Logo
Print this page

Παραίτηση, για να μην υπάρξει έκπτωση για Γκιρτζίκη

Ο εκκωφαντικός τρόπος με τον οποίο κατέρρευσαν οι ισχυρισμοί και οι μεθοδεύσεις της ΕΠΟ και οι συνέπειες της ταύτισης της FIFA με την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, έχουν φέρει την ηγεσία της ομοσπονδίας προ αδιεξόδου.

Η διαδικασία έκπτωσης του προέδρου Γκιρτζίκη, των Τοπολιάτη, Καραμελίδη και των υπόλοιπων δεν μπορεί να αποτραπεί. Πλέον πρέπει να επιλεγεί η λιγότερο οδυνηρή διαδικασία που είναι η άμεση παραίτηση. Σε αυτήν την περίπτωση, πιθανόν να μη υπάρχει λόγος διαπιστωτικής πράξης.

Αν δεν υπάρξει παραίτηση, ούτε διαπιστωτική πράξη από την Εκτελεστική Επιτροπή έως τις 9/9, τότε με διαπιστωτική πράξη του ΓΓΑ Ι. Συναδινού θα εκπέσουν, εκτός των παραπεμπόμενων σε δίκη και τα υπαίτια για τη μη εφαρμογή του νόμου μέλη της Ε.Ε. Αυτό αποτελεί το worst case scenario.

Επομένως, με βάση αυτήν την προσέγγιση, πιθανότερο σενάριο είναι η παραίτηση των παραπεμπόμενων σε δίκη, οι οποίοι όμως δεν θα έχουν δικαίωμα υποψηφιότητας στις εκλογές της 1ης Οκτωβρίου, ενώ θα εκπέσουν και από τις θέσεις του προέδρου Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Όσο για τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τρίτης 30/8, δεν αποκλείεται οι παραπεμπόμενοι σε δίκη να μην παραστούν, ώστε οι αποφάσεις που θα ληφθούν να μην πάσχουν ακυρότητας αφού η έκπτωση είναι αυτοδίκαιη.

Και όλα αυτά λόγω της ιστορικών διαστάσεων δήλωσης του Κ. Κουτσοκούμνη, «οι νόμοι του κράτους είναι πάνω από το καταστατικό», με την οποία  η FIFA πήρε ξεκάθαρη θέση σχετικά με το αν θα ισχύσει ο νόμος που προβλέπει διαπιστωτική πράξη εντός 15 ημερών από την Ε.Ε. της ΕΠΟ για τα έξι μέλη της, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Γ. Γκιρτζίκης, τα οποία παραπέμπονται σε δίκη σε βαθμό κακουργήματος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Αν η προθεσμία παρέλθει άπρακτη η διαπιστωτική πράξη γίνεται από τον ΓΓΑ προς τα παραπεμπόμενα σε δίκη μέλη της Ε.Ε. αλλά, όπως προαναφέρθηκε, και προς τα υπαίτια για τη μη εφαρμογή του νόμου.

Αντιθέτως το καταστατικό της ΕΠΟ, δίνει τη δυνατότητα στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ν’ αποφασίσει περί της αναστολής ιδιότητας ή μη των παραπεμπόμενων σε δίκη μελών της.

Αντικείμενο της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι η αναμόρφωση του προεδρείου της ΕΠΟ και με προφανή σκοπιμότητα να τοποθετηθεί στη θέση του αναπληρωτή προέδρου πρόσωπο που δεν έχει κωλύματα.

πηγή: soccerplus.gr

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]