noodles volos banner

Διαφωνίες στη Super League για διαιτησία και δανεικούς

Στη συνεδρίαση της Super League την Πέμπτη (12/6) που αφορούσε τα θέματα διαιτησίας κι όχι μόνο, τοποθετήθηκαν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Ο Πειραίας που εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Μώραλη, τάχθηκε υπέρ της ύπαρξης ενός αρχιδιαιτητή, τον οποίο θα προτείνει η διοργανώτρια αρχή και θα προκύπτει μέσω πλειοψηφίας.

Επίσης, σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα των δανεικών που επίσης «έπεσε» στο τραπέζι, οι Πειραιώτες τάχθηκαν υπέρ της μη ύπαρξης περιορισμού για τους παίκτες κάτω των 23 ετών, αναφορικά τόσο με τον αριθμό των παικτών αλλά και των ομάδων που θα παίρνουν δανεικούς. Όσο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία φάνηκαν θετικοί σε μερικούς περιορισμούς.

Μάλιστα στα δυο προαναφερόμενα ζητήματα ήταν αυτά στα οποία η πλευρά του Ολυμπιακού κατέθεσε τις ενστάσεις της αναφορικά με τις προτάσεις του Παναθηναϊκού για διαιτησία, ενώ αναμένεται και νέα συνεδρίαση τις προσεχείς ημέρες ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το… τοπίο.

Στον Παναθηναϊκό επεσήμαναν πως η πρόταση για ξένο αρχιδιαιτητή αρχιδιαιτητή είναι μη υλοποιήσιμη γιατί κατά πρώτο λόγο είναι μη υλοποιήσιμη και δευτερευόντος διότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μια γενικότερη δυσφήμηση και σαφή αποδοχή εντός και εκτός των συνόρων του «προβλήματος». Η βασική αρχή στην πρόταση που έκαναν οι «πράσινοι», είναι να σταματήσουν να υπάρχουν πολλές αρμοδιότητες σε ένα όργανο. Αυτός που ορίζει δεν μπορεί να ελέγξει αντικειμενικά το πως απέδωσαν αυτοί που ο ίδιος όρισε. Άρα ο ελέγχων και ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να είναι το ίδιο πρόσωπο. Να υπάρχει λοιπόν η ΚΕΔ να ορίζει και να υπάρχει και ένα ανεξάρτητο όργανο που θα έχει τον έλεγχο και την εποπτεία και θα είναι δεσμευτική η γνώμη του.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, που εκπροσωπήθηκαν από τον Λάμπρο Μπίρδα, πρότεινε την επιλογή από την διοργανώτρια αρχή ενός από τα μέλη της ΚΕΔ, χωρίς ωστόσο να ληφθεί απόφαση, κάτι που σημαίνει πως το «φλέγον» αυτό θέμα θα τεθεί επί… τάπητος και σε επόμενες συνεδριάσεις.

Επίσης, σε ό,τι έχει να κάνει με τους δανεικούς, ο «Δικέφαλος» πρότεινε την ύπαρξη περιορισμών τόσο αναφορικά με τον αριθμό των παικτών που μπορεί μια ομάδα να χρησιμοποιεί με τη μορφή δανεισμού αλλά και για τον αριθμό των ποδοσφαιριστών που μπορεί ένας σύλλογος να παραχωρήσει ως δανεικούς.