noodles volos banner

Βαρβέκης: «Επιδιώκουμε κάθε φορά να ανεβαίνουμε και από ένα σκαλοπάτι»

Τον Ολυμπιακό Πειραιώς θα αντιμετωπίσει η ομάδα Κ20 της Νίκης Βόλου την Τετάρτη για το πρωτάθλημα της Super League. Το παιχνίδι ήταν να γίνει την 1η αγωνιστική, αλλά αναβλήθηκε και έτσι οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν την ερχόμενη Τετάρτη. Ο προπονητής της Νίκης, Παντελής Βαρβέκης έκανε δηλώσεις στο ΦΩΣ των ΣΠΟΡ και στον Δημήτρη Σαμόλη για τη Νίκη και για την αναμέτρηση με τους Πειραιώτες. 

«Η Νίκη Βόλου ανέβηκε φέτος στη Σούπερ Λίγκα και για την ομάδα Νέων της στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας είναι πρωτόγνωρη εμπειρία. Δεν έχουμε ξαναπαίξει στην πρώτη κατηγορία. Κρατήσαμε από πέρσι τον κορμό και κάναμε 6-7 μεταγραφές. Το επίπεδο της Σούπερ Λίγκας είναι φυσικά εντελώς διαφορετικό. Άλλη η ταχύτητα, άλλη η οργάνωση και άλλη η ποιότητα. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε. Εκτιμώ ότι χρειαζόμαστε χρόνο. Έχουμε βάλει καλές βάσεις από την περασμένη αγωνιστική περίοδο και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά. Επιδιώκουμε κάθε φορά να ανεβαίνουμε και από ένα σκαλοπάτι. Τόσο με τον Παναθηναϊκό όσο και με τον ΠΑΟΚ κάναμε αξιόλογες εμφανίσεις».
Για την ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς που θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη: «Θα έλεγα ότι πρόκειται για την Εθνική Ελλάδος. Έχει παίκτες από πολλά μέρη της χώρας. Παιδιά με τεράστια ποιότητα, φοβερή τεχνική. Έχουν υποδομή πολλών ετών και που παίζουν μπάλα σε άλλο επίπεδο συγκριτικά με τη δική μου ομάδα. Αναφέρομαι στο κομμάτι της οργάνωσης και των γηπέδων. Εμείς αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα με τα γήπεδα στον Βόλο. Βγαίνουμε καθημερινά έξω από την πόλη για να πάμε στην προπόνηση. Θέλουμε μία ώρα να πάμε και να γυρίσουμε. Να ξαναγυρίσω όμως στον Ολυμπιακό. Έχει βάθος στον πάγκο του και όποιος κι αν παίξει είναι το ίδιο. Παρατήρησα ότι είναι πολύ γρήγορη ομάδα, παίζει καλά το πάσινγκ γκέιμ, διαθέτει άριστη τεχνική κατάρτιση και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι οι παίκτες έχουν τρομερή επικοινωνία. Βρίσκονται δηλαδή στο γήπεδο».
Για το τι λέει στους ποδοσφαιριστές του για την αναμέτρηση: «Τους είπα να σεβαστούν τον αντίπαλο. Να μην φοβηθούν και να δείξουν το ταλέντο τους. Ο βαθμός δυσκολίας σίγουρα είναι μεγάλος, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να παραταχθούμε και να είμαστε ταμπουρωμένοι στην άμυνα. Ποτέ δεν το έκανα αυτό. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αφήσουμε τις καλύτερες εντυπώσεις».

Να σημειωθεί ότι ο τεχνικός της Κ20 της Νίκης Βόλου αντιμετωπίζει δύο προβλήματα ενόψει Ολυμπιακού, αφού ενοχλήσεις νιώθει ο Θανάσης Καρακώστας, ενώ ο Χάρης  Ράπτης υποβλήθηκε σε επέμβαση και όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, του εύχεται περαστικά και τον περιμένουν να γυρίσει γρήγορα στις προπονήσεις. 

 

 

Last modified onFriday, 10 October 2014 18:39