noodles volos banner

Δ. Ιωαννίδης: "Ο κόσμος της Νίκης ξέρει ποιος είμαι"

Στην εκπομπή των Γιώργου Καρεκλίδη και Γιάννη Αναστασίου στο Ράδιο Ένα 102,5 fm μίλησε σήμερα ο Δημήτρης Ιωαννίδης, πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου όταν η ομάδα ήταν στη Γ' Εθνικη κι απάντησε στα όσα του καταλογίζει ο Ανδρέας Πάτσης. Την άκρως ενδιαφέρουσα τοποθέτησή του μπορείτε να τη διαβάσετε παρακάτω:

"Είναι λυπηρό που αναγκάζομαι να μιλήσω δημοσίως για αυτά που με καταλόγισε ο κ. Πάτσης, έχω κάνει υπομονή εδώ και 2,5 χρόνια, δεν έχω μιλήσει για το καλό της ομάδος. Θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να κοιτάξω τη δική μου πλευρά, να αποκαταστήσω το όνομά μου, αν και δεν χρειάζεται να αποκαταστήσω το όνομά μου γιατί ο κόσμος της Νίκης και της Μαγνησίας ξέρουν καλά ποιος είναι ο Δημήτρης Ιωαννίδης, το ήθος, την τιμιότητά μου και το τι έχει προσφέρω στην Νίκη Βόλου. Κατά καιρούς με έχει κατονομάσει, με έχει κατηγορήσει, με έχει πει τρελό, τελευταία ότι θα επιχειρήσει να μου βάλει χειροπέδες για κακουργήματα που έχω κάνει στην ομάδα.
Εκείνο που έχω να του πω είναι το ποιος έχει βλάψει τη Νίκη θα γίνει γνωστό πολύ σύντομα και θα δούμε ποιος έχει κάνει απιστία και κακουργήματα στην ομάδα. Περιμένω δε από την Εφορία να πει για το χρέος της Νίκης και να δούμε εάν σε αυτά όλα, πόσο φταίω εγώ και πόσο φταίνε οι χειρισμοί οι δικοί του. Για τις μηνύσεις που θέλει να μου κάνει (ο κ. Πάτσης), δεν θα καθίσω με σταυρωμένα χέρια, έχω το δικό μου νομικό επιτελείο και θα προχωρήσω κι εγώ σε αγωγές και μηνύσεις.
Όλο αυτό το διάστημα δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήθελα να μπω εμπόδιο στην ομάδα και με την ευκαιρία να δώσω τα συγχαρητήριά μου για την άνοδο. Παλέψαμε κι εγώ προσωπικά με στόχο  να ανέβει η ομάδα στη Β' Εθνική για να κάνει το όνειρό μας πραγματικότητα και πραγματικά αυτό έγινε. Συγχαρητήρια και να ευχηθώ καλή πορεία στην Α' Εθνική. Σε αυτά τα δύο χρόνια στη Β' Εθνική εγώ ήμουν παρών με τα διαρκείας εγώ και τα παιδιά μου και ακολουθούσαμε την ομάδα ως απλοί φίλαθλο. Όσον αφορά στο θέμα που προέκυψε για αυτό το έγγραφό που παρουσιάστηκε με τη δική μου υπογραφή, το αίτημα έγινε από τον κ. Γιδόπουλο προς το λογιστήριο και όχι προς εμένα για να του δοθεί η κατάσταση των χρημάτων που έχει κάνει ταμειακή διευκόλυνση προς την ΠΑΕ. Το λογιστήριο έβγαλε αυτό το ποσό βάσει των αποδείξεων και των εγγράφων που υπάρχουν στη γραμματεία. Έτσι, υπάρχει αυτό το ποσό. Από τη στιγμή που ήρθε το έγγραφο στο γραφείο μου, δεν είχα παρά να υπογράψω, δεν μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό. Γράφω επίσης ταμειακή διευκόλυνση, δεν γράφω ότι τα χρωστάει η Νίκη στον Γιδόπουλο. Εάν κάνω εγώ μια αίτηση στο λογιστήριο της Νίκης και ζητήσω ένα έγγραφο στο οποίον θα αναφέρονται πόσα έχω βάλει στην ΠΑΕ, δεν οφείλει η ΠΑΕ να μου το δώσει; Από εκεί και πέρα, εάν ο κ. Γιδόπουλος το χρησιμοποίησε για  το συγκεκριμένο λόγο αυτό, αυτό δεν αφορά εμένα, στο φινάλε εγώ δεν το ήξερα.
