noodles volos banner

Γκατούζο: «Στενή επαφή με τον κόσμο»

Λόγω του προέδρου του ΟΦΗ, Μάνθου Πουλινάκη βρίσκεται στην ομάδα ο Τζενάρο Γκατούζο, όπως επιβεβαίωσε κατά την παρουσίασή του, ο νέος τεχνικός των Κρητικών. 

Αφού αρχικά είπε καλησπέρα στον κόσμο στα ελληνικά, ο «Ρίνο» στη συνέχεια παραδέχτηκε πως για καλύτερη ενημέρωση θα συνεχίσει στα ιταλικά παρά στα αγγλικά.  «Οφείλεται αποκλειστικά στον πρόεδρο το ότι βρίσκομαι εδώ. Μου είπε ότι υπάρχει μια ομάδα που είναι σε δύσκολη θέση και ήταν απόλυτα ειλικρινής μαζί μου. Σε όλα αυτά τα χρόνια κατάλαβα ένα ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά χωρίς λεφτά αλλά πρέπει να υπάρχει οργάνωση και ειλικρίνεια. Ξέρουμε ότι αντιπροσωπεύουμε μια πόλη και όλοι πρέπει να είμαστε μια γροθιά και ενωμένοι. Θέλω μια στενή επαφή με τον κόσμο. Η Κρήτη μοιάζει με το χωριό μου και αυτό μου αρέσει».
Για το αν είχε επαφές με τον Σα Πίντο: «Δεν είχα ιδιαίτερη επαφή. Όταν έφυγε μου άφησε τα πάντα για κάθε παίκτη και πρέπει να του πω ένα μπράβο για την δουλειά του. Πέρα από αυτό που ήμουν εγώ ως παίκτης πρέπει να σας πω ότι ως προπονητής θέλω η ομάδα μου να έχει το πάνω χέρι. Δεν με νοιάζει να κάνουμε λάθη αλλά με ενδιαφέρει να κάνουμε εμείς το παιχνίδι. Εννοείται ότι όταν παίξουμε με πιο δυνατούς αντιπάλους δεν θα πάμε να μας σκοτώσουν».
Για τις επικείμενες μεταγραφές: «Κερδίζουμε λίγο χρόνο για να μην κάνουμε λάθη για τους παίκτες που θα έρθουν. Ξέρω παίκτες που θέλουν να δημιουργήσουν παιχνίδι και αυτός είναι ο στόχος μου».
Για το πώς θα αγωνίζεται του χρόνου ο ΟΦΗ: «Έχουμε συνεργάτες που έχουν δουλέψει σε υψηλό επίπεδο όπως στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θέλω να διατηρήσω το πνεύμα της ομάδας. Ο ΟΦΗ κέρδισε πολλά ματς με την καρδιά υποφέροντας όμως. Δοκιμάζουμε 4-4-2 και θα δοκιμάσουμε το 4-3-3. Μακάρι να μπορούσαμε να παίξουμε 4-4-2».
Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Παίζεται ωραίο ποδόσφαιρο. Πολύ συχνά δίνεται έμφαση στην δεύτερη μπάλα και υπάρχουν ομοιότητες με το ιταλικό».
Για το αν θα δοκιμάσει κάποιους παίκτες: «Δεν είμαστε σχολή ποδοσφαίρου. Είμαστε ομάδα ποδοσφαίρου. Δεν είναι καλό και για τους παίκτες. Αυτό που θέλω να κανω είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα από την αρχή».