noodles volos banner

Δεν παραιτήθηκε ο Γκιρτζίκης, προς… σέντρα στο πρωτάθλημα

  • Αλλαγές ρόλων στο προεδρείο

Μπορεί ο Γιώργος Γκιρτζίκης να είναι ένα από τα 31 άτομα που παραπέμπονται σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας», ωστόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε μετά το τέλος του σημερινού διοικητικού συμβουλίου ότι δε θα παραιτηθεί. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων: «Εγώ θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω, την ώρα που πρέπει να το κάνω, αφού πρώτα εξαντλήσω όλα τα ένδικα μέσα». Έκανε πίσω η ΕΠΟ στο θέμα της επιτροπής δεοντολογίας. Όλα δείχνουν πως ξεκινάει το πρωτάθλημα.

 

Μάλιστα φεύγοντας είπε: «Γράψτε ό,τι θέλετε. Ούτως ή άλλως ότι θέλετε γράφετε».

Στην διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου υπέβαλαν την παραίτησή τους από τις θέσεις τους ο αναπληρωτής πρόεδρος, Βαγγέλης Τοπολιάτης, και ο β΄ αντιπρόεδρος, Βαγγέλης Μαζαράκης, τις οποίες πήραν οι Δαμιανός Γαβριηλίδης και Μιχάλης Τζανόπουλος, αντίστοιχα. Επίσης, ο Γιάννης Παππάς ανέλαβε γ' αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, θέση που δεν είχε… κάτοχο μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Δημητρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση παρέστη ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος συνέστησε στα άτομα που παραπέμπονται για την «Κάρτα Υγείας» να παραιτηθούν.

Στο μεταξύ, η ΕΠΟ αποφάσισε την επαναφορά της προηγούμενης σύνθεσης της επιτροπής δεοντολογίας της, κάτι που είχαν ζητήσει η FIFA και η UEFA. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη του πρωταθλήματος, για την οποία αναμένεται η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.

Νωρίτερα είχε ματαιωθεί από την πλευρά του Γκιρτζίκη, η προγραμματισμένη συνάντηση της ΕΠΟ με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, γεγονός που ενόχλησε σε μεγάλο βαθμό τους ξένους αξιωματούχους.

Σε δηλώσεις του ο Κώστας Κουτσοκούμνης είπε μεταξύ άλλων: «Ό,τι και να γίνει, ό,τι και να κάνει η ΕΠΟ το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει. Έχουμε συγκεκριμένο πλάνο και χρονοδιάγραμμα. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό. Βάσει καταστατικού και κανονισμών δεν μπορούμε να το δεχθούμε το ραντεβού, αφού δεν είναι παρούσα η ΕΠΟ. Λυπούμαστε γι’ αυτό, δεν θέλαμε μια τέτοια εξέλιξη, αλλά δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε διαφορετικά».

Last modified onWednesday, 31 August 2016 09:22