Δημιουργήθηκε μια προσωπική κόντρα μεταξύ τους όταν ο κ. Πάτσης ήταν να πάρει τις μετοχές του κ. Γιδόπουλου και ενώ εγώ ήμουν μεσολαβητής και προσπαθούσα να τους τα βρω, κάποια στιγμή απομονώθηκα, δεν σήκωνε το τηλέφωνο ο κ. Πάτσης, κοντραριστήκανε, είπανε κουβέντες και ήρθε η αντιπαλότητα. Στην κόντρα αυτή μεταξύ τους, καλό θα είναι να με αφήσουν απ' έξω γιατί ούτε μπλέχτηκα ούτε με αφορά το θέμα. Όσον αφορά για το λογιστήριο, εάν υπήρχαν βιβλία που ακούγεται, εγώ θα πω ότι στη δική μου θητεία υπήρχαν βιβλία, πάντα είχα λογιστήριο, δεν ήμουν τόσο χαζός να μην έχω αποδείξεις για το τι μπαίνουν και τι βγαίνουν στην ΠΑΕ. Τουλάχιστον στον 1,5 χρόνο που εγώ ήμουν πρόεδρος στην ΠΑΕ. Υπάρχουν όλα τα βιβλία και μάλιστα σε μια εκπομπή του κ. Αναστασίου ο κ. Τσαμπρινός είπε ότι τα βιβλία της διοίκησης Ιωαννίδη ελέχθησαν και το χρέος που υπάρχει είναι μηδαμινό σε σύγκριση με όλα τα άλλα. Στη δική μου θητεία έχω κάνει περαίωση ορισμένες χρονιές που απαλλάσσει τη Νίκη από την Εφορία, όπως έχω κάνει ρυθμίσεις και πληρωμές κατά καιρούς στο ΙΚΑ, όπως επίσης είχα τη ρύθμιση Ορφανού για πέντε συναπτά χρόνια που πληρώνονταν κανονικά η δόση των 1300 ευρώ. Αλήθεια αυτή τη ρύθμιση γιατί την έχασε ο κ. Πάτσης, γιατί την άφησε να χαθεί; Και τι επιπτώσεις έχει; Ας μας απαντήσει ο ίδιος.
Όσο για την υπογραφή μου που πολλές φορές την έχει επικαλεστεί ο κ. Πάτσης, φυσικά την έχω βάλει σε πολλά έγγραφα και πολλά συμβόλαια για να λειτουργήσει μία ομάδα κάποιος πρέπει να βάζει υπογραφή. Εγώ είχα το σθένος και το έκανα, φορούσα παντελόνια κι έβαζα την υπογραφή μου ως πρόεδρος. Αλήθεια, τώρα υπάρχει καμία υπογραφή του κ. Πάτση, ως πρόεδρος, ως αντιπρόεδρος ή κάποια στιγμή αν βγουν χρέη θα κυνηγάνε τον κ. Τσιτσιμπή ή τον τωρινό πρόεδρο; Εάν δεν ήμουν εγώ και εάν δεν έβαζα την υπογραφή μου, αυτός δεν θα ήταν στη Νίκη. Η Νίκη θα ήταν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ας μην το ξεχνάνε ορισμένοι αυτό. Όσο για τα λεφτά που ορισμένοι λένε ότι δεν έφερε ο κ. Γιδόπουλος, εγώ θα επικαλεστώ τα παιδιά που ήταν τότε στο διοικητικό συμβούλιο, να πούμε εάν έβαλε λεφτά ο κ. Γιδόπουλος.
Όσο για τις βαλίτσες που είπε ο κ. Πάτσης που έφευγαν για Αθήνα, θα ήθελα να δούμε τις εισπράξεις που είχαμε σαν ομάδα και να δει εάν ήταν τόσο πολλές που έμπαιναν σε βαλίτσες. Θα θυμίσω δε ότι από την τσέπη μας πληρώναμε τις διαιτησίες των αγώνων και καθυστερούσαμε την έναρξη των παιχνιδιών μέχρι να πληρώσουμε τις διαιτησίες και τις περισσότερες φορές τα έβαζα εγώ από την τσέπη μου. Θα πρέπει να είναι λίγο πιο λακωνικός στις δηλώσεις του ο κ. Πάτσης γιατί σε αυτή την κοινωνία στη Μαγνησία, υπάρχουν γονείς, υπάρχουν παιδιά και δεν είναι ωραίο να βλέπει το παιδί μου να γράφει η εφημερίδα ότι είμαι τρελός, ότι θα μου βάλουν ζουρλομανδύα, θα μου βάλουν χειροπέδες. Λίγο σεβασμός. Ούτε υπάρχει κάποια πρόθεση, ούτε στο μυαλό μου ούτε σαν σκέψη να ξανασχοληθώ με τα διοικητικά της ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει, έχω μετανοιώσει πικρά την ενασχόλησή μου με τη Νίκη για όσα τραβάω εγώ και η οικογένειά μου αυτή τη στιγμή, γιατί και οικονομικά έχω καταστραφεί και ηθικά”.

Last modified onMonday, 14 July 2014 12:23