noodles volos banner

Επιθετικό και γρήγορο ποδόσφαιρο η φιλοσοφία του Φλουτ

Το στοιχείο που "κέρδισε" τον Ανδρέα Πάτση στις συζητήσεις που είχε με τον Βίλιαν Φλουτ πριν δώσουν τα χέρια για συνεργασία των δύο πλευρών ήταν το γεγονός ότι ο Ολλανδός τεχνικός αδιαφόρησε τελείως για τη μη αδειοδότηση της Νίκης Βόλου και τους περιορισμούς στις μεταγραφές. "Οι περισσότεροι προπονητές έκαναν πίσω όταν έμαθαν για τη μη αδειοδότηση, ενώ ο κ. Φλουτ δεν αντέδρασε καθόλου και μου είπε ότι είναι ευλογία για έναν προπονητή να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές" επισήμανε χαρακτηριστικά την Πέμπτη ο πρόεδρος της Νίκης.
Ο 52χρονος νέος προπονητής των "κυανολεύκων" δίνει έμφαση στον τρόπο παιχνιδιού και όχι στους ποδοσφαιριστές. Με άλλα λόγια, προτιμάει νεαρούς παίκτες που θα μπορέσει να "εκπαιδεύσει" να αγωνίζονται σύμφωνα με τα "πιστεύω" του. Ως μέλος της ολλανδικής σχολής ποδοσφαίρου, προτιμάει το σύστημα 4-3-3, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι το συγκεκριμένο θα είναι ...μόνιμο σε όλα τα παιχνίδια. "Το σύστημά μας θα εξαρτηθεί από τους ποδοσφαιριστές που θα έχουμε και τον αντίπαλο, ο κάθε αγώνας έχει διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης" ήταν το σχόλιό του και συνέχισε λέγοντας πως του αρέσει το παιχνίδι κατοχής με πολλές πάσες, όχι στο ισπανικό μοντέλο που είναι κάπως βαρετό, αλλά με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας.
Ο Φλουτ θα είναι ένας από τους ακριβοπληρωμένους προπονητές στη νέα Σούπερ Λιγκ. Θα βρίσκεται για λίγες ημέρες ακόμη στην Αθήνα και έπειτα θα μεταβεί στην Ολλανδία για να διευθετήσει προχωπικά ζητήματα πριν μετακομίσει στο Βόλο για να "χτίσει" τη Νίκη Βόλου. Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη προπόνηση θα γίνει την πρώτην εβδομάδα του Ιουλίου, ενδεχομένως στις 7/7.

Last modified onSaturday, 21 June 2014 11:29