noodles volos banner

Κρητικός εφιάλτης για τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό... (video)

Ντέρμπι ουραγών ήταν πριν τη σέντρα το ματς της Νίκης με τον Εργοτέλη, αλλά τελικά στο δεύτερο 45λεπτο εξελίχθηκε σε πάρτι των Κρητικών και σε εφιάλτη για τους γηπεδούχους. Οι «παιδικές ασθένειες» που έδειξε η άμυνα της Νίκης Βόλου, έφεραν μια βαριά, απογοητευτική και ντροπιαστική ήττα από τον Εργοτέλη στο Πανθεσσαλικό για την 4η αγωνιστική της Super League. Οι Κρητικοί έφυγαν με διπλό από τη Μαγνησία, υποχρεώνοντας τους κυανόλευκους στην πιο βαριά τους ήττα στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής και αυτή που αναμφίβολα τους «πονάει» περισσότερο. Το τελικό 4-1 υπέρ των Κρητικών διαμορφώθηκε με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Οι φίλαθλοι της Νίκης αποδοκίμασαν έντονα την ομάδα κατά τη διάρκεια και στο τέλος του παιχνιδιού... 

Στο πρώτο μέρος η Νίκη έδειχνε ότι μπορούσε ακόμα και για το «τρίποντο». Όμως αντί να είναι καλύτερη στο δεύτερο μέρος, ήταν απογοητευτική και δέχτηκε τρία γκολ. Η άμυνα της ήταν αυτή που την πρόδωσε, αφού επιθετικά είχε ευκαιρίες και καλή ανάπτυξη.

Το 1-1 του πρώτου μέρους έγινε με γκολ στο 12’ του Μπογκντάνοφ και ισοφάριση με κεφαλιά του Ίβενς στο 20’. Στην επανάληψη οι Κρητικοί πέτυχαν άλλα τρία γκολ, με τους Νόσκοβιτς, Χαλκιαδάκη και Γιουσούφ. Ο τελευταίος ήταν και ο κορυφαίος της αναμέτρησης, αφού εκτός του γκολ είχε και δύο ασίστ.

Τρία νέα πρόσωπα από τον Βέλγο

Ο Σβεν Βάντεμπροεκ έκανε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι στην Τούμπα, χωρίς να αλλάξει το 4-2-3-1. Οι Νικλητσιώτης, Κοτσαρίδης και Μαχλελής ήταν τα νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα.

Ο Ταμπάκης υπερασπίστηκε την εστία, ο Μαρινάκης ήταν στη δεξιά πλευρά της άμυνας, ο Μαχλελής στην αριστερή, στο κέντρο της άμυνας Αργύρης και Ίβενς, στα αμυντικά χαφ, Λάουξ και Κοτσαρίδης, δεξιά ο Νικλητσιώτης, αριστερά ο Μουζακίτης και ο Γιαννιτσάνης πίσω από τον προωθημένο Σκούρτη.

Ο Ροτζέριο για άλλο ένα παιχνίδι έμεινε στον πάγκο και μπήκε στην επανάληψη ως αλλαγή μαζί με τον Τζιώρα, που έκανε το ντεμπούτο του, όταν το σκορ ήταν ήδη στο 3-1… Οι δυο τους έδωσαν ώθηση στη Νίκη, αλλά ήταν ήδη αργά…

Αιφνιδιάστηκε αλλά αντέδρασε

Η Νίκη αιφνιδιάστηκε στο παιχνίδι, αφού μόλις στο 12’ και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Εργοτέλης κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του ευκαιρία. Συγκεκριμένα σε μία αντεπίθεση των Κρητικών, ο Γιουσούφ γύρισε την μπάλα και με πλασέ ο Μπογκντάνοφ έγραψε το 0-1. Ο κόσμος πάγωσε στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού… Άλλωστε η Νίκη έδειχνε νωρίτερα να έχει τον έλεγχο, έχοντας μάλιστα και δύο καλές στιγμές στο δεκάλεπτο. Στην πρώτη στο 7’ με εκτέλεση φάουλ ο Κοτσαρίδης έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ τρία λεπτά μετά ο Λυκογιάννης την τελευταία στιγμή έδιωξε προ του Νικλητσιώτη που ήταν έτοιμος να σκοράρει μετά από σέντρα του Μουζακίτη.

Οι κυανόλευκοι έδειχναν να τα χάνουν μετά το γκολ και ο Εργοτέλης έχασε δύο ευκαιρίες για το 0-2. Ο Ταμπάκης στο 15’ σταμάτησε σωτήρια τον Βλαχοδήμο που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και στο 18’ εκτέλεση φάουλ του Κοζορώνη έφυγε άουτ.

Τελικά η Νίκη στο 20’ κατάφερε να απαντήσει και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια από στημένη φάση. Ο Νικλητσιώτης εκτέλεσε και ο Ίβενς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 για να αποθεωθεί από την κερκίδα.

Δύο καλές στιγμές έφυγαν για τους Κρητικούς που προσπάθησαν να πάρουν ξανά το προβάδισμα. Στο 24’ σουτ του Βλαχοδήμου ήταν άστοχο, ενώ ο Ταμπάκης έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Τζανακάκη στο 27’.

