noodles volos banner

Στην τελική ευθεία ενόψει Πανθρακικού

Για το απόγευμα είναι προγραμματισμένη τη Δευτέρα η προπόνηση της Νίκης Βόλου και ο Παναγιώτης Τζαναβάρας περιμένει να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του. Ο Κορίνθιος τεχνικός πήρε μια πρώτη γεύση από την ομάδα του αγωνιζόμενη στο σαββατιάτικο φιλικό με τον Λεβαδειακό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Μπορεί η Νίκη να αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες αφού δεν συμμετείχαν οι τέσσερις διεθνείς με την εθνική Ελπίδων της Ελλάδος και οι Ίβενς, Λάουξ, όμως ήταν ευκαιρία για τον Τζαναβάρα να βγάλει συμπεράσματα σε συνθήκες αγώνα ύστερα από την πρώτη εβδομάδα προπονήσεων μετά την επιστροφή του στο Πανθεσσαλικό. Σε σχέση με άλλα ματς υπήρξε βελτίωση. Όμως άλλο τα φιλικά κι άλλο τα επίσημα ματς στη Σούπερ Λιγκ. Ο Ροτζέριο έδειξε σε καλύτερη κατάσταση παίζοντας σε όλο το 90άλεπτο, ενώ ο Τζιώρας αποτέλεσε το σημείο αναφοράς στην επιθετική γραμμή. Αυτό που πρέπει να βρει ο νέος τεχνικός των “κυανόλευκων” είναι η ισορροπία μεταξύ των γραμμών, δηλαδή σφικτή άμυνα που δεν θα δέχεται πολλές επιθέσεις κι εύκολα το γκολ αλλά παράλληλα και σωστή ανάπτυξη. Προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία που δεν έχει να κάνει με το φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο του Φλουτ, γνωρίζοντας πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού πρωταθλήματος, έτσι ώστε στο επόμενο παιχνίδι η ομάδα να πανηγυρίσει τους πρώτους της βαθμούς. Η Νίκη χρειάζεται επειγόντως θετικά αποτελέσματα για να μην μείνει πίσω βαθμολογικά αλλά κυρίως, να ανέβει η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της. Και οι νίκες έρχονται με συνδυασμό γκολ και καλής αμυντικής παρουσίας...
Το θετικό είναι πως στην παρούσα φάση, δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών. Ο Λάουξ προφυλάχθηκε το Σάββατο για προληπτικούς λόγους, ενώ ο Κυζιρίδης που αποχώρησε τραυματίας, δεν αναμένεται να έχει κάτι το σοβαρό. Έτσι, από σήμερα στην ουσία ξεκινάει η προετοιμασία για την πρώτη “μάχη του πολέμου” που είναι στις 18/10 εντός έδρας με αντίπαλο τον Πανθρακικό.

Last modified onMonday, 13 October 2014 10:23