noodles volos banner

Διέσυρε τον Πανθρακικό ο Ολυμπιακός

Η ισοπαλία του Ολυμπιακού απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης την προηγούμενη εβδομάδα, είχε ενοχλήσει αρκετά τους «ερυθρόλευκους» καθώς η εμφάνιση της ομάδας δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Στόχος απέναντι στον Πανθρακικό ήταν να έρθει μία ευρεία νίκη για να αποδειχθεί πως η ομάδα του Μίτσελ μπορεί και εντός των τειχών να δείξει το… Ευρωπαϊκό του πρόσωπο. Κάτι που έγινε καθώς οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν τις αρκετές απουσίες της ομάδας της Θράκης για να έρθει η μεγάλη νίκη με 5-1.

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησαν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, ούτως ώστε να κάνουν πιο εύκολο το… έργο τους στην συνέχεια. Από την αρχή, οι παίκτες του Μίτελ έφτασαν με εξαιρετικές προϋποθέσεις στα καρέ του Πασχαλάκη, αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ. Μόλις στο 1’ Διαμαντάκος και Ντοσεβί δεν κατάφεραν να μπουν στην πορεία της μπάλας, από το γύρισμα του Μπουχαλάκη, στο 5’ ο Διμανατάκος δεν κατάφερε να σουτάρει καλά, ενώ στο 7’ ο Γιαννούλης βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρο του Πανθρακικού.

Οι απειλές του Ολυμπιακού συνεχίστηκαν με… αμείωτο ρυθμό και στο 8’ ο Ντομίνγκεζ δεν στόχευσε σωστά, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Αργεντίνος εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ, αλλά η κατάληξη ήταν η ίδια, ήτοι άουτ. Στο 18’ ο Διαμαντάκος απείλησε με δυνατό σουτ αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε και στο 21’ το σουτ του Ντοσεβί πέρασε άουτ.

Ο Πανθρακικός δυσκολεύτηκε σε μεγάλο βαθμό να βγει από την περιοχή του, όμως, στο 26’ ο Τζάνης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν σε αντεπίθεση πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ. Στα επόμενα λεπτά, ο Ολυμπιακός ανέκτησε την πρωτοβουλία και απείλησε εκ νέου με τον Ντομίνγκεζ στο 30’ αλλά το σουτ που έκανε, έδιωξαν οι αμυντικοί σε κόρνερ.

Ότι δεν κατάφεραν οι παίκτες του Μίτσελ στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, το έκαναν στο διάστημα 36’ με 39’ όπου πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 35’ ο Τζάνης ανέτρεψε τον Ντομίνγκεζ εντός περιοχής με τον διαιτητή Λαμπρόπουλο να δείχνει το σημείο του πέναλτι και τον Αργεντίνο να ευστοχεί για το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν και πάλι με αξιώσεις στην περιοχή του Πασχαλάκη, ο Μπουχαλάκης έκανε το σουτ, ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε ασθενώς και ο Παπαγεωργίου στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα την εστία της ομάδας του για το 2-0 . Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και τρίτο γκολ πριν το ημίχρονο, αλλά το σουτ του Διαμαντάκου στο 45’ χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν ήταν διαφορετική. Η ομάδα του Μίτσελ συνέχισε με ανεβασμένη διάθεση και πίεσε την εστία του Πανθρακικού για να σημειώσει ακόμα περισσότερα γκολ.  Ωστόσο η αποτελεσματικότητα ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε φτάσει σε ένα αρκετά μεγαλύτερο σκορ.

Στο 67’ ο Αυλωνίτης πέτυχε το δεύτερό του φετινό τέρμα, όταν ξανά από στημένη φάση πήδηξε ψηλότερα από όλους για να κάνει το 3-0. Στη συνέχεια ο Πανθρακικός αντέδρασε και κατάφερε να μειώσει στο σκορ στο 79’ όταν ο Μήτρογλου έκανε πέναλτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Κάσες για να μειώσει σε 3-1.

Στα τελευταία λεπτά, όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα ήταν τυπικής διαδικασίας, ωστόσο ο Ολυμπιακός έφτασε σε ακόμα δύο γκολ για το 5-1. Ο Γιαννούλης για ακόμα μία φορά έβγαλε εξαιρετική σέντρα με τον Διαμαντάκο στο 84’ να την εκμεταλλεύεται και να διαμορφώνει το 4-1. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μήτρογλου με ωραία προβολή έκανε το 5-1 που έμεινε μέχρι τέλους δίνοντας ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του.