Ευκαιρία για το 2-1

Μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τη Νίκη στο 30’ για κάνει την ανατροπή και να πάρει το προβάδισμα. Ο Τσέρνι με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε το σουτ του Νικλητσιώτη από τα δεξιά, μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Σκούρτη. Τρία λεπτά μετά ο Εργοτέλης επισκέφτηκε ξανά την περιοχή, αλλά ευτυχώς ο Νόσκοβιτς δεν κατάφερε να βάλει σωστά την προβολή μετά από επικίνδυνη σέντρα του Γιουσούφ.  

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, ο Εργοτέλης δεν έδειχνε να πατά καλά στον αγωνιστικό χώρο. Η Νίκη είχε την κατοχή, αλλά εκτός από μία ευκαιρία με τον Γιαννιτσάνη στο 42’ δεν είχε κάτι άλλο αξιοσημείωτο μέχρι το 45’.  

Εφιαλτικό ξεκίνημα στην επανάληψη

Την ώρα που οι φίλαθλοι της Νίκης περίμεναν η ομάδα τους να συνεχίσει να πιέζει για να βάλει το γκολ που θα της δώσει το προβάδισμα, ο Εργοτέλης πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό με το ξεκίνημα της επανάληψης. Μέσα σε έξι λεπτά έκανε το 1-3 και ουσιαστικά έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή στο Πανθεσσαλικό. Ο Νόσκοβιτς μετά από σέντρα του Γιουσούφ στο 45 δευτερόλεπτο του δευτέρου μέρους πέτυχε με κεφαλιά το δεύτερο γκολ για τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 52’ ο Χαλκιαδάκης και πάλι με κεφαλιά έγραψε το 1-3.

Τρεις γρήγορες αλλαγές από τον Βάντεμπροεκ

Μετά από αυτή την εξέλιξη μέσα σε πέντε λεπτά ο Βέλγος τεχνικός της Νίκης Βόλου, έκανε τις τρεις αλλαγές του, ρίχνοντας στο ματς, Τσουκάνη, Τζιώρα και Ροτζέριο. Η Νίκη πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τους Τζιώρα και Ροτζέριο να βοηθούν σε αυτό, κι αφού βέβαια κι ο Εργοτέλης οπισθοχώρησε προσπαθώντας να κρατήσει το υπέρ του σκορ. Οι κυανόλευκοι με πρωταγωνιστή τον Σκούρτη έφτασαν σε δύο περιπτώσεις κοντά στο γκολ. Στην πρώτη ο Τσέρνι έδειξε την ποιότητα και τα αντανακλαστικά του αποκρούοντας εντυπωσιακά, ενώ στη δεύτερη ο νεαρός επιθετικός σημάδεψε δίπλα από το δοκάρι με ένα μονοκόμματο γυριστό σουτ. Στο 76’ ο Ροτζέριο σούταρε για να περάσει η μπάλα μόλις άουτ. Είχε προηγηθεί ένα σουτ του Τζανακάκη που δεν ανησύχησε τον Ταμπάκη.

Διαστάσεις θριάμβου για τους Κρητικούς, αποδοκιμασίες για τη Νίκη

Και την ώρα που η Νίκη πάλευε στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να σώσει την αξιοπρέπεια της, ο Εργοτέλης έδινε διαστάσεις θριάμβου στο τεράστιο από βαθμολογικής και ψυχολογικής άποψης διπλό του… Συγκεκριμένα ο Γιουσούφ σαν σε προπόνηση μετά από πάσα του Τζανακάκη έκανε το 4-1. Μετά από αυτό οι οργανωμένοι της Νίκης Βόλου, άρχισαν τις αποδοκιμασίες, μάζεψαν τα πανό τους και αποχώρησαν από το γήπεδο… Αυτή η εικόνα ήταν χαρακτηριστική της απογοητευτικής εμφάνισης της Νίκης στο δεύτερο μέρος.

Ο Τζιώρας συνέχισε να προσπαθεί για ακόμη ένα γκολ τιμής για τους γηπεδούχους, αλλά οι κεφαλιές του στο 80’ και στο 86’ πέρασαν άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν αργά και βασανιστικά για τους κυανόλευκους, που απλά περίμεναν να τελειώσει ο εφιάλτης… Μετά από τρία λεπτά καθυστερήσεων ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη με τους παίκτες του Βάντεμπροεκ να φεύγουν με σκυμμένα κεφάλια για τα αποδυτήρια υπό τις αποδοκιμασίες όσων φιλάθλων είχαν μείνει στην κερκίδα. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι συνθέσεις:

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ταμπάκης, Μαρινάκης, Μαχλελής (54' Τσουκάνης), Ίβενς, Αργύρης, Λάουξ, Κοτσαρίδης, Μουζακίτης (59' Τζιώρας), Νικλκητσιώτης, Γιαννιτσάνης (59' Ροτζέριο), Σκούρτης 

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Τσέρνι, Βλαχοδήμος (66' Κούρτης), Άντριου, Γιοβάνοβιτς, Μπογκντάνοφ (48' Γκέντζογλου), Κοζορώνης, Τζανακάκης, Γιουσούφ, Λυκογιάννης, Χαλκιαδάκης, Νόσκοβιτς (81' Κούρεζ) 

 

Media

Last modified onMonday, 22 September 2014 01:58