noodles volos banner

Μίτσελ: «Από ισπανικό φάντασμα έγινα αφεντικό»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Τύπο της πατρίδας του ο προπονητής του Ολυμπιακού επεσήμανε πως στόχος των «ερυθρόλευκων» στις αναμετρήσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι να κάνουν τα καλύτερα παιχνίδια τους στη σεζόν.

Στη «Mundo Deportivo» μίλησε ο Μίτσελ κι αναφέρθηκε κυρίως στην εμπειρία του να είναι προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα, στο πόσο δύσκολα κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των παικτών και να γίνει ο κυρίαρχος των αποδυτηρίων αλλά και στις επερχόμενες υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στο Champions League.

«Βρίσκομαι σε ένα μέρος πολύ μακριά από την Ισπανία. Με μια διαφορετική ποδοσφαιρική κουλτούρα. Στην ομάδα μου έχω να κάνω με ποδοσφαιριστές από 16 διαφορετικές εθνικότητες. Για να προσαρμοστώ έπρεπε να ακούσω, να παρατηρήσω και να αναλύσω», είπε αρχικά ο Ισπανός προπονητής και πρόσθεσε: «Προσαρμόστηκα στον σύλλογο, με την κουλτούρα του ελληνικού ποδοσφαίρου και τους παίκτες. Πέρασα από το να είμαι ένα "ισπανικό φάντασμα", στο να γίνω αφεντικό. Πρώτα απέδειξα στους παίκτες τις φοβερές τους ικανότητες και στην συνέχεια τους έπεισα για τα πράγματα που έπρεπε να βελτιώσουν».

Για να εξηγήσει στη συνέχεια πως: «Για παράδειγμα όταν πήγα στον Ολυμπιακό υπήρχαν μόλις δυο διεθνείς στην εθνική ομάδα της χώρας. Τώρα υπάρχουν έξι και νομίζω πως οι πέντε θα είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του καλοκαιριού. Ξαφνικά αποδείχτηκε πως οι περισσότεροι που πιστεύουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι ένας ξένος εκλέκτορας, Πορτογάλος (σ.σ. Σάντος) και εγώ, που είμαι Ισπανός».

Όσο για τους αγώνες με τη Γιουνάιτεντ, ανέφερε: «Να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι μας».

Τέλος, για το πάθος και την πίεση στην Ελλάδα, σχολίασε: «Παραμένω ήρεμος, αφού δεν γνωρίζω την γλώσσα και δεν διαβάζω τον Τύπο της χώρας».