noodles volos banner

Άρεσε ο Λάουξ, κέρδισε με καλό δεύτερο ημίχρονο η Νίκη

Την εικόνα του δευτέρου μέρους, το γκολ του Αργύρη που δείχνει να ανεβαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι, την ηγετική παρουσία του Κέις Λάουξ στο ντεμπούτο του με τα κυανόλευκα, τη σταθερά καλή απόδοση του Μουζακίτη,  την εμπιστοσύνη που κερδίζει ο νεαρός Μέτσε με τις εμφανίσεις του και φυσικά τον καλό σκοπό για τον οποίο έγινε το ματς, είναι ό,τι μπορεί να κρατήσει κανείς από το φιλικό παιχνίδι στο Βελεστίνο ανάμεσα στον Ρήγα Φεραίο και τη Νίκη Βόλου.

Οι κυανόλευκοι του Βίλιαν Φλουτ κέρδισαν με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Αργύρη με κεφαλιά στο δεύτερο ημίχρονο, μετά από σέντρα πάρε-βάλε από τα αριστερά του Μουζακίτη, ενώ είχαν και δύο δοκάρια.

Στο πρώτο μέρος δεν ικανοποίησαν, ωστόσο στο δεύτερο ανέβηκαν αισθητά και ουσιαστικά επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Θετικά στοιχεία έδειξε ο Ρήγας Φεραίος, που αγωνίστηκε με απουσίες και στο δεύτερο μέρος έδειξε να «βαραίνει», αφού μετράει μόλις λίγες ημέρες προετοιμασίας. 

Περισσότεροι από 400 φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο του Βελεστίνου και τα μισά χρήματα από τα εισιτήρια που κόπηκαν, δόθηκαν για την ενίσχυση του συλλόγου για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες «Φλόγα».

Η κ. Κωνσταντίνα Τριανταφύλλου, εκπρόσωπος της «Φλόγας» παρέδωσε ανθοδέσμη στον μεγαλομέτοχο της Νίκης, Ανδρέα Πάτση, ευχαριστώντας ουσιαστικά για τη διεξαγωγή αυτού του αγώνα, ενώ η Μαρία Καλογήρου, κόρη του προέδρου του Ρήγα Φεραίου, του έδωσε ανθοδέσμη για την άνοδο της ομάδας στη Super League.

Πως έπαιξαν οι δυο ομάδες

Με αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Τέτεκς παρέταξε την ομάδα του ο Βίλιαν Φλουτ. Η παρουσία του νεαρού Μέτσε, καθώς και των Νικλητσιώτη και Σκούρτη στην ενδεκάδα, αποδείκνυε εξ αρχής ότι ο Ολλανδός τεχνικός ήθελε να τεστάρει παίκτες και να δώσει ευκαιρίες και σε άλλους ποδοσφαιριστές.

Ο Ταμπάκης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, ο Τσουκάνης ήταν αριστερά την άμυνα και ο Καρασαλίδης δεξιά, Ίβενς και Μαχλελής (αρχηγός) οι δυο κεντρικοί αμυντικοί, Αναστασόπουλος και Μέτσε στη μεσαία γραμμή, ο Γιαννιτσάνης σε θέση "πλέι μέηκερ" πίσω από τον προωθημένο Σκούρτη και οι Μουζακίτης και Νικλητσιώτης στις πτέρυγες.

Από κει και πέρα ο Λάκης Μπακάλης επέλεξε τον Τσουμπέκο να υπερασπιστεί την εστία, τους Γουτούλη και Σπαθή στα δύο ακραία μπακ, Γούτσιος και Βουραζέρης ήταν στο κέντρο της άμυνας, Χατζής και Αλεξίου στον χώρο της μεσαίας γραμμής, Κεμάλι και Τσίπι στις πλευρές με τον Ρηγίνο στην επίθεση και τον Ζενούνι πίσω του.

Ντεμπούτο για Λάουξ και Σωτηράκο

Στο δεύτερο μέρος για τη Νίκη ντεμπουτάρισαν οι Λάουξ και Σωτηράκος, τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Ο Σωτηράκος αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ, ενώ ο Ολλανδός πήρε τη θέση και τον ρόλο του Αναστασόπουλου στον άξονα. Επίσης ο Φλουτ δοκίμασε τον Σταμπολζίεφ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Λάουξ ξεχώρισε από την πρώτη του εμφάνιση, παρότι ο αντίπαλος ήταν δύο κατηγορίες κάτω, και έδειξε ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, που μπορεί να αλλάξει άρδην την εικόνα της ομάδας. Ιδιαίτερα κινητικός, αλάνθαστος στα ανασταλτικά του καθήκοντα, μοίρασε πολλές φορές παιχνίδι και ανέβασε τη Νίκη του δεύτερου μέρους.

Έβαλε τις φωνές ο Φλουτ για την εικόνα

Στο πρώτο ημίχρονο η εμφάνιση της Νίκης ήταν αποκαρδιωτική, με αποτέλεσμα ο Βίλιαν Φλουτ να… βγει από τα ρούχα του. Η νεοφώτιστη στη Super League ομάδα δεν κατάφερε να κάνει μία ευκαιρία στα καρέ των γηπεδούχων, ενώ αν ο Ταμπάκης δεν ήταν σε ετοιμότητα στο 25’ ίσως να βρισκόταν και πίσω στο σκορ.

