noodles volos banner

Κέις Λάουξ: Η «κολώνα» της Νίκης στη μεσαία γραμμή

Επέμενε ο Βίλιαν Φλουτ για την απόκτηση του Κέις Λάουξ και ο Ανδρέας Πάτσης, αποφάσισε να κάνει την υπέρβαση με τον Ολλανδό και να τον ντύσει στα κυανόλευκα ικανοποιώντας την επιθυμία του τεχνικού του.

Ο Κέις Λάουξ ήταν προσωπική επιλογή και… εμμονή θα μπορούσε να πει κανείς, του Φλουτ, που ήθελε πάση θυσία να τον έχει στην ομάδα του. Δεν τον ενδιέφερε αν η Νίκη θα μείνει ακόμα και στους δύο ξένους εν ανάγκη, αρκεί να αποκτηθεί ο πρώην μέσος της Ρόντα, που είχε γεμάτες χρονιές στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ολλανδίας και αναμφίβολα ήρθε στη νεοφώτιστη Νίκη Βόλου για να κάνει τη διαφορά στο κέντρο και να δώσει το κάτι παραπάνω στο νεαρό ρόστερ της.  

Ο Κέις Λάουξ είναι ένας σύγχρονος αμυντικός μέσος, που συνδυάζει ανασταλτικές και δημιουργικές ικανότητες. Διαθέτει αυτοπεποίθηση, ειδικότερα λόγω των εμπειριών του στο Ολλανδικό πρωτάθλημα, προωθείται συχνά, κουβαλάει μπάλα, βλέπει γήπεδο και ήρθε για να αποτελέσει την κολώνα της Νίκης στη μεσαία γραμμή. Αποκτήθηκε ως εξάρι, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι το κλασικό εξάρι, που απλά έρχεται να μαζέψει το παιχνίδι στη μεσαία γραμμή. Σε ένα τέτοιο νεανικό σύνολο άλλωστε, ο ρόλος του αναμένεται να είναι πολύπλευρος και σημαντικός και όχι μονοδιάστατος με συγκεκριμένες αποστολές. 

Βέβαια σε αρκετά ποδοσφαιρικά σάιτ αναφέρεται και ως κεντρικός αμυντικός. Και στις δυο αυτές θέσεις μπορεί να παίξει με την ίδια ευχέρεια. Το σίγουρο είναι ότι βάσει της επένδυσης που έγινε στα… πόδια του, άπαντες αναμένουν να αποτελέσει έναν από τους ηγέτες της φετινής Νίκης Βόλου στη Super League, όπως κι αν χρειαστεί να τον χρησιμοποιήσει αυτός που τον επέλεξε.

Ο τρίτος ξένος αναζητείται και προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό και επίσημο. Όμως και πάλι ο Βίλιαν Φλουτ είναι αυτός που θα αποφασίσει… 

Last modified onSaturday, 02 August 2014 09:27