noodles volos banner

Η απάντηση του Παναθηναϊκού στην ΕΠΟ

Άμεσα αντέδρασε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην ανακοίνωση της ΕΠΟ, χαρακτηρίζοντάς την εσφαλμένη και προσβλητική σε βάρος των «πράσινων».

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» τονίζουν πως τα όσα επικαλείται η Ομοσπονδία για αδειοδότηση της ΠΑΕ μοιάζουν με… κινέζικα, ενώ περιέχει πλήθος ανακριβειών και ψευδών, ξεκαθαρίζοντας πως θα κινηθούν νομικά.

Αναλυτικά, η επίσημη θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Δυστυχώς τα επικαλούμενα από την ΕΠΟ περί αδειοδοτήσεως της ΠΑΕ την περσινή χρονιά ομοιάζουν ολίγον με... κινέζικα και πάντως δεν αναλογούν ως περιεχόμενο ανακοινώσεως στο φορέα που είναι υπεύθυνος της αδειοδότησης και οφείλει να γνωρίζει και να κατονομάζει ορθά όργανα, διαδικασίες και διατάξεις, που ο ίδιος έχει θεσμοθετήσει. Εντός του ανωτέρω ισχύοντος πλαισίου έλαβε η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ άδεια συμμετοχής από την αρμόδια Επιτροπή Εφέσεων, ανεξάρτητη σύμφωνα με την ΕΠΟ, και όχι από κάποια επιτροπή δικαστών. Εν συνεχεία, πράγματι η UEFA έκρινε ότι δεν δικαιούμαστε συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μόνον, απόφαση την οποία σεβαστήκαμε πλήρως και δεν προσβάλαμε.

Η συμμετοχή της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ συνεπώς στο εγχώριο Πρωτάθλημα ήταν απολύτως νόμιμη και η εξασφάλιση συμμετοχής της ομάδας μας στην προκριματική φάση του Champions League οφείλεται αποκλειστικώς και μόνον στις αγωνιστικές προσπάθειες και επιτυχίες της ομάδας μας και του τεχνικού επιτελείου, παρά τις -γνωστές στο φίλαθλο κόσμο- αντίξοες συνθήκες. Είναι δυστυχώς λυπηρό ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προσπαθεί, ανεπιτυχώς βέβαια, να υποβαθμίσει την καθ’ όλα επιτυχημένη αγωνιστική πορεία μας με υπονοούμενα. Εξίσου γνωστό είναι εξάλλου στο φίλαθλο κόσμο, ότι χάρες στον Παναθηναϊκό δεν γίνονται!

Ενόψει των ανωτέρω, θεωρούμε την ανακοίνωση της ΕΠΟ ως σκόπιμα εσφαλμένη και προσβλητική για την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, περιέχουσα πλήθος ανακριβειών και ψευδών μέσα σε λίγες μόνο γραμμές και θα εξετασθούν οι νομικές ενέργειες, εκτός κι εάν ο συντάκτης αυτής της προσβλητικής ανακοινώσεως, επιθυμεί να δηλώσει... απώλεια μνήμης.

Υ.Γ. Δεν αμφισβητήθηκε ποτέ η αξία του κ. Ντάλας, αλλά διατυπώθηκε έντονος προβληματισμός για την έκταση του εποπτικού ρόλου και τους όρους της παροχής υπηρεσιών που του ανέθεσε η ΕΠΟ. Στα περί διαιτησίας… η κρίση στο φίλαθλο κόσμο!».