Οι κυανόλευκοι είχαν μία φλύαρη υπεροχή και ανούσια κατοχή και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες από τα πλάγια, ούτε από τον άξονα.  Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τελική προσπάθεια γι αυτούς. Η μπάλα δεν περνούσε στις πτέρυγες για να δημιουργήσουν οι Μουζακίτης και Νικλητσιώτης, ενώ ο Γιαννιτσάνης δεν τροφοδοτήθηκε. Προσπάθησαν μόνο να κάνουν παιχνίδι από τον άξονα οι Μέτσε και Αναστασόπουλος, αλλά η μπάλα δεν έφτανε στον Σκούρτη. 

Η Νίκη είχε κοντά τις γραμμές της, πίεζε ψηλά και χαρακτηριστικό ήταν ότι η τετράδα της άμυνας έφτανε για να κλέψει μπάλες έως και τη μεσαία γραμμή. Όμως στο δημιουργικό κομμάτι έλειπε ο παίκτης με φαντασία που θα έπαιρνε τις πρωτοβουλίες και θα μοίραζε παιχνίδι.

Στο 33’ δόθηκε τάιμ άουτ για νερό και ο Φλουτ βρήκε την ευκαιρία σαν… μπασκετικός κόουτς να βάλει τις φωνές στους παίκτες του, καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα τους στον αγωνιστικό χώρο.

Δύο τελικές προσπάθειες καταγράφηκαν στο πρώτο μέρος και αυτές για τον Ρήγα. Στο 25’ δυνατό σουτ του Σπαθή απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ταμπάκης σε κόρνερ, ενώ μετά την εκτέλεση ο ίδιος παίκτης σούταρε ξανά, με τον τερματοφύλακα της Νίκης να μπλοκάρει.  Στο 44’ διαγώνιο σουτ του Γουτούλη εκτός περιοχής έφυγε λίγο άουτ.

Βελτιώθηκε στην επανάληψη

Η Νίκη στην επανάληψη παρουσιάστηκε βελτιωμένη. Λίγο οι φωνές του Φλουτ και λίγο οι αλλαγές, διαφοροποίησαν την εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο.  Πιο κινητικοί οι φιλοξενούμενοι, δημιούργησαν πολλές φάσεις κυρίως χάρη στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε από τα αριστερά ο Μουζακίτης, αλλά και στην ηγετική παρουσία του υψηλόσωμου Λάουξ στον χώρο της μεσαίας γραμμής, που από την πρώτη του εμφάνιση έδειξε καλά στοιχεία, μοίρασε παιχνίδι και πήρε πολλές μπάλες.

Έτσι οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη για τους κυανόλευκους, που τελικά πέτυχαν το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο 66’ όταν μετά από σέντρα από τα αριστερά του Μουζακίτη, ο Αργύρης με κεφαλιά με ευκολία σκόραρε.

Είχαν προηγηθεί τρεις καλές ευκαιρίες για τους κυανόλευκους. Στο 55’ μακρινό σουτ του Λάουξ απέκρουσε ο Τσουμπέκος και η μπάλα στη συνέχεια χτύπησε στο δοκάρι, στο 57’ σουτ του Γιαννιτσάνη έφυγε λίγο άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε στο 58’ και σουτ του Σταμπολζίεφ.

Η Νίκη είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 74’. Μετά από συρτή σέντρα του Μουζακίτη και σουτ στην κίνηση του Σταμπολζίεφ, ο Τσουμπέκος  όμως έδειξε σε ετοιμότητα και απέκρουσε. Στο 83’ από κόρνερ του Μέτσε και σουτ του Λάουξ στην κίνηση, βρήκε την μπάλα ενστικτωδώς με το κεφάλι ο Κορέτα και αυτή χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Τέλος στο 90’ ο νεαρός Μέτσε, που ήταν από τους διακριθέντες της Νίκης, έκανε το δυνατό σουτ για να αποκρούσει ο Τσουμπέκος.

Οι συνθέσεις:
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ:
Τσουμπέκος, Γουτούλης (46’ Χατζηαθανασίου), Σπαθής (75’ Γκάμπας), Γούτσιος, Βουραζέρης (73’ Ρέβης), Χατζής, Αλεξίου (73’ Καψιώχας - υπό δοκιμή), Ζενούνι (46’ Μπακάλης), Κεμάλι (46’ Μπίκας), Τσίπι (46’ Γάρος), Ρηγίνος (46’ Μιχολίτσης).
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ταμπάκης, Τσουκάνης (46’ Σωτηράκος), Μαχλελής, Ίβενς (65’ Αργύρης), Καρασαλίδης (46’ Αργυρίου), Αναστασόπουλος (46’ Λάουξ), Μέτσε, Μουζακίτης, Νικλητσιώτης (46’ Κορέτα), Γιαννιτσάνης, Σκούρτης (46’ Σταμπολζίεφ)  

Διαιτητής: Κρητικός Βοηθοί: Τσιγγινές, Τασιόπουλος