noodles volos banner

"Τον κ. Πάτση θα τον βρούμε μπροστά όταν η Νίκη θα πρέπει να συστήσει ξανά ΠΑΕ"

Μετά τις αρχικές τοποθετήσεις του κ. Ξάνθη και του κ. Γκόλια, τα μέλη της διοίκησης που βρίσκονταν στο πάνελ των ομιλητών δέχθηκαν αρκετές ερωτήσεις από τους συμμετέχοντας στη γενική συνέλευση.

Σε ερώτηση γιατί η ομάδα δεν τελείωσε το πρωτάθλημα στη Σούπερ Λιγκ και εάν η διοίκηση της ερασιτεχνικής γνώριζε τα οικονομικά προβλήματα, ο κ. Ξάνθης ήταν σαφής: “Από το καλοκαίρι δεν είχα καμία σχέση με την ΠΑΕ, ήμασταν 21 άτομα στο διοικητικό συμβούλιο και ο κ. Πάτσης το καθαίρεσε. Εγώ ήμουν αντίθετος με το θέμα του γηπέδου αν θυμάστε, ήμασταν στα μαχαίρια με τον κ. Πάτση. Η ομάδα μετά την αποχώρηση του κ. Πάτση δεν έτρεξε γιατί κανένας δεν μπορούσε να την τρέξει, δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα”.

Σε ερώτηση τι θα γίνει από εδώ και πέρα, ο κ. Ξάνθης απάντησε: “Προσωπικά δεν ξέρω που θα παίζει η ομάδα” και ακολούθως το λόγο πήρε ο Γιώργος Μακρυγιάννης ο οποίος ορίστηκε πρόεδρος της γενικής συνέλευσης και είπε: “Σύμφωνα με το νόμο που υπάρχει τώρα, η ομάδα πάει στη Γ' Εθνική. Αλλά υπάρχει αδυναμία απάντησης αν αλλάξει ο νόμος”.

Το μέλος του δ.σ. της ερασιτεχνικής Δημήτρης Καραγιάννης τόνισε: “Η Σούπερ Λιγκ τιμώρησε τη Νίκη με υποβιβασμό και -6 βαθμούς για την επόμενη σεζόν εφόσον παίξει στη Β' Εθνική. Η τιμωρία αυτή δεν ακολουθεί την ομάδα εάν παίξει στη Γ'. Η ΠΑΕ συνεχίζει να υφίστανται, πρέπει να πάει σε λύση-εκκαθάριση ή πτώχευση. Για να γίνει αυτό πρέπει να παρθεί απόφαση από το δ.σ. Της ΠΑΕ. Γνωρίζουμε ότι δεν έχει αποχωρήσει επισήμως με παραίτηση ο κ. Κουντούρης, όπως επίσης ότι δεν υπάρχει ορισμένο δ.σ. με ΦΕΚ. Δεν υπάρχει δ.σ. Στην ΠΑΕ παρά μόνο ένας νόμιμος εκπρόσωπος, ο κ. Κουντούρης”.

Ο Στέργιος Φάτσης, επίσης μέλος της διοίκησης της ερασιτεχνικής, δήλωσε: “Στείλαμε επιστολή στο Υπουργείο Εμπορίου για να μάθουμε τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ. Αλλά δεν μας απάντησαν γιατί όπως μου είπαν υπάρχουν εκκρεμότητες. Αναμένουμε την απάντησή τους. Ο κ. Πάτσης χθες έκανε ένα άνοιγμα και είπε όποιος θέλει, να πάει να πάρει τις μετοχές του. Όποιος ενδιαφέρεται, ας το κάνει κι ας σχηματίσει διοίκηση Πρωτοδικείου. Αν δεν υπάρχει αυτός, προχωράμε στο paln b που θα βρει την ομάδα στη Γ' Εθνική”.

Ο κ. Μακρυγιάννης συμπλήρωσε: “Κακώς μιλάμε για την ΠΑΕ, για αυτή πρέπει να αποφασίσει ο κ. Πάτσης. Σήμερα πρέπει να μιλήσουμε για την μετα-Πάτση εποχή. Το θέμα είναι όμως ότι κάποια στιγμή θα βρούμε τον κ. Πάτση μπροστά μας, όταν η ομάδα κερδίσει την άνοδο για τη Β' Εθνική και πρέπει να δημιουργηθεί ξανά η ΠΑΕ. Θα σας αναφέρω το παράδειγμα της Λάρισας. Δεν μπορεί να δημιουργηθεί νέα ΠΑΕ εάν υπάρχει η προηγούμενη. Η Λάρισα υποβιβάστηκε και όταν ανέβηκε, θέλησε να κάνει ΠΑΕ με νέο ΑΦΜ ενώ η παλιά ήταν σε εκκαθάριση. Είχαν δίκαιο κάποιοι που το καλοκαίρι διαμαρτύρονταν γιατί η Λάρισα συμμετείχε στο πρωτάθλημα”.