noodles volos banner

«Μεγάλη ομάδα»

Την αίσθηση της ευλογίας που δίνει το να αγωνίζεσαι σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και μεγάλη ανυπομονησία για την πρεμιέρα, φανέρωσαν τα λόγια των δυο Ελλήνων ποδοσφαιριστών στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη (11/06), στο ορμητήριο της Ελλάδας για το Μουντιάλ 2014. Γιώργος Τζαβέλλας και Κώστας Μανωλάς μίλησαν στο Αρακαζού και επεσήμαναν πως η Εθνική έχει όλα τα φόντα για να καταφέρει να φέρει θετικά αποτελέσματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2014, αρχής γενομένης από τον αγώνα Ελλάδα – Κολομβία.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν:

Για το πώς αισθάνονται τρεις ημέρες πριν από ην έναρξη του Μουντιάλ:

Τζαβέλλας: «Κάθε μέρα νιώθουμε και καλύτερα και προσαρμοζόμαστε. Θα είμαστε έτοιμοι για το πρώτο σημαντικό παιχνίδι απέναντι στην Κολομβία. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Έχουμε χρόνο για να προετοιμαστούμε ακόμα καλύτερα.

Μανωλάς: «Από την πλευρά μου νιώθω ευλογημένος που βρίσκομαι εδώ. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές από την Ελλάδα. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για να τις αντιμετωπίσουμε. Θα είμαστε έτοιμοι, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα πάρουμε το καλύτερο δυνατό από το παιχνίδι».

Για το δυνατό σημείο της Κολομβίας που είναι η επίθεση και πως θα αντιμετωπίσουν αυτή τη δύναμη:

Τζαβέλλας; «Είμαστε δυο διαφορετικές ομάδες. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι στο δικό μας παιχνίδι. Νομίζω είναι στο χέρι μας να αντιμετωπίσουμε στα ίσια την Κολομβία. Θα δυσκολευτεί να σκοράρει απέναντί μας η Κολομβία και ελπίζω να καταφέρουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι»

Μανωλάς: «Συμφωνώ πως η Κολομβία είναι δυνατή επιθετικά. Κάθε έλληνας παίκτης έχει πολλές εμπειρίες από το παιχνίδια που έχουν παίξει. Δεν νομίζω πως θα φοβηθούμε κάποιον. Είμαστε ταπεινοί και θα παίξουμε μόνο για τη νίκη. Είμαστε μεγάλη ομάδα και θα το αποδείξουμε και το Σάββατο».

Τι πρέπει να εξουδετερώσει η Ελλάδα:

Τζαβέλλας: «Υπάρχει μεγάλη ποιότητα στην επιθετική γραμμή της Κολομβίας. Εκεί δουλεύουμε. Το παιχνίδι της Κολομβίας είναι άναρχο. Αν δεν πάει καλά η επίθεση θα μπερδευτεί. Αν εξουδετερώσουμε την επίθεση, θα είναι όλα καλά για εμάς».

Μανωλάς: «Το δυνατό σημείο είναι η επίθεση. Έχουμε δουλέψει αρκετά αυτό το διάστημα για να αντιμετωπίσουμε την επίθεσή της. Θα φανούμε αντάξιοι στις δυσκολίες, Θα καταφέρουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Για Μανωλά και όταν ξεκίνησε από το Θρασύβουλο, και πώς έζησε τη μεγάλη ανέλιξη: «Πιστεύω πως η δουλειά που έκανα όλα αυτά τα χρόνια ανταμείβεται εντός αγωνιστικού χώρου Δοξάζω τον Θεό που είμαι υγιής και μπορώ να παίξω ποδόσφαιρο. Έχω καταφέρει το χόμπι ου να το κάνω επάγγελμα και παίζω σε υψηλό επίπεδο. Θέλω να το κάνω αυτό για αρκετά χρόνια, τόσο στην Εθνική όσο και στον Ολυμπιακό».

Για Τζαβέλλα και το πάθος των παικτών: «Αυτό το μέταλλο έχει χτιστεί πολλά χρόνια. Από το 2004 και μετά οδηγούμαστε σε έναν τελείως διαφορετικό δρόμο. Οι παλαιότεροι μαθαίνουν σε εμάς και ελπίζω εμείς οι νεότεροι να κάνουμε το ίδιο στο μέλλον. Όλοι μας σέβονται παντού Είναι καλό που μας μαθαίνει και περισσότερος κόσμος και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε Έχουμε γίνει μεγάλη ομάδα και αυτό πρέπει να το δεχτούν όλοι.

Για τις κλιματολογικές συνθήκες:

Τζαβέλλας: «Είναι διαφορετικό Είμαστε ποδοσφαιριστές και πρέπει να παίξουμε κάτω από όλες τις συνθήκες. Για όλες τις ομάδες ισχύει αυτό. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο καλύτερα γίνεται.

Μανωλάς: Όπως είπα και πριν οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά όπως είπε και ο Γιώργος ισχύει για όλους. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Είμαστε πέντε ημέρες εδώ και θα είμαστε έτοιμοι. Θα δώσουμε το καλύτερό μας για να κάνουμε περήφανη την Ελλάδα.