουλτ. Σε συνδυασμό με τους απόντες Ιβανόφ, Γουακάσο και Λέτο, ο Ιταλός προπονητής πρέπει να καταλήξει στην απόφαση με το μικρότερο ρίσκο, διαθέτοντας περιορισμένες επιλογές

Καταρχάς, οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι ο Στραματσόνι θα προτιμήσει το 4-4-2 με «ρόμβο» στο Balaidos, εγκαταλείποντας το 3-5-2 της Ευρώπης. Ο 39χρονος κόουτς εκτιμά πως με τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές, αυτή είναι η ιδανική λύση για την αντιμετώπιση της Θέλτα.

Από εκεί και πέρα, το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στα άκρα της άμυνας. Μετά την αποτυχημένη δοκιμή του ως αριστερός μπακ στο Αγρίνιο, ο Κουλιμπαλί θα αρχίσει ως δεξιός μπακ. Αριστερά, ο Χουχούμης είναι ο εναπομείνας αριστεροπόδαρος ακραίος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα προτιμηθεί. Διότι ο 22χρονος αμυντικός είχε ζητήσει να αποχωρήσει στα τέλη Αυγούστου και έμεινε γιατί δεν βρήκε αυτό που αναζητούσε.

Φαβορί ο Μαρινάκης

Αντίθετα, ο Νίκος Μαρινάκης απολαμβάνει την εκτίμηση του Στραματσόνι, παρότι υπολογίζεται ως τρίτη επιλογή. Ο Κρητικός προσπαθεί ανεξαρτήτως συνθηκών και την προηγούμενη σεζόν, αν και αρχικά είχε ιεραρχηθεί ως τρίτος πίσω από Μπούρμπο και Βέμερ, τελικά κατέληξε βασικός μέχρι την έλευση του Μέστο.

Συνεπώς, ο Μαρινάκης προβάλλει ως το φαβορί για να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας, παρότι είναι δεξιοπόδαρος. Εννοείται πως πρόκειται για μία υπηρεσιακή λύση, με συγκεκριμένες δυνατότητες. Ο Μαρινάκης θα αγωνιστεί έχοντας καθαρά ανασταλτικό σκοπό και θα περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα. Επιπροσθέτως, ο Λουντ θα έχει εντολή να δίνει βοήθειες στην πλευρά, ώστε να υποστηρίζεται ο 23χρονος αμυντικός.

Last modified onThursday, 29 September 2016 00:46