noodles volos banner

Εξετάζει τον γκολκίπερ Ταμπάκη η Νίκη Βόλου

Με τον Ταΐρη να παραμένει στο έμψυχο δυναμικό και τον Γεωργακόπουλο του Αστέρα Τρίπολης θα θεωρείται "σίγουρος", η Νίκη Βόλου αναζητάει άλλον έναν τερματοφύλακα. Η περίπτωση του Γιαννιώτη του Ολυμπιακού είναι αξιόλογη, ωστόσο ο παίκτης υπολογίζεται ως τρίτη επιλογή από τους πρωταθλητές για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesiasports, στη Νίκη προτάθηκε ο Αλέξανδρος Ταμπάκης, 22χρονος γκολκίπερ που ανήκει στον Παναθηναϊκό και θεωρείται ιδιαιτέρως εξελίξιμος περιμένοντας τις ευκαιρίες του για να δείξει το ταλέντο του.

Ο Αλέξανδρος Ταμπάκης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1992 και από την ηλικία των 7 ετών ξεκίνησε να μαθαίνει τα μυστικά της θέσης του πορτιέρε από τον μεγάλο Τάκη Οικονομόπουλο. Το "πουλί" ήταν αυτός μάλιστα ο οποίος μετά από πέντε χρόνια πήγε τον Ταμπάκη στην Παιανία για ενταχθεί στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Ο 12χρονος τότε Αλέξανδρος με συμπαίκτη τον Σωτήρη Νίνη ξεκίνησε προπονήσεις με τους Εφήβους αλλά δεν αγωνιζόταν στα παιχνίδια του Τριφυλλιού. Την επόμενη περίοδο εντάχθηκε στο γκρουπ των Παμπαίδων. Εκεί πήρε και τα πρώτα του επίσημα παιχνίδια στα πρωταθλήματα των ηλικιών αυτών αλλά και σε τουρνουά. Αρχισε να ανεβαίνει ηλικιακά γκρουπ και να υπερασπίζεται την εστία των Παίδων, των Εφήβων και των Νέων του Παναθηναϊκού και το καλοκαίρι του 2008 ήρθε η πρώτη μεγάλη πρόκληση.

Ο 16χρονος τότε, δεν τα είχε κλείσει ακόμη, πήρε μέρος στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Αυστρία υπό τις οδηγίες του Χενκ Τεν Κάτε. Εν συνεχεία έπαιζε συνέχεια με τους νέους του Παναθηναϊκού μέχρι να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα, με την οποία είχε μία συμμετοχή στη Σούπερ Λιγκ τη σεζόν 2011-12. Λόγω του ότι η μητέρα του είναι από την Αμερική και έχει διπλό διαβατήριο είχε κληθεί πριν από τρία χρόνια στις προεπιλογές της Εθνικής Νέων της Αμερικής αλλά δεν είχε πάρει μέρος σε κάποιο επίσημο τουρνουά. 

Last modified onTuesday, 24 June 2014 11:15