noodles volos banner

Πάτσης: «Δεν μπορούσα να μπω σε γαϊτανάκι τρέλας με τον Ανιέτε»

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Ανδρέας Πάτσης μίλησε στο sportfm Μαγνησίας και στους Θανάση Κόφφα και Ευθύμη Χούτα και εξήγησε τι έγινε με τον Ανιέτε. Είπε οτι δεν μπορούσε να μπει σε ένα γαϊτανάκι τρέλας με τον Ισπανό που ξαφνικά ανέβασε το κασέ του, ενώ σχολίασε και το γεγονός για τη σημερινή κλήρωση, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας της νέας ομάδας για τη Super League. 

Για την κλήρωση του πρωταθλήματος: «Δεν έχω κάποια προτίμηση. Η Νίκη Βόλου το έχει αποδείξει ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά. Έχουμε χάσει αγώνες στην έδρα μας που νομίζαμε ότι θα κερδίσουμε, κερδίσαμε εκτός αγώνες που νομίζαμε ότι θα χάσουμε. Με όλους θα παίξουμε από δύο φορές. Δεν με νοιάζει αν στην πρεμιέρα θα είναι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός. Το θέμα είναι ότι αν έχεις μια ομάδα καλοδουλεμένη βγαίνει η ψυχολογία της. Το θέμα είναι τι μπορεί να παρουσιάσει η ομάδα σου στο γήπεδο. Μεγάλη σημασία έχει ποια χημεία θα έχει η δική σου ομάδα και η δυναμική της».

Για την προσπάθεια δημιουργίας της ομάδας: «Αυτό που κάνουμε είναι η ομορφιά και η γοητεία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή η ομάδα έχει μία κατάρα. Να μην την πιστεύει ποτέ κανένας, αλλά πάντα να είναι ένα βήμα μπροστά από όλους. Ακόμα και παραμονή του αγώνα με τον Ηρακλή υπήρχε μία διάχυτη φοβία. Είδατε όλοι ότι μέσα σε δύο χρόνια,  μία ομάδα που ήταν, όπου ήταν και αυτή τη στιγμή είναι στη Super League. Δεν φοβάμαι το τώρα και το μπροστά. Αυτό είναι το δημιουργικό ποδόσφαιρο. Αυτό που έχουμε να κάνουμε. Αυτοί που βλέπουν Μουντιάλ, βλέπουν 20 και 22 ετών παίκτες να παίζουν σε ομάδες μεγαθήρια, τότε κάτι δεν πάει καλά με εμάς. Ο 22χρονος που έχει πατήματα, θέληση, ταλέντο, αυτός αν δεν φτάσει τα 30 στην Ελλάδα δεν θεωρείται παίκτης που να είναι στη Super League. Είναι απίστευτα περίεργο πώς μία καλή ποδοσφαιρική παρουσία ταυτίζεται με την ηλικία.

Εγώ έχω μια διαφορετική κουλτούρα και ένα ανοιχτό μυαλό, νομίζω ότι εμείς δείξαμε μία διαφορετικότητα στη φιλοσοφία τι είναι ποδόσφαιρο. Φτιάχνουμε ένα μοντέλο, το οικοδομούμε, το πέρασα στον Όλλανδο τεχνικό και μου είπε ότι μιλάω για κάτι που γίνεται Παγκόσμια, με νέους παίκτες, ταλαντούχους. Αυτό μου είπε είναι η δουλειά μου. Το μοντέλο δεν μας ανησυχεί.

Για τον Ανιέτε: «Ο Ανιέτε πέρυσι δεν είχε καμία πρόταση. Μια μόνο από τον Τύρναβο. Ο Ανιέτε έκανε μία καταπληκτική χρονιά γιατί δεν θέλω να μειώνω την αξία κανενός παίκτη. Νομίζω όμως ότι τον βοήθησαν και  οι άλλοι παίκτες. Ήρθε και κούμπωσε σε μία ομάδα με πολύ καλά παιδιά και φυσικά διακρίθηκε. Έχει φυσικά τον σεβασμό μας. Πριν φύγει για την Ισπανία έγινε μία συζήτηση και συμφωνήσαμε σε ένα συγκεκριμένο συμβόλαιο. Είχε υπογράψει από πέρυσι το 1+1 και του ανεβάσαμε το 50% και του κάναμε ένα συμβόλαιο τριπλάσιο. Εφάμιλλο συμβολαίων παικτών που θα φέρουμε από το εξωτερικό. Θεώρησα ότι το δικαιούται και ότι το αξίζει. Ημουν πεπεισμένος ότι αφού δώσαμε τα χέρια είμαστε εντάξει. Γύρω στις 25 του μήνα του ζήτησα να έρθει υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του. Έβλεπα μία καθυστέρηση. Όταν ήρθα σε επαφή μου είπαν ότι έχει πολλές προτάσεις με λεφτά τρελά. Εγώ διαπίστωσα ότι ήθελε να εξαργυρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περσινή του χρονιά. Υπάρχει το ζήτημα της ηθικής τάξης, ότι όταν δίνεις τα χέρια με έναν άνθρωπο που σε ανταμείβει με τριπλάσιο συμβόλαιο πρέπει να το σεβαστείς. Δεν μπορούσα να μπω όμως σε ένα γαϊτανάκι τρέλας. Από το δικηγόρο του παίκτη μου αναφέρθηκαν δύο ονόματα ομάδων. Πήρα τηλέφωνο μπροστά στο δικηγόρο και μου είπαν ότι δεν έχουν κάνει πρόταση. Εμείς θεωρούμε ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό για τον παίκτη μας. Από κει χώρισαν οι δρόμοι μας, επαγγελματικά και φιλικά». 

Last modified onTuesday, 01 July 2014 11:45