noodles volos banner

Σπουδαίο διπλό για τον Πλατανιά

Σπουδαίο διπλό για τον Πλατανιά στην Κέρκυρα. Οι Κρητικοί κατάφεραν να κερδίσουν με 2-1 στο νησί των Φαιάκων και να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. 

Φτωχό το πρώτο ημίχρονο στη Κέρκυρα, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν συνολικά τρεις φάσεις, από τις οποίες οι δύο κατέληξαν στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν στα πρώτα λεπτά με διάθεση να επιτεθούν, όπως στα περισσότερα παιχνίδια τους, ωστόσο το γρήγορο γκολ δεν ήρθε και κάπως έτσι ο Πλατανιάς πήρε την κατοχή.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στο 15' να κερδίσει πέναλτι. Ο Ζιλβάν έκανε κεφαλιά έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε καθαρά στο χέρι του Μπεν Σαμπάτ και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ναζλίδης ανέλαβε την εκτέλεση και δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον Σέτκους και να κάνει το 0-1.

Η Κέρκυρα ανέβηκε και πάλι στο γήπεδο και έψαξε την απάντηση... Χωρίς να απειλήσει έφτασε τελικά στο γκολ δέκα λεπτά μετά το 1-0 του Ναζλίδη. Ο Γκόμες, με μια εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Μαρκόφσκι ο οποίος με πλασέ πάνω στη κίνηση έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Ολιμπά.

Από εκεί και πέρα οι «Φαίακες» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ψάχτηκαν για το γκολ της ανατροπής. Έφτασαν κοντά σε αυτό στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μαρκόφσκι πάτησε υπέροχα στον Ομπράντοβιτς και αυτός με σουτ πάνω στη κίνηση από τα αριστερά έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ολιμπά...

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με όσα είδαμε στο πρώτο μέρος... Η Κέρκυρα μπήκε αποφασισμένη να πάρει το προβάδισμα και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 47' με τον Χαβίτο να πλασάρει και τον Μπανανά να σώζει πάνω στη γραμμή τον Εργοτέλη... Οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μια τεράστια ευκαιρία για το 2-1, όταν στο 54' ο Ομπράντοβιτς βρήκε με μια θαυμάσια γυριστεί μπαλιά τον Ζορμπά στο δεύτερο δοκάρι, το πλασέ του οποίου από κοντά όμως έφυγε ψηλά άουτ.

Έτσι, κόντρα στην εικόνα της αναμέτρησης, τέσσερα λεπτά μετά ο Πλατανιάς κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Σέντρα από τα αριστερά, μπέρδεμα στην άμυνα της Κέρκυρας, η μπάλα έφτασε στον Αποστολόπουλο, αυτός γύρισε στον Αγκιλέρα ο οποίος πλάσαρε η μπάλα βρήκε και στον Βενέτη και κατέληξε στα δίχτυα του Σέτκους.

Από τη φάση του γκολ και μετά στο γήπεδο υπήρχε μόνο η Κέρκυρα. Ο Πλατανιάς κλείστηκε με σκοπό να κρατήσει το σπουδαίο αυτό αποτέλεσμα και οι «Φαίακες» είχαν την υπεροχή και κάποιες χαμένες ευκαιρίες... Ρόχας και Μαρκόφσκι προσπάθησαν να απειλήσουν χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να ανησυχήσουν έντονα τον Ολιμπά, ενώ και ο Χαβίτο προσπαθούσε να δημιουργήσει κίνδυνους μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Τα τελευταία λεπτά όλη η Κέρκυρα ήταν όλη μπροστά ψάχνοντας την ισοφάριση και έφτασε κοντά σε αυτήν στο 84'. Ο Μαρκόφσκι πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω και έτσι ο Πλατανιάς πήρε ένα τεράστιο διπλό μέσα στη Κέρκυρα, αφήνοντας τους «Φαίακες» για δεύτερο σερί ματς χωρίς νίκη.

Οι συνθέσεις: 

Κέρκυρα: Σέτκους, Μαραγκός, Βενέτης, Ζορμπάς (71' Κόντος), Γκόμες, Μπεν Σαμπάτ, Μαρκόφσκι, Χαβίτο, Ομπράντοβιτς (71' Καϊκούτ), Κανακούδης, Ανδρεόπουλος (61' Ρόχας)

Πλατανιάς: Ολίμπα, Κουλιμπαλί (30' Αποστολόπουλος), Δημήτρης, Αγκιλέρα, Μπανάνα, Μαχαμάτ, Ναζλίδης (72' Τετέ), Τσουράκης, Ζαραδούκας (79' Μενδρινός), Ζιλβάν, Ιτούα