noodles volos banner

Διπλό Αστέρα στο Γεντί Κουλέ

Χορταστικό παιχνίδι έγινε στο «Γεντί Κουλέ», με τον Αστέρα Τρίπολης να δείχνει χαρακτήρα μετά το ευρωπαϊκό κάζο και επικράτησε 3-2 του ΟΦΗ.

Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 10’ με πέναλτι του Ουσέρο, με τον ΟΦΗ να ισοφαρίζει στο 53’ ο Μιλιάζες με φάουλ. Στη συνέχεια ο Αστέρας αντέδρασε και με γκολ των Μάσα και Τσοκάνη σφράγισε τη νίκη του, ενώ οι Κρητικοί μείωσαν σε 2-3 με τον Μερεμπιασβίλι στο 88’.

Δυνατή βροχή έπεφτε στο Ηράκλειο, αλλά με τη σέντρα του αγώνα στο «Γεντί Κουλέ» σταμάτησε και βγήκε ήλιος. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να μπει δυνατά, αλλά ο Αστέρας Τρίπολης απειλούσε με αντεπιθέσεις. Σε μια επέλαση του Γιαννιώτα μέσα στην περιοχή από πάσα του Ουσέρο, ο Μιλιάζες τον έσπρωξε και ο διαιτητής Τοπούζης καταλόγισε το πέναλτι. Ο Ουσέρο ανέλαβε την εκτέλεση στο 10’ και έκανε το 0-1 για τους Αρκάδες.

Στη συνέχεια ο ΟΦΗ προσπάθησε να πιέσει για το γκολ, αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά του.  Στο 20’ κεφαλιά του Ρόλε έδιωξε σε κόρνερ ο Λόρια και στο 27’ο Μπαράλες με σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Το 0-1 έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι Κρητικοί μπήκαν πιο δυνατά με στόχο να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 53’ ο Μιλιάζες εκτέλεσε αριστοτεχνικά φάουλ στη γραμμή της περιοχής και έκανε το 1-1. Το «Γεντί Κουλέ» πήρε φωτιά, αλλά η αντίδραση του Αστέρα ήταν άμεση. Στο 58’ οι Αρκάδες βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Ρόλε, ο οποίος έδωσε στον Μάσα κι εκείνος με πλασέ έγραψε το 1-2. Στο 62’ από σέντρα του Μουνάφο, ο Τσοκάνης με κεφαλιά ανενόχλητος έκανε το 1-3 για τον Αστέρα, «σφραγίζοντας» τη νίκη για την ομάδα του.

Στα τελευταία λεπτά, ο ΟΦΗ πίεσε, αλλά δεν είναι την ψυχολογία για να γίνει απειλητικός, ενώ οι Αρκάδες έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Λόρια με αντεπιθέσεις. Στο 87’ ο Μάσα δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ σε τετ-α-τέτ, αλλά στο επόμενο λεπτό από σέντρα του Στάθη, ο Μερεμπασβίλι με κεφαλιά μείωσε σε 2-3.

Ο Γιάννης Γιαννιώτας έκανε πολύ καλό παιχνίδι και εκτός του ότι κέρδισε το πέναλτι, ήταν ιδιαίτερα κινητικός και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λορία, Στάθης, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μιλιάζες, Ραζάκ (73’ Απόνο), Μακρής, Μερεμπασβίλι, Αρτόλα, Τζορτζ (63’ Λαμπρόπουλος), Πετρόπουλος (63’ Σίσιτς)

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Μουνάφο, Ουσέρο (46’ Κυριακόπουλος), Μάτσα, Ρόλε, Γιαννιώτας (63’ Νίκο Φερνάντεθ), Μπαράλες