noodles volos banner

Αναρμόδιο το CAS να δικάσει την προσφυγή του ΠΑΟΚ

Αν και η απόφαση του Ανώτατου Διαιτητικού Δικαστηρίου σχετικά με την προσφυγή του ΠΑΟΚ για την ποινή της αφαίρεσης βαθμών αναμενόταν τη Δευτέρα, φαίνεται πως η υπόθεση κλείνει οριστικά σε βάρος του «Δικεφάλου του Βορρά». Από τη διοίκηση της ομάδας εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιείται ότι το CAS δηλώνει αναρμόδιο να εκδικάσει και σε αυτήν οι Θεσσαλονικείς τονίζουν πως αποδέχονται αυτήν την εξέλιξη, ωστόσο κατηγορούν ευθέως την ΕΠΟ για τη στάση που κράτησε πάνω στο θέμα και επιτίθενται στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή αλλά και στα ΜΜΕ.

 

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πληροφορήθηκε μόλις την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να δηλώσει αναρμόδιο να δικάσει επί της ουσίας την προσφυγή μας για την απόφαση των Πειθαρχικών Επιτροπών της ΕΠΟ που αφορούσε την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από τα πλέι οφ του Πρωταθλήματος 2013-14. Συγκεκριμένα, το CAS απέφυγε να καλύψει το κενό της νομοθεσίας της ΕΠΟ και να αποτελέσει το τριτοβάθμιο όργανο στη μεταξύ μας διαμάχη.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποδέχεται την απόφαση του CAS να μην μπει στην ουσία του ζητήματος, ωστόσο οφείλει να επισημάνει πως η δήθεν αξιοπιστία της ΕΠΟ και των επιτροπών της δεν πείθει ούτε τον πλέον αφελή. Η “ακεραιότητα” και η “ανεξάρτητη κρίση” των ανθρώπων που αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον ΠΑΟΚ αποδεικνύονται περίτρανα μέσα τις… τυχαίες συνομιλίες “αλλοδαπών” που ερευνά η δικαιοσύνη. Η ΕΠΟ και οι Πειθαρχικές Επιτροπές της εκτίθενται μόνες τους, δέσμιες ενός συστήματος που τις ¨θρέφει” και ανήμπορες για πραγματικά έργα που θα προασπίσουν το συμφέρον του αθλήματος.

Ο κ. Σαρρής, βέβαια, όχι μόνο δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί, όχι μόνο δεν έχει αρθρώσει μια συλλαβή, έστω για τους τύπους, για όσα του καταλογίζονται από έντιμους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, αλλά αρνείται να διατάξει μια υποτυπώδη έρευνα για τις συνταρακτικές αποκαλύψεις! Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, άλλωστε, έχει δείξει πως αντιδρά μόνο σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ… Το ελληνικό ποδόσφαιρο χάνει και τους λίγους φιλάθλους που απέμειναν να αντιστέκονται στην εικόνα απόλυτης παρακμής που παρουσιάζει και οι “άρχοντές του” ορθώνουν το ανάστημά τους μόνο για να εκδικηθούν όποια ΠΑΕ φωνάξει για την κατάντια τους. Θα επανέρθουμε σύντομα…

ΥΓ: Παράλληλα με την κατάρρευση του παραποδοσφαίρου, ευελπιστούμε ότι θα καταρρεύσει το διαβρωμένο σύστημα σε μεγάλο μέρος των ΜΜΕ που προσπαθούν πίσω από νομικίστικες δικαιολογίες να κάνουν τον συνήγορο του Διαβόλου και να υποβιβάσουν ή να αποκρύψουν τις αποκαλύψεις που προκύπτουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο".