noodles volos banner

Όλα τα... λεφτά στον Πειραιά!

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τα play offs του Champions League, με τον Ολυμπιακό να εισπράττει όλο το ποσό της UEFA για τις ομάδες που μετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 2-1 από την Σταντάρ Λιέγης στον επαναληπτικό του «Απ. Νικολαΐδης», με αποτέλεσμα να συνεχίζουν την ευρωπαϊκή τους διαδρομή στα play offs του Europa League. Αυτό σημαίνει πως η μοναδική ελληνική ομάδα που θα αγωνιστεί στους ομίλους του Champions League είναι ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού θα εισπράξουν όλα τα χρήματα που δίνει η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στις ομάδες κάθε χώρας που μετέχουν στους ομίλους της διοργάνωσης. Κάτι ανάλογο έγινε και την προηγούμενη σεζόν, όταν ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στα play offs από την Σάλκε και οι Πειραιώτες εισέπραξαν το ποσό των 11.806.000 ευρώ.

Αυτό θα γίνει και την φετινή αγωνιστική περίοδο, όπου ο Ολυμπιακός αναμένεται να εισπράξει ποσό ανάλογο με το περσινό, ενώ από την άλλη πλευρά, οι ελληνικές ομάδες που θα αγωνιστούν στους ομίλους του Europa League θα μοιραστούν το ποσό των